Начало Блог Андрей Слабаков - един бунтар в европейската политика

Андрей Слабаков – един бунтар в европейската политика

В рубриката „Срещу течението“ Нова нюз Евгений Генчев се среща с евродепутата Андрей Слабаков – известен с това, че неговото мнение често не е политкоректно. А ето и какво заяви по някои теми:

Кръгла маса за борба с рака

Като личен мотив да се заема с тази конференция е, че имам близки и познати, починали от рак. От 2015 г. досега болните от рак скачат от 200 човека на 100 хиляди, на 250 на 100 хиляди.

Всеки сам взима решенията за себе си, аз не давам пример с това, което правя, а именно пушенето. По-скоро не бива да го правят. Не агитирам да се пуши.

Влошиха се нещата много след ковид кризата – по-малко внимание се обръща на онкоболните, става и по-сложно. За всички болни е по-сложно. Всяка държава върви по определена скорост, но трябва да има единни протоколи според мен.

Преговори правителство

Не знам дали е иновация това, че преговорите се водят пред камери. И преди е имало случаи. Публичните преговори ще траят докато едни лидери се съберат тайно и си решат нещата.

Аз съм част от комисиите за околна среда, култура и образование, петициите и Специалната комисия за борба с рака. Та навсякъде най-голямата корупция е в околната среда, защото има най-много пари. Аз имам един куп сигнали не само от България, от цяла Европа. През околната среда пада яко доене… Корупцията минава през НПО-тата, малко от тях са читави.

Оставки във ВМРО

Спадът на гласовете на ВМРО най-вероятно се дължи и на начино, по който се гласува. Някои хора се разочароваха от посланията. Оставката е истинска и логична. Има конгрес, не съм партиен член и не мога да кажа какво очаквам. Хората от ВМРО каквото решат – това е.

Аз съм притеснен от ниската избирателна активност, която според мен се дължи на машинното гласуване. Това отказа хората да гласуват. Не може президент на една държава да се избира с 12% от гласовете. Това е безобразно. Не са толкова активните хора в България, просто някой направи така, че да откаже хората да гласуват.

Аз не съм фен на машинния вот. Той ако беше толкова добър, защо го няма в Европа? Франция и Германия го нямат. Сега ти е ми дадеш пример с Естония. Това ли е еталонът? Машините са лесно манипулируеми и е по-евтино за политиците. Машините се развалят, софтуерът не е върхът. Има ли желязо – има проблем.

Натиск за Северна Македония

Като чух едно странно изявление, че не трябва да гледаме към миналото, а да гледаме към бъдещето се притесних. Един народ, който забравя своето минало, няма бъдеще. Това са хора без родина, как ще си подаря историята на Македония? 102 години след Ньойския договор, освен че ни откъснаха Македония, сега искат и да им дадем и история, защото нямат история. Давам им право да се самоопределят като каквито искат. От 47-а година насам нямам претенции към историята и към тях.

Докато имат претенции да вземат историята ни, ще има проблем за влизането им в ЕС. Пазарлъците им са несериозни. Езикът им все едно е трънски. Извинявай, но това са хора, които аз ги разбирам какво ми говорят, като изключим някакви сръбски думи. Това е вид български диалект.

Натиск върху България има, но трябва да сме корави, става дума за историята ни, заради която са умрели много българи. Надявам се, че няма да подадем. Защо трябва да си даваме историята на друга държава? Защо Франция не си даде историята на Германия или обратното? Досега такъв случай няма.

Европейския парламент

Аз съм европеец. Старая се да съм повече гражданин и по-малко политик. Получава ми се. Към мен се отнасят по особен начин, защото ми казват, че съм единственият гражданин в ЕП, избран преференциално. Държат се уважително, защото хората са ме избрали. Това се старая да правя – защитавам българите, после другите граждани.

Целия разговор гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари