Начало Новини Ангел Джамбазки e доброволец във ВМА

Ангел Джамбазки e доброволец във ВМА

Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА. Той помага като санитар в борбата срещу заразата COVID-19.

Виждал съм, как лекар от нощна смяна си тръгва чак в 16.00 следобед, за да предаде пациента си в реанимацията, споделя той.

Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА

Логиката на правителството да не налага пълна блокада е следната: има част от икономиката, която няма да издържи втора пълна блокада. Затова е важен моментът на самосъзнанието и на самоконтрола. Едни и същи хора твърдят, че това е просто грип или че Бил Гейтс иска да ги чипира. Същите обаче реват, че са се разболели.

Това каза в предаването „Опорни хора“ по България ОН ЕР Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО и евродепутат.

България не прави изключение от останалите от Европейския континент. Обществата са дълбоко разделени. Едните казват, че всички ще умрем, другите – че няма такова нещо. Но факт е, че 

върху здравната система има огромен товар,

посочва той.

С очите си видях, как са преобразувани медицински структури, как са провеждани и са правени ремонти за тръбите за кислород. Със сигурност тези месеци не са изпуснати, допълва Ангел Джамбазки.

Има друго. От години 

истинските професии бяха подценявани.

Голямото внимание беше фокусирано върху професии, които са периферни. Лекари, учители, журналисти, които са на първа линия, тези професии бяха подценявани. Сега се видя, че те са важните. И че без тях не става. Трябва да преосмислим нещата. Ще напомня, че 

медицинската професия беше извадена от списъка на приоритетните за обучение. 

И студентите не получаваха стипендии, казва евродепутатът от ВМРО/ЕНП.

Разказва за ситуацията в болниците от първо лице. 

Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА,

помага като санитар в Първа инфекциозна клиника. 

Виждам го от първо лице. Там лекарите и сестрите са преуморени, но блестящи. Те не ходят, те през цялото време тичат и се грижат за тежко болни хора. На предела на възможностите си са. Но е факт, че няма сестри и санитари. Няма интерес към професията, защото възнаграждението е ниско, а повечето студенти заминават за чужбина, където ще се реализират по-добре. 

Парадоксът е, че медицинското образование у нас е отлично и евтино. 

Хората се възползват. Затова трябваше да се мисли много по-отдавна. Надявам се това да катализира един процес на оздравяване на тези структури. Извънредният им труд е в пъти повече от този на доброволците, като нас. Това разказва Ангел Джамбазки за работата си като доброволец във ВМА.

Той продължава:

Виждал съм как лекар си тръгва от нощна смяна в 16.00 следобед, за да предаде пациента си в реанимацията. Това е негова отговорност – да го предаде жив на своя колега. Т.е. той е работил 12 часа нощна смяна и още няколко часа през деня. То са разправии, линейки, тестове и лекарят го чака. Не може да си вземе детето от градината. Всъщност му се навъртат средно около 24 часа.

Слушам лекарите, какво говорят. Според тях, „бумът“ тръгна от септември, когато децата тръгнаха на училище. И заразата си върви. Колко време говорим за електронно обучение, електронно правителство…Неволята ги принуди да действат.

Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА. От три седмици той и негови колеги от ВМРО помагат в борбата срещу заразата

Относно увеличението на заплатите на администрацията, Джамбазки каза, че

не е привърженик на тази мярка:

Видя се, че голяма част от администрацията безпроблемно работят от вкъщи, което значи, че голяма работа не са вършили и присъствено и неприсъствено. Така че, и без тях може. Това го видях и в европейските институции. Всички работят неприсъствено и никой нищо не прави от тях. Как протича в ЕП едно неприсъствено заседание? Половината от тях не могат да си включат камерите – волно или неволно. На другата половина интернетът е слаб и нищо не се чува и вижда. Така се оправдава работата им и се получава не малка заплата. На фона на пандемии, войни, ЕК решила сега да прави еднополовите бракове задължителни за цяла Европа. Болниците в цяла Европа са претоварени, линейките в цяла Европа оставят болните буквално на тротоара, като в Белгия, където лекарите буквално решават кой да живее, а ЕК се занимава с еднополовите бракове – това им е приоритет!

Относно твърденията, че Бюджет 2021 е предизборен, според Джамбазки до март месец ще бъде преодоляна тази криза. Има надежда за ваксина. Такъв бюджет винаги ще бъде под ударите на опозицията.

Ще се стигне ли до вето от страна на България на влизането на Северна Македония в ЕС?

Това не е вето. Това, което трябва да се случи е да се даде зелена светлина за първата междуправителствена конференция. Това не е вето на присъединяване, това е отлагане на началото на преговорите, каза Джамбазки и поясни:

Налага се, защото нашите братя в Скопие саботират Договора за добросъседство, не го изпълняват и правят всичко възможно да се измъкнат. Те играят следната игра: подписаха договор, нямат намерение да го изпълняват. Тупат топката, после някой да натисне България, защото влезнаха в НАТО. Само че този път се лъжат. Защо? Защото едно е членството в НАТО, а съвсем друго е да предадем националната си памет. Да предадем стотиците хиляди македонски граждани с българско самосъзнание, които живеят в Северна Македония. Да позволим безобразен език на омразата. Казвал съм го на Заев десет пъти.

Ние няма да отстъпим. Българската позиция не се променя,

категорично заяви в предаването „Опорни хора“ зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Цялото интервю гледайте във видеото >>>

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари