Начало Блог Андрей Слабаков: Комсомолският ентусиазъм на „Зелените“ ще доведе до екокатастрофа

Андрей Слабаков: Комсомолският ентусиазъм на „Зелените“ ще доведе до екокатастрофа

Не виждам проблем в законната сеч – все пак хората имаме нужда от дървен материал. Виждам проблем, обаче, в утопичния ентусиазъм на „Зелените“, защото те не взимат под внимание мнението на експертите. Там, където са сечени едни видове, трябва да се възстановяват същите.

Това заяви в свое изказване евродепутатът от ВМРО в Групата на Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков на заседание в пленарната зала на Страсбург.

Категорично съм против променянето на видовия фонд. Не може да се садят дървета, които пият вода, на мястото на дървета, които задържат вода. Това са елементарни лесовъдни принципи. За разлика от повечето колеги тук, аз съм работил в озеленяването, посадил съм хиляди дървета и съм наясно с основните практики, каза Слабаков и допълни:

Радвам се, че „Зелените“ имат огромен ентусиазъм, но трябва да се работи с експерти. В противен случай, този комсомолски ентусиазъм ще доведе до екокатастрофа.

Устойчиво решение на проблема биха били инициативи на държавите членки, които да включат децата до 18 години да засаждат дървета. За съжаление, такива практики не са насърчавани. Замислете се, ако те се осъществят и държавите ги подкрепят активно, има потенциал да се засадят милиони дървета в Европа. Държа да подчертая, че тези кампании трябва да бъдат постоянни и устойчиви, а не спорадични като практиките на „Зелените“, заяви евродепутатът.

Що се отнася до ВЕЦ – мога накратко да кажа, че те унищожават цели екосистеми, макар и да са обявявани за еко дейности, когато са сложени на неподходящи места, завърши Слабаков.

Цялото видео от изказването на Слабаков гледайте тук >>>https://youtu.be/c7CqY0iXXuE

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари