Начало Блог Ангел Джамбазки: Управлението, което се подготвя, е фасада за връщането на ДПС...

Ангел Джамбазки: Управлението, което се подготвя, е фасада за връщането на ДПС на власт

„Новите“ политици виждат в патриотите единствената спирачка пред плановете си, заявява водачът на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ“ в 3 МИР Варна, както и в и 1 МИР Благоевград, в интервю за „24 часа

– Г-н Джамбазки, на финала на предизборната кампания сме. Кампания, в която приехте ролята да бъдете водач на листата на Български патриоти във Варна? Защо най-активния български евродепутат прие това предизвикателство? И то в коалиционен формат?

– Коалиционният формат го зададе не партийно решение, не партиен егоизъм, зададе го българският избирател. Продиктуваха го хората, които ясно ни показаха на предишните избори на 4 април своята воля. Тоест, че отделното ни явяване не се радва на нужната подкрепа.

Да, резултатът на ВМРО беше много добър, малко не ни стигна да влезем. Все пак имахме близо 120 000 гласа при излизане от тежко коалиционно управление, никак не е малко.

Но колкото и да е отличен резултатът, след като не си в парламента, значи избирателят нещо ти казва. Той каза нещо на всички нас и напомни стария националистически девиз, а именно: „Съединението прави силата“. Така че коалицията я създаде българският избирател.

По отношение на предизвикателството – да, такова е за мен. Варна е важен район, вторият по дължина избирателен район, Именно тази изключително отговорна и важна задача ме задължава да дам всичко от себе си, за да има представителство от Варна на българските патриоти в НС.

– Къде виждате мястото си в бъдещия парламент?

– Видяхме миналия парламент за своите девет работни дни точно какво свърши. Освен потресаващо ниското ниво на депутатите в него – образователно, поведение, възпитание, реч, освен безобразните скандали, на които бяхме свидетели, те свършиха точно две неща. Вдигнаха тавана на заплатите си до 10 000 лв., безспорно важна задача на фона на 300 лв. минимална пенсия, и дадоха още няколко депутата в ръцете на Ердоган.

Как да не реагираш в тази ситуация? Кому е нужна лъжата на т.нар. партии на протеста, че те били срещу ДПС? Промяната в Изборния закон в полза на Ердоган и неговото представителство в българския парламент говори точно обратното. През системата на изборния туризъм ДПС е в състояние да преизчисли дали във Варна има да речем риск да не изкара мандата и ако е така, ще докара автобуси. И може да го направи. Но това ще го направи Ердоган, никой друг в българската политика не може да направи такова нещо.

Така че, тези нови лица са онези, които аз си спомням от 1997 година, когато протестираме отново срещу тях. Те са тези, които подкрепяха Орешарски, предлагаха Пеевски за шеф на ДАНС, известни с поправките, които вадиха от затвора сутеньор и престъпници… Та, именно тези нови лица дадоха няколко депутата повече на ДПС сега.

Няма как в тази ситуация българският патриотизъм да не даде всичко от себе си, за да са има своето представителство.

Гледайки ситуацията, която се очертава, моята не особено приятна прогноза е, че се пазари управление създадено от фасадните нови партии на протеста.

Едната за мен е чист проект на ДПС, в това няма съмнение. Даже архитектите на този проект, не предвиждаха този негов голям успех. Според мен е предвиждано това нещо да бъде по-скоро да бъде с брой депутати достатъчен, че да участва в някакво управление. Но понеже историята има качеството понякога да бъде изключително иронична, сега може да им се наложи да управляват. И те се чудят какво да правят.

Това управление, което се гласи, е параван за връщането на ДПС на власт. Новите партии на протеста са пълни до една с политически номади, известни със своята политическа полигамия.

Това нас ни поставя автоматично в ситуацията на ясна и твърда опозиция.

Ние нямаме място в управлението с хора, които чакат първата възможност да продадат националния интерес. И които работят за интересите на Турция, да речем.

– Какви са реалните подводни камъни при гласуването в Турция? Обявихте, че отново ще следите на живо гласуването на терен?

– За втори път. На миналите избори на 4 април също бяхме в Турция. Доста голяма група от нашата организация. Но тогава секциите бяха 35 и ние можехме да покрием всичките до една. Сега ще ни бъде изключително трудно, защото те са повече от 120. И забележете, в една огромна част от тях няма да има машини. Защо? При положение, че там ще гласуват доста хора, има секции с по 1500 – 2000 избиратели. Защо там няма машини? Защо във варненските села бабите ще бъдат принуждавани да гласуват с машина, а това вероятно ще ги притесни или уплаши… Но в Турция, където гласуват едни хора, които нямат нищо общо с България, не са родени тук, не са дали един лев в българската икономика, нямат връзка с майката родина и не говорят български език, те ще определят кой ще ни управлява. Там няма да има машини. И аз ще Ви кажа веднага защо.

Защото изборната измама в Турция е възможна само с хартиена бюлетина.

И ще Ви кажа как ставаше миналия път. Училищните автобуси превозваха едни и същи хора нагоре – надолу. Секциите бяха на час, час и половина път с кола, никакъв проблем. Слизат едни неграмотни баби, не знаят и дума български език, дават някакви документи за самоличност, някой от тях имаха още зелени паспорти. Даваха ги на някакви писари, те ги попълваха от тяхно име, нанасяха каквито имена си искат и им ги даваха в ръцете. След това влизаха в изборната секция, там им се подаваше бюлетината с номера на ДПС и те я пускаха в урната. Това е единственият възможен начин за гласуване в Турция. Защото, ако трябва да спазим новите изборни правила, би трябвало във всяка секция над 300 души да има машина. Само че машината може да бъде само на български език.

Разбирате ли сега защо няма машини там? Защото тези хора, които ще решат как ще се определя българския държавен бюджет и външната политика на България, ще бъдат избрани от Ердоган. Той ще реши колко човека да гласуват в Турция. Ако им е важно да направят някаква беля в българската политика могат да изкарат и 100 000 човека. Предния път бяха около 20 000, сега според мен ще бъдат поне около 50 000 гласа. Кому е нужно това нещо?

На Манолова, на Трифонов, на всички тези подставени лица в политиката.

Защото зад всички тях стои ДПС. Те си свършиха тяхната работа. Тяхната поръчка. Тук добавям и жълтопаветната дружинка – детелинка. Те са петимни да влязат в управлението на държавата и

ще направят веднага две резки национални предателства.

Ако ги оставим да го направят.

Първото ще бъде предателството на българския национален интерес по отношение на преговорите за Северна Македония.

Те обикалят посолствата и „координират“ с тях действията си. Имаме доста примери от близкото минало, тези хора са същите, те не са се променили. Те искат да отгатнат какво искат от тях сегашните им началници, за да го свършат преди реално да са им го поискали. Както навремето унизително са се съобразявали с червения телефон, сега три пъти по-унизително се съобразяват с друг телефон без кабел, който не е в Москва. Могат да им звъннат отвсякъде – от Брюксел, от Вашингтон. Берлин.

– Какво е второто национално предателство?

– Второто национално предателство е позволяването на Турция да се разпорежда в българската вътрешна политика.

Да допуснеш влияние на чужда държава в твоите дела, и то на държава, която не просто не е приятелска, а на моменти откровено враждебна… Това какво е, ако не предателство?

Това е държавата, която създаде инженерната турска етническа партия ДОСТ. Само и само да влезе в българския парламент. А тя не влезе в НС заради усилията на тогавашната коалиция на патриотите. Нашите промени в методиката на ЦИК, нашата блокада на границата. От отсрещната страна стояха хиляди хора, докарани с автобуси с дадени бюлетини на ДОСТ, които чакаха да гласуват в България.

– Имаме ли същия сценарий в момента?

Според мен предстои. Само че те ще преценят. Най-вероятно ще гласуват в Турция, колкото им трябва буквално и ако преценят, че някъде в България не стигат гласове до мандат и им е важно да вземат такъв, нищо не им пречи в близките райони като Хасково, Кърджали, да активират този сценарий Как се изкарват депутати от ДПС в Стара Загора, например? Там няма хора, които да се определят като техни симпатизанти. Така че, ако решат, автобусите са готови да довършат математиката. И въпросните нови партии ги оставят да го направят. Ето ги двете ярки национални предателства.

Новите политици не се интересуват от нещата, за които ние говорим – принципи, национални каузи, суверенитет, важното е да влязат във властта. Такива са били винаги. И това е причината толкова яростно да ни нападат.

Защото в лицето на българските патриоти и конкретно на ВМРО, виждат единствената спирачка пред плановете, които са си поставили и трябва да изпълнят.

Друга тема, която те ще натрапят на българското общество, е

смачкването на семейството.

Това е една натрапена от Брюксел пропаганда, целта на тази идеология е да бъдат разградени националните държави, а за да бъдат разградени те, трябва да бъде разградено обществото. Обществото се състои от семейства. Просто е .

Два пъти в своята история сме били под такава демографска заплаха. Първи път след османското нашествие, когато в резултат на геноцида сме били около милион, милион и половина. На ръба буквално на изчезването. Именно семейството тогава е спасило българите. Сега сме шест милиона, имаме огромна миграция, висока смъртност, една паразитираща изолирала се група, която се храни от държавата, говорим за циганските гета. Тоест сега семейството и раждането на деца ще ни спасят.

В този момент обаче те ни натрапват еднополовите бракове. Ние не възразяваме те да правят каквото си искат. Но не и да ни го натрапват. Не да ни карат ние да плащаме цената на техните лични решения. Не, ние не искаме тези хора да осиновяват деца. Да сключват бракове, да променят формата на обществото. Ако са направили избора за себе си, нека отидат в държава, където тези неща са узаконени.

– Как според Вас ще изглежда България на 12 юли?

– Ще споделя лично мнение, което не е обсъдено политически. Както казах, ние няма да имаме друг избор, освен да бъдем опозиция. Ако искаме да продължим да изразяваме интересите на тези българи, които определят себе си като патриоти, ние няма да имаме друг избор, освен да бъдем в опозиция. Което не е страшно и не е лошо.

– Заплашва ли ни спирала от нови избори?

– Напълно възможно. Чувам, че тези новите, примерно хората на Трифонов, вече редели кабинети. Нищо не могат да редят, просто защото те не вземат тези решения. Затова такава спирала е възможна, но тя съвсем ще взриви българското общество. Затова, в неделя хората трябва да мислят с главите си.

Последни Новини

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir