Начало Видео Андрей Слабаков: Срам и позор за ЕС е, че България и Румъния...

Андрей Слабаков: Срам и позор за ЕС е, че България и Румъния не са още в Шенген

Българският представител в Европейския парламент от групата на ЕКР/ВМРО Андрей Слабаков бе категоричен в свое изказване по време на заседание в Страсбург, че Европейският съюз действа с двойни стандарти и е срам и позор, че България и Румъния не са приети все още в Шенген.

Принципите за солидарност и равноправие, всъщност, са абсолютна илюзия и не съществуват в Европейския съюз. Това е изключително голям проблем. Веднага биват забравени нашите две държави, не знам по какъв принцип. Вместо равноправие получаваме неуважение, а вместо солидарност биваме игнорирани, все едно не съществуваме, все едно нашите граждани са някакви хора маргинали и втора ръка, категоричен бе Слабаков и допълни:

Не се заблуждавайте – колкото повече се демонстрира пренебрежение към нашите граждани, мога да Ви кажа, че толкова повече ще ги отблъсквате от Европейския съюз.

Цялото изказване прочетете тук >>>

Благодаря, госпожо председател.

Ще се опитам да бъда максимално кратък. Фактът, че България и Румъния все още не са приети в Шенген, може да се определи само по един-единствен начин. Това е срам и позор за Европейския съюз и за неговите двойни стандарти.

Вероятно ще повторя неща, които са казали колегите. Колко пъти трябва да се потвърждава нашата техническа готовност и политическа воля. Преди повече от 10 години доказахме, че сме изпълнили абсолютно всички критерии и България, и Румъния. От тогава всички аргументи, които се използват за блокирането на двете държави са само политически. Истината е проста, но е трудно за преглъщане.

Принципите за солидарност и равноправие, всъщност, са абсолютна илюзия и не съществуват в Европейския съюз. Това е изключително голям проблем. Веднага биват забравени нашите две държави, не знам по какъв принцип. Вместо равноправие получаваме неуважение, а вместо солидарност биваме игнорирани, все едно не съществуваме, все едно нашите граждани са някакви хора маргинали и втора ръка.

Не се заблуждавайте – колкото повече се демонстрира пренебрежение към нашите граждани, мога да Ви кажа, че толкова повече ще ги отблъсквате от Европейския съюз. Вие какво искате –  да се създаде вътрешен конфликт ли? Това ли е целта на Европейския съюз?

Вместо обединение да има конфликт между различните народи. Време е да прекратим тая дискриминация и да присъединим България и Румъния към Шенген. Към колегата от Германия, мога да му кажа, че всички коридори, които вървят към Европа, с нелегални мигранти са немски. Благодаря Ви!

Видео от изказването вижте тук >>>

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари