Начало Видео Андрей Слабаков: Върховенството на закона се превърна във вид наказание над държавите

Андрей Слабаков: Върховенството на закона се превърна във вид наказание над държавите

Евродепутатът от ВМРО в Групата на Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков коментира в зала доклада относно Резолюцията на Европейския парламент от 7 юли 2022 г. относно защита на финансовите интереси на Европейския съюз – борба с измамите – годишен доклад за 2020 г.

Слабаков бе категоричен, че за пореден път се използва върховенството на закона, за да бъдат мачкани държавите, които не мислят еднакво с Европейската комисия. Ние сме един Съюз от суверенни държави и изнудването не е демократично.

Говорейки си за корупция смятам, че в България може да има корупция, но тя е на много ниско ниво, в сравнение с Ирландия, например, допълни Андрей Слабаков и заяви, че е нужно да се обърне внимание и на българския парламент, където има хора, занимаващи се с измами и корупция.

Ето и цялото изказване >>>

Благодаря, г-н председател.

Докладът в началото ми се видя смислен, във финалния текст обаче започна да се появява една много странна част, в която всичко е свързано с върховенството на закона и това е поредният опит да бъдат мачкани държави, които не мислят точно по начина, по който мисли Комисията.

Все пак не забравяйте, че ние сме един Съюз от суверенни държави. Терминът „върховенство на закона“ се превърна в някакъв вид наказание на държавите. Това не ми изглежда много демократично. Не говоря само за Полша и за Унгария, ето тук вече споменахме и България. Аз мисля, че трябва да го приложим и към Ирландия, където според мен има невероятна корупция, но на високо ниво. Или както се казва в България: „Рибата се вмирисва откъм главата.“. В България може да има корупция, но тя е на много ниско ниво, може би заради това сме известни с това нещо.

Между другото трябва да обърнем внимание и на нашия парламент, където имаме огромни проблеми с хора, които се занимават с измами и корупция.

Благодаря.

Видео от изказването на Слабаков вижте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари