Начало Блог Ангел Джамбазки: Сегашните управляващи са нелепи и вредни за държавата

Ангел Джамбазки: Сегашните управляващи са нелепи и вредни за държавата

Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО, евродепутат, в „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 11 юни 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Ще извършат ли национално предателство управляващите по темата Северна Македония?

Вие пуснахте едно писмо до главния прокурор, с което искате чисто правно да се разгледа, ако мога да се изразя, технологичното и политическо поведение на премиера Кирил Петков по отношение на позицията ни за Северна Македония, започна разговора Беновска и пусна в ефир съдържанието на подадения от Ангел Джамбазки до главния прокурор сигнал:

***

ДО Г-Н ИВАН ГЕШЕВ

ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

СИГНАЛ

от Ангел Джамбазки,

съпредседател на ВМРО – Българско национално движение, представител на България в Европейския парламент

Уважаеми господин Главен прокурор,

Обръщам се към Вас във връзка с предаването „Лице в лице“, излъченото в ефира на телевизия „BTV“ на 09.06.2022 г., между 18:20 и 18:31 ч., и по-точно относно участието на народния представител господин Станислав Балабанов. В него той показва в ефир бележка, която, по негови думи, е написана докато е пътувал във влак заедно с министър-председателя на Р България – г-н Кирил Петков, с който влак двамата са пристигнали в Украйна за междуправителствена визита. В ефир господин Станислав Балабанов показва лист хартия, откъснат от служебните тефтери на Министерски съвет, върху който Кирил Петков е разписал идеите си относно допускането на Република Северна Македония до започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз, заобикаляйки утвърдената официална позиция на Република България.

Предвид факта, че има гласувана рамкова декларация на Народното събрание, която утвърждава наложената от Република България официална позиция, както и предвид потвърждаването на същата тази позиция от страна на Консултативния съвет за национална сигурност, смятам че с действията си господин Кирил Петков е извършил състава на престъплението по чл. 103, пр. 1, раздел II, Глава  първа от Наказателния кодекс, гласяща следното: „Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9“.

Уважаеми Господин главен прокурор,

Вземайки предвид изложените по-горе факти и обстоятелства, на осн. чл. 208, т. 1 от НПК, както и предвид факта, че данните за извършено престъпно деяние бяха разпространени в средствата за масово осведомяване, моля да използвате настоящия сигнал като законен повод за образуване на досъдебно производство срещу господин Кирил Петков.

Моля да привлечете лицето, за да има правна възможност да даде обяснения дали е направило опит да извърши умишлени действия, с които да увреди интересите на Република България.

С уважение,                                                                                                 09.06.2022 г.        
Ангел Джамбазки

***

Беновска попита: „Какво очаквате от главния прокурор, с каква скорост да се развие това производство?“.

Ангел Джамбазки отговори, че понеже става дума за министър-председателя са предпочели да изпратят сигнала до главния прокурор, а не до някоя по-нискостояща прокуратура. Той вероятно ще разпореди проверка на съответния компетентен прокурор, който да започне разследване. За мен обаче, гледайки твърдяното от народния представител Станислав Балабанов, министър-председателят е извършил деянието, за което сигнализирам. Да водиш политика, която противоречи на решение на Народното събрание, което ти е възложено от Народното събрание, защото то е върховната власт в републиката, със свое решение няколко пъти е конструирало позиция на България по темата Македония! Същото Народно събрание избира министър-председателя и му възлага да води тази политика. Самият министър-председател няколко пъти признава с половин уста, волно или неволно, не знам дали си дава сметка, според мен не винаги си дава сметка както приказва, той на няколко пъти казва, че води различна политика по отношение на българските интереси в Македония. Тази различна политика категорично противоречи на интереса на републиката и по тази причина мисля, че трябва да му бъде търсена отговорност, категоричен бе Джамбазки.

Вие самият знаете, като юрист, че този лист, макар и с бланка Министерски съвет, не е годно за съда доказателство! Всеки може да си пише на някакво листче каквото си иска, и аз пиша, продължи Беновска. Джамбазки отговори, че свидетелските показания на Балабанов биха били годно доказателство. Ако той повтори в съда това, което е казал в национална медия, това би било годно доказателство.

Беновска пусна запис от брифинг на външния министър в оставка Теодора Генчовска от 1 юни 2022 г.:

***

Медия: В последните месеци се коментира много темата за Северна Македония, че МВнР трябва да изготвите доклад. Това беше казано и след срещата на коалиционния съвет, беше казано на няколко пъти и от премиера, и от председателя на Народното събрание. Въпросът е МВнР изготвя ли доклад по темата за това има ли напредък в отношенията между двете страни? 

Теодора Генчовска: Доклад бихме могли да изработим, ако се проведе КСНС, което е в прерогативите на президента и той поиска такъв доклад от МВнР или от всички останали служби. Той е в правото си да поиска доклади от всички членове на КСНС.

Медия: Тоест на този етап няма такъв поискан доклад от вас?

Теодора Генчовска: Няма, защото няма въобще идея за свикване на КСНС!

Медия: Възможно ли е проблемът със Северна Македония да се реши до края на френското председателство?

Теодора Генчовска: Не можем да се ангажираме с дати по никакъв начин!

Медия: Опитваме се да разберем има ли такова ангажиране!

Теодора Генчовска: За съжаление, пак ще ви кажа, чухте и след коалиционния съвет, аз не участвам в коалиционния съвет, че разчитат на МВнР, както премиера, така и началника на кабинета на премиера. За съжаление обаче екипите на премиера продължават по различен начин да саботират процеса!

Медия: Тоест, по какъв начин го саботират!

Теодора Генчовска: Провеждат разговори с нашите партньори от ЕС! Ние се опитваме чисто професионално, формално да водим тези разговори. Но пак научаваме по страничен начин, че се водят и паралелни разговори от съветници на премиера!

Медия: Може ли в един момент просто да ви елиминират и да си вземат решение?

Теодора Генчовска: Няма шанс Външно министерство да бъде заобиколено!

Медия: Конкретно с кои отговорни фактори, от ЕК ли?

Теодора Генчовска: Не, със страни членки на ЕС. Нормално е да звънят по телефоните, да идват на посещение, така че извън формалните разговори са водени очевидно и паралелни разговори!

***

Беновска попита: „Как мислите да процедирате и с това, което каза Теодора Генчовска? Тя допълни през тази седмица, че има и засекретени документи, не само думи!“. Джамбазки отговори, че в рамките на досъдебно производство разследващият прокурор може и трябва да изиска тези документи. От тези документи ще стане ясно, че министър-председателят многократно е провеждал срещи с посланици на чужди държави, в които едно към едно е обсъждал начина, по който да извърши това национално предателство. Имам информация, че дори е питал чужди посланици дали могат да му направят нещо в България, ако направи това. Значи самият той си е мислил дали няма да има някакви правни последици и аз мисля да му дам възможността да се срещне с тези прави последици, категоричен бе той.

Джамбазки продължи, че казаното от Генчовска е вярно и всички го знаят. Той припомни, че веднага след съставянето на правителството, съветникът на премиера – Чернева, се е озовала в Скопие, за да води преговори, за които никой не я е упълномощавал. Не е било уведомено МВнР и не е бил поканен на тези разговори нашият посланик, който води политиката на Външно министерство в Скопие. Когато стана ясен този скандал, Чернева каза, че била отишла, видите ли, да готви посещението, протокола. Тоест външнополитическият съветник г-жа Весела Чернева с една много стройна политика, която е много близка, под индиго с политиката на американското посолство, отишла да преговаря как ще наредят салфетките, къде ще сложат чиниите. Тези неща по протокол са ясни, но тя може би е искала да провери дали са сгънати правилно салфетките. Това не е шега Разбира се, че тя е отишла да договаря някакви български отстъпки, защото цялата политика на тези хора беше формирана върху това . да принудят България да отстъпи. Този за това беше назначен, говоря за министър-председателя Петков. Той за това беше сложен – да извърши това национално предателство и още една-две шмекерии. Като „зелената сделка“, ЛГБТ и разни други простотии, за които непрекъснато ни натягат. Дори и ГЕРБ се огъва, видяхте кметът къде се снима с дъгички и разни шарени работи. Представител на една консервативна партия, категоричен бе Джамбазки.

Ще Ви предложа още едно доказателство, знаете, че Кирил Петков беше на едно посещение в Брюксел и по покана на „Обнови Европа“. Той заяви претенции да влезе в „Обнови Европа“. Между другото ДПС, къде иронично, къде истински изразиха съгласие и покана, но това е една друга тема. Нека да чуем какво каза той по повод срещите,  които е имал!“, продължи Беновска и пусна запис от брифинга на Кирил Петков от Брюксел от 30 май 2022 г.:

***

Медия: Г-н премиер, бяхте обявен като специален гост на „Обнови Европа“, моля да кажете какви са резултатите от срещите Ви там?

Кирил Петков: Много е приятно, когато видите около масата хора като Макрон, като Рюте, като Александър от Белгия, като Ксавие от Люксембург, който казват – много се радваме и много бихме искали вие от „Продължаваме промяната“ да сте част от нашето семейство!

Медия: Препятствия има ли и какви са те?

Кирил Петков: Единственото условие, което аз исках да обсъдя и ще продължим да обсъждаме, е, че за мен е много важно, когато говорим за нулева толерантност към корупцията, тя да бъде от локалното ниво до Брюксел! Което означава да има един нов стандарт на европейските политически семейства, така че да не си затваряме очите за локална корупция, а на брюкселско ниво да чувстваме, че всичко е наред! И много се радвам, че и Рюте, и Макрон казаха – Да, това е „Новата Европа“, Европа на правилата и закона, Европа без корупция! Така че имах разбиране, но този диалог ще продължи.

Медия: Как ще съжителствате с ДПС в една партия?

Кирил Петков: То не трябва да се говори на база, например, като партия. Въпросът е кои са хората в ДПС? Какъв е стандартът, който ДПС ще има към себе си,  за да бъдат част от тази нова формация? И аз мисля, че те имат доста въпроси да попита себе си, ако иска да са част от новите стандарти на европейските семейства!

Медия: Кога ще станете членове на „Обнови Европа“?

Кирил Петков: Това, което днес имахме, беше една много топла покана от тях. Това, което ние ще направим, първо ПП „Продължаваме промяната“ като така, имаме си Изпълнителен съвет! Ние не сме еднолично дружество по никакъв начин! Ще обсъдим заедно, ще видим какъв е отговорът на тези въпроси. Защото не искам да е само риторика. Искаме да видим какви са реалните стандарти и тогава ще се върнем към тях. Либералните партии в Европа се обновяват и този клуб от министър-председатели около масата изглеждаше логичен за „Продължаваме промяната“!

Медия: Да разбираме ли, че за да влезе „Продължаваме промяната“ в „Обнови Европа“ – ДПС трябва да излезе от тази група?

Кирил Петков: Аз по-бих попитал какво ДПС трябва да направи, за да се чувства, че е част от този нов стандарт? Например как те биха оправдали хора от „Магнитски“ да са в техните ръководни роли, да са първия ред в парламента, когато говорим за по-висок стандарт на ниво корупция? Тази дискусия мисля, че е много важна и за тях вътрешнопартийно да си кажат къде се виждат като бъдеще в Европа самите те. Ние знаем къде сме! Ние знаем, че трябва да има правила. Не може в България да сме нулева толерантност към корупцията, а да си затваряме очите на ниво Брюксел! Така че мисля, че и нашите партньори разбраха!

Медия: Да не поставяте такова условие – вие да сте вътре, а те да са вън?

Кирил Петков: Не, аз поставям условие, че ние за да сме вътре, трябва да има ясни правила, които да дават стандарт, че хора, които са с висок риск от корупция, не са членове там! А не да соча един срещу друг! Тук не е въпрос да си решаваме вътрешнополитическите проблеми в България през Брюксел. Тук въпросът е да сложим едно ново ниво на европейските партии. И то не само заради „Обнови Европа“, аз просто много харесвам хората около масата на „Обнови Европа“, но същото важи и за ЕНП например. Ако те също биха видели примера на „Обнови Европа“, те също биха задали доста въпроси например за партия като ГЕРБ!

***

Джамбазки коментира:

Чухте началното изречение – „много е приятно да си около маса с …“ и изредени някакви имена.Това е типичния манталитет на обслужващ персонал. Човек, който е назначен и допуснат до масата на „големите батковци“. Само че „големите батковци“ въобще не ги интересува този човек. Казвате, че е подал документи да влезе в „Обнови Европа“. Няма да има време, той скоро няма да бъде министър-председател, така че „всуе се мори“, както се казва. Но в неговия случай по-скоро важи „залудо работи, залудо не стой“. Да има празно говорене, търчене, празни приказки, ала бала.

