Начало Циганският въпрос Андонов: Циганският въпрос няма да се реши с декларации

Андонов: Циганският въпрос няма да се реши с декларации

Държавата има достатъчно механизми, за да принуди и най-закоравелия бандит да стане „кротък като овчица“, казва политикът

След Асеновград и Харманли следва ли и Стара Загора?

Темата коментира Антон Андонов – член на централното ръководство на ВМРО и областен организатор за Стара Загора, Хасково и Кърджали, в предаването „Соц… диагнози“.

С. Мечка, Плевенско, Катуница, Асеновград, също и Гърмен – напълно е възможно да се случи и в Стара Загора насилие от страна на цигани. И това ще е заради несъстоялата се циганска интеграция. Погледнато назад във времето изсипаха се много пари за разни „циганско включване“, „ромски декади“ и пр. А като погледнеш в махалите, се виждат как изникнаха едни палати на циганските тартори, направени с пари за интеграция, коментира Андонов.

Според него са необходими крути мерки и изключително стриктна държавна политика по циганския въпрос, която да обхване период от поне 20 години.

Крайно време е тези хора да разберат, че имат и задължения, а не само права. За целта ако е нужно, да се прилагат и доста по-репресивни мерки. Децата задължително трябва да получават образование, да се ограничи безконтролната раждаемост и практиката „деца раждат деца“. Професията „майка“ в този вариант не трябва да съществува, заяви Андонов.

Политикът даде пример с това, че огромна част от фалшивите ТЕЛК-ове, които тежат на социалната ни система и са една от причините да не може веднага да се вдигнат всички пенсии, са издадени на цигани.

По повод информацията, че цигани от Пловдив са се организирали и въоръжени са искали да отиват в подкрепа на хората от махалата в Асеновград, каквато информация бе разпространена в мрежата, Андонов отговори, че българският народ е казал „На зло куче – зъл прът“,

Дори най-слабата държава е по-силна от подобно формирование, допълни той.

Ножът вече опира до кокал, дали ще бъде в Асеновград или на друго място – процесът ескалира. Не може да бъде спрян само и единствено с декларации, полицейски кордони и обяснения от политици. Затова и не е решение, посочи представителят на ВМРО.

Според него решението е дългосрочно. Който иска да бъде интегриран, е добре дошъл да спазва правилата и законите, а който не иска – държавата има достатъчно механизми, за да принуди и най-закоравелия бандит да стане „кротък като овчица“.

Вижте цялото интервю са Антон Андонов във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари