Начало Европейски парламент Ангел Джамбазки срещу Пакета „Мобилност“ и завод на „Фолксваген“ в Турция

Ангел Джамбазки срещу Пакета „Мобилност“ и завод на „Фолксваген“ в Турция

Ако Пакетът „Мобилност“ бъде приет, той ще е в изгода на транспортния бранш в западноевропейските държави. Целта на тези предложения е да бъдат фалирани фирмите от периферните държави.

Това заяви българският евродепутат от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки в „Референдум“ по БНТ като коментар по темата с Пакета, който предстои в четвъртък да бъде гласуван на ресорната комисия в Европейския парламент.

От втората половина на миналия мандат в ЕП работим активно за защита на българския интерес по отношение на Пакета „Мобилност“, декларира той.

Джамбазки е категоричен, че ако някой каже, че Пакетът „Мобилност“ е настройване на работодатели срещу работници, всъщност адвокатства на средите в част от западноевропейските държави, които се опитват да фалират бизнеса в източноевропейските и да им привлекат работниците.

Статистически – у нас големите транспортни фирми са 5-6 на брой. Всички останали са дребни и средни предприятия, в които работят самите собственици. Става дума за десетки, стотици, хиляди работни места. Ако позволим това противоречащо на пазарната идея законодателство да бъде прието, ще е в изгода само на транспортния бранш във Франция, донякъде в Германия, Белгия, Италия, Австрия. Целта на тези предложения, вкарани лобистки през Европейската комисия, е да бъдат фалирани фирмите от периферията и работниците да бъдат привлечени там. Това не засяга само нас, а и Литва, Латвия, Естония, Испания и Португалия, посочи българският евродепутат.

Нашата задача е да защитим първо интереса на българското общество, като в случая това парадоксално и иронично е и битка за запазването на върховенството на закона и идеята за единен пазар, коментира още той.

Ангел Джамбазки със задоволство отбеляза, че за разлика от вътрешната политика в България, в ЕП всички наши представители работят заедно в защита на националния интерес, без значение политическата партия, към която принадлежат.

Относно изграждането на завод на „Фолксваген“ в Турция Джамбазки коментира:

Голям германски концерн с публично участие е на път да изгради извън Европейския съюз – в Турция, голям завод. Турция, която нарушава човешките права, арестува журналисти и ги вкарва в затвора. Защото ако в България спират радиото, то там директно ги прибират, бият ги и ги вкарват в затворите. Турция, която не спазва никакво екологично законодателство, замърсява въздуха както си иска. Турция, която се готви да наруши Споразумението за асоцииране, което е подписала за държавна помощ. И тези, които ни учат на защита на човешките права и ни карат ние да си закрием въглищните централи, което ще остави 60 хил. човека без работа, сега се готвят да изнесат европейски пари и работни места в Турция. Ние сега искаме Европейската комисия, старата и новата, да се произнесе – кога са искрени и какви мерки ще вземат. Когато ни казват, че ние ще се борим за нисковъглеродна икономика и против замърсяването на околната среда, но изнасят производство в Турция, която нарушава тези правила и замърсява, или когато ни казват, че трябва да защитаваме правата на журналистите и не виждат, че Ердоган държи журналисти в затвора. Тук има и друго много голямо лицемерие и двуличие. Непрекъснато се съобразяват с президента на Турция, който заплашва, че ще пусне нелегални мигранти към Западна Европа.

Обръщам се към сегашната комисия и председателя Урсула фон дер Лайен, като настоявам ЕК да се произнесе и да не допусне тази сделка да се осъществи и европейски пари да бъдат изнесени в една ислямизираща се държава и да бъде финансиран режимът на Ердоган, заяви категорично българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари