https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Ангел Джамбазки с призив България да помогне на събратята ни в Кочани и Босилеград -
Начало Блог Ангел Джамбазки с призив България да помогне на събратята ни в Кочани...

Ангел Джамбазки с призив България да помогне на събратята ни в Кочани и Босилеград

Отцепленията и разделенията не трябва да ни плашат. Не трябва да ни плаши и твърдоглавието на домашно отгледаните югокомунистически политически „елити“ от другата страна на изкуствената граница на Гюешево.

Природните бедствия обаче трябва да ни плашат. Ето защо призовавам служебното правителство да мобилизира всички средства на разположение на българската държава, за да се помогне на нашите събратя в района на Кочани да се справят с трагедията, причинена от опустошителните горски пожари. Хората имат нужда както от помощ за гасенето на пожара, така и от хуманитарна подкрепа за справяне с последиците от бедствието.

Такъв призив направи евродепутатът и заместник-председател на ВМРО от своята Фейсбук страница по повод бедствието, което се случва в братска Македония.

Като български патриоти, които от 128 години отстояват националните интереси на Родината си, не можем да подминем и пренебрегнем трагедията, сполетяла нашите събратя. Независимо от политическите различия и от очевидния отказ от страна на официалните власти в Скопие да признаят историческата истина, ние трябва да помогнем. Такава помощ няма да е прецедент. България винаги е оказвала съдействие на Македония в случаи на хуманитарни, природни и военни кризи. Има и много примери за подкрепа в сферата на духовното.

Нека не забравяме прекрасните думи на патриарх Кирил, изречени през 70-те години на миналия век, когато при отделянето на Македонската от Сръбската църква (напълно изкуствено поставена там след коминтерновското предателство) дава миро за нашите събратя:

Ако щете, ние ще се наречем македонци, но от вас няма да се отречем. Ние и вие – един народ сме“.

И за момент, с малките жестове на Българската православна църква към македонската, повярвахме, че това може да се случи – с поетата ръка, с даденото отново миро и с Благодатния огън, който получиха от нас. Един народ, разделен в две държави, с една история и един дух!

На запад от границата ни обаче има и други наши братя, които се нуждаят от помощта ни. Българите в Босилеград и Извор също са изправени срещу стихията, но сръбската държава, както обикновено, нехае престъпно за тях. Наш е дългът и наша е отговорността да им подадем ръка, защото, както с голяма част от македонския народ, една кръв тече във вените ни и с българите от Западните покрайнини.

А докато пламъците изпепеляват природа, поминък и домове в изконни български земи, искам да призова сънародниците ни в пределите на Родината ни: Бъдете разумни, бъдете отговорни! Пазете българската природа, своето и чуждото имущество и помагайте с каквото можете в тази битка. Благодаря и на смелите мъже и жени, които всекидневно се борят със стихията и рискуват живота си!

Последни Новини

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Във Враца отбелязаха годишнината от Ньойския договор с паметна вечер

Въпреки изключително тежките зимни условия, за пореден път ВМРО - Враца отбеляза годишнината от позорния Ньойски договор. Тази година...

104 години по-късно: Български марш огласи София с „Долу Ньой“

На 27 ноември 2023 г. се навършват 104 години от подписването на Ньойския договор, който откъсва от Родината изконни български територии. Ньойският...

ВМРО – София в сряда решава за поканата за разговори от ПП-ДБ

Вие и кметът Терзиев дължите отговори, напомня съветникът Карлос Контрера Областният комитет на ВМРО в София в сряда ще...

Коментари