По темата Македония обаче ще се срещне с възмездие и правосъдие. Ние с моята политическа сила много други неща бихме простили, случват се всякакви обрати, но по темата Македония той от първия ден работи как да ни предаде. Започна с глупотевината, с одиозния министър на транспорта пускаха празни самолети да летят нагоре-надолу. Глупости, дирижабли, щяха да строят пътища, не  знам какво. Това всичко беше прах в очите, но ще го плащаме ние, защото тези празни полети се субсидират. Така че от ден първи той работеше как да ни предаде. Когато най-добронамерено му изпращахме смляна информация какво трябва да направи, той дори не се опита. Той е поставен не за да постигне успех, а България да отстъпи. Нещата, за които говори Теодора Генчовска, които са записани там, аз също имам информация, там са търсили начини, чертани са схеми, затова се доверявам на тази салфетка, на която неграмотно бяха написани разни неща, дори ВМРО беше споменато, явно като „архивраг“. Но както се казва, по тази тема си струва на този човек да си „архивраг“. Но там са обсъждали как да заобиколятя ветото. Има много идиотски сценарии – да бъде отместено, да бъде излъгано, че после Макрон едва ли не ще бъде гарант. Макрон няма да бъде гарант за нищо, него не го интересува! Аз ще ви кажа какво му е казал. Той предвижда нова архитектура на ЕС. Тя предвижда ядро на съюза, основалетите плюс Германия, ядно на Съюза на такива, които много много не слушат, пазят си семейството между мъж и жена. Това са Централна и Източна Европа. И вечни кандидатки. И тук е и голямата лъжа към Северна Македония. Дори да успеят по някакъв начин да превъртят нещата така, че РСМ да започне преговори, никой на запад от Виена не вярва, че РСМ ще стане част от ЕС. Ние сме по-честни, ние казваме – нека да влезе, но да изпълни тези неща, категоричен бе Джамбазки.

Направи ли Ви впечатление комисарят по разширяването Оливер Вархеи, който каза, че бил „фрустриран“, че Македония, виж ти, до края на месеца няма да бъде пусната в Европа, попита Беновска.

Джамбазки отговори:

Спя лошо, будя се нощем, изпитвам силен дискомфорт, плача понякога и много съм натъжен, че комисар Вархеи е фрустриран! Можем да му предложим няколко типа лечение, в Нареченски бани например ги топят в лечебна вода. Можем да му препоръчаме и „пернишко лечение“, там ще го потопят в друго и ще му мине доста бързо фрустрацията. А можем да го закараме и в Македонския край, където така ще го излекуват, че известно време ще му трябва, за да се възстанови от лечението.

Видяхте ли Мицотакис какво изявление направи? И той постави условие до края на юни да влезе Македония, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори:

Пазете се от данайците, когато носят дарове. Тези, които претендират да са елини, са по-скоро елинизирани славяни, но това е друга тема. Те се опитват да капитализират на наш гръб, както винаги са правили. Те държаха Македония 30 години далече от всичко. Тях не ги интересува звездата от Егина или Александър Велики. Тях ги интересуваше да държат населението в Беломорието настрани, което е българскоговорящо. Когато отидете там и ги питате „нашенски ли говорите“, те казват „на нашенски“. Гърците затова правиха тази спънка, те винаги са ни били лицемерен приятел.

Ще прибавя тук геополитически и Ердоган, видяхте неговата позиция за гръцките претенции за егейските острови. Дали той ще вземе някакво отношение по Македония, попита Беновска. Джамбазки отговори, че турският президент взима отношение, което не е в наша полза. Според него колкото повече респектира Ердоган Гърция, толкова по-добре за нас, защото понякога гърците се самозабравят. Така че в този случай, съзнавайки цялата заплаха да имаш държава като Турция с Ердоган на границата си, по темата Гърция аз нямам нищо против малко да им бъде показано на гърците, че светът не е точна така, както те си го представят, заяви евродепутатът. Той добави, че тук също се намесва Макрон, защото по казуса за добив на газ в икономическата зона на Кипър, точно Макрон помага на гърците. Франция е изпратила няколко бойни кораба, които да респектират турците. Но подозирам, имайки предвид мотивацията и подготовката на турските въоръжени сили, че ако се стигне до нещо такова, на французите ще им се случи случка, добави той.

Ще се стигне ли до нови избори?

Да Ви върна малко в България, преди малко споменахте министъра на транспорта Събев, провокирате ме да Ви пусна една негова оценка за Кирил Петков и Асен Василев и след това да ми кажете какво е бъдещето на тази коалиция, продължи Беновска и пусна запис от интервюто ѝ с Николай Събев от 7 април 2022 г.:

***

Илиана Беновска: Стабилна ли е коалицията? Днес Урсула фон дер Лайен беше в България, връчи на премиера Петков много тържествено Плана за възстановяване и устойчивост. Устойчива ли е коалицията и дали имаше някаква цена? Синергия или условия имаше от страна на фон дер Лайен към Кирил Петков за такъв рязък завой за подкрепа към нашия план? Знаете ли нещо?

