Начало Блог Антон Андонов: Очаквано съдът отмени избора на кмет от ДПС

Антон Андонов: Очаквано съдът отмени избора на кмет от ДПС

Според нас решението на ОИК – Казанлък относно кмета на село Копринка беше противозаконно и ние го обжалвахме затова, казва областният координатор на войводите и общински съветник в Стара Загора Антон Андонов пред Stz24.com.

– Г-н Андонов, Административният съд в Стара Загора се произнесе по жалбата на ВМРО – БНД относно решение на ОИК в Казанлък, с което не са прекратени пълномощията на кмета на Копринка Кенан Шакир Саид. В жалбата си до ОИК сигнализирате, че кметът е нарушил закона, след като не е подал заявление в изискуемия от закона срок за напускане на управляваната от него фирма. Съдът връща обратно преписката на ОИК – Казанлък