Николай Събев: Аз знам, че от първия ден, в който съставихме това правителство пророкуват, че то няма да бъде вечно, че няма да бъде трайно, че има проблем, че ще се разпадне, тъй като е странна коалиция между хора, които имат различни идеи.

Илиана Беновска: Това са „градски легенди“! Какво е Вашето лично мнение?

Николай Събев: Моето лично мнение е, че Кирил Петков и Асен Василев са наистина хора, които постигат целите си с минимални компромиси! Аз им свалям шапка!

Илиана Беновска: Да не съжалявате някой път за тези думи?

Николай Събев: Не, не, аз съм с тях плътно! Заедно сме! Аз съм също част от тази борба да създадем един работещ екип. И в този момент аз нямам конфликт с вицепремиера Гроздан Караджов. Ние работим перфектно заедно. Моите адмирации към Александър Николов, министър на енергетиката! Страхотен е! Доставя ми удоволствие да работим заедно. И всъщност благодарение на това как Кирил Петков успява да ни обедини в един отбор и как да се фокусираме върху нещата, които са важни за България, ние започваме да работим като един отбор. Разбира се има неща, които могат да внесат напрежение в коалицията.

Илиана Беновска: Теглите ме за езика тогава, последен въпрос, като казахте, че Кирил Петков и Асен Василев знаят как да постигат целите си …

Николай Събев: Знаят, знаят! И ги постигат!

Илиана Беновска: Внимавайте! Меморандумът за 1 милиард долара, който те подписаха малко, както ние се изразихме в нашия коментар за тази седмица, „по весели чорапи“! С „Gemcorp“ и IP3.

Николай Събев: Това е резултат от недобра комуникация! Това е сериозен проблем!

Илиана Беновска: Защо се наложи първо да се подписва така скришом, а после американското посолство да опровергава, а Кирил Петков да го дава на ДАНС?

Николай Събев: Целият проблем е недобра комуникация!

Илиана Беновска: От чия страна?

Николай Събев: Като цяло! Когато всеки по малко допусне нещо, което не е добре като комуникация и не се изясни правилно още от началото и така в цялата група се предаде, в крайна сметка може да се стигне до такъв резултат. Когато аз казвам, че Кирил Петков и Асен Василев страхотно се справят със ситуацията, имам предвид и точно това – когато един допусне грешка, защото няма начин да не допуснем грешки, нали – как реагира след това! Какви бяха действията след това!

Илиана Беновска: Е, Асен Василев бъкел не обели, но Кирил Петков каза, че ще сезира ДАНС!

Николай Събев: Кирил Петков пое инициативата, Асен Василев се ограничи до това, което е казал и продължаваме напред! Няма скандал!

Илиана Беновска: Вие, като предприемач, ако решите да подписвате меморандум, нали няма да седнете на една вечеря с първия срещнат и да подпишете? Може би както Вие правите подбора на чуждите консултанти, ще има избор между 2-3 кандидатури? И това трябва да е публично, не е ли така?

Николай Събев: Така би следвало да е, но вижте! Ако поради недобра комуникация Кирил ми се обади и каже – виж ги тия момчета, мисля, че стават и след това ми се обади вторият човек, който работи с тях и ми каже – мисля, че стават, тогава аз ще кажа – добре, защо да не ги видя! Това се случва и в бизнес средите!

Илиана Беновска: Няма да правите кастинг!

Николай Събев: Когато имаш добра препоръка, защо да правиш кастинг? В крайна сметка каква е целта – ние да имаме тези мощности, от които имаме жизнена нужда. Дори да решим, че е нещо прибързано, отново никой не е казал, че няма да греши! Много е важно, когато някой сгреши, какво прави след това! Начинът, по който реагираха всичките, в това число и Александър Николов – нормално е, всичко е наред! Няма драма!

Илиана Беновска: Както се казва на един любим език – We shall see или We will see?

Николай Събев: Как беше – самтайм люн! (Събев има предвид интервю на Христо Стоичков от 2009 г., когато последният е треньор на футболен клуб Мамелъди съндаунс от Южна Африка, от което остава прословутата фраза на Стоичков „самтаймс уин, самтаймс люн“)

Илиана Беновска: Това беше добър финал, благодаря Ви!

***

Беновска попита: „Развеселих ли Ви, г-н Джамбазки?“. Той отговори, че щеше да е смешно, ако не ставаше дума за държавното управление. Той продължи:

Дойде времето за „люн“! Ако „самтаймс уин“ с тези, които бяха поканили, сега дойде времето да плащат сметката! Бодряшки тон, сектантски бодряшки тон – всичко е наред, не търсете скандали, това са млади момчета. Малко такъв тип американо-протестантско-сектантско предприемачество. Те се събирата сутрин и крещят заедно за да се надъхат за велики дела, за да продават после най-различни стоки. Както виждате тунелите ги няма още, мостовете ги няма. Предполагам, че е грешка на езика, всеки прави грешки, но този човек много уверено в интервю за Ваша колега по ефирна телевизия каза, че последния път е пътувал с влака до Етрополе, за да провери строежа! Може да е сбъркал, но нито водещата, нито нейните редактори, нито той до края на интервюто, което продължи още 10-15 минути не им хумна. Жанрът беше – „здравейте, г-н министър, кажете как сте толкова велик? Как постигате тези велики неща?“. Ако някой нарича това журналистика, за мен има друго определение, не толкова лицеприятно. Но до края на предаването никой не си направи труда да погледне картата, да види къде е Етрополе и да каже, че ако е стигнал дотам с влак, най-вероятно се е прикачил на Ботевград или е взел бързия от Самоков, за да стигне дотам по несъществуващите 3 линии, които са само в главите на някого. Така че това им е стилът – „Самтаймс уин, самтаймс люн“, чики-рики, пляс пляс!“.

Водещата попита какво е бъдещето тогава. Джамбазки отговори, че са необходими избори. Това може да ядоса хората, но сегашните управляващи са нелепи и вредни за държавата. Той продължи:

Не може да се управлява по този начин, това минава всякакви граници! Виждате назначенията им, виждате скандалите им. Виждате как се говорят глупости с жизнерадостна, леко „медицинска“ усмивка от страна на министър-председателя. Което се оказва, че са поредните неистини и това някак си продължава да не се отразява. Питаха го настоятелно дали са дошли танкерите с американски газ. То бяха един шикалкавения. Това е несериозно. Приличат ми малко на герои от Илф и Петров.

Подаръкът

Just kidding, г-н Джамбазки! Сега ще Ви подаря нашия подарък, обърна се към госта си Беновска. Той благодари и каза: „И размерът ми е точен, така че с удоволствие ще отида с нея на някоя пресконференция!“.

Водещата пожела това да бъде „kidding“. Джамбазки отговори: „Да, но да свърши по-бързо тази смешка, ако може, защото не е много смешно!“.

Така завърши разговорът между Ангел Джамбазки и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 11 юни 2022 г.   

Видео >>>

Последни Новини

ВМРО внесе сигнал до МЗ с искане за Кризисен щаб за пандемията от кърлежи

Държавата е „пламнала“ от пандемията. Има много ухапани „Сезирам Ви в качеството си на заместник-председател на ВМРО – Българско...

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Нужни са спешни мерки от страна на Столична община За това предупреждава зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в...

Каракачанов: Евроатлантическите лозунги са параван, зад който сглобката кадруваше както си иска

Т.нар. евроатлантически лозунги са параван, зад който сглобката ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС кадрува, както си иска. Тези хора показаха, че имат нужда...

ВМРО към МС: Започнете процедура по изграждането на забатачения от ПП онкоцентър за протонна терапия

От това зависи животът на хиляди българи С този призив се обръщат към Министерския съвет на служебното правителство председателят...

ПП „ВМРО – Българско национално движение“ ще участва в изборите за ЕП и НС с партийната си регистрация и граждани в листите

В събота Организационният съвет на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ взе решение за самостоятелно участие на партията в предстоящите на 9...

Контрера: В държавата има пандемия от кърлежи.  Настояваме МЗ да свика кризисен щаб

От месеци зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в СОС Карлос Контрера сигнализира, че тревните площи в София не се обработват срещу...

Контрера: „Промяната“ опропасти изграждането на детски център за лъчелечение и протонна терапия

Това е престъпление срещу децата на България! „Провалите продължават и с Плана за възстановяване и устойчивост. Кабинетът Денков-Габриел опропасти...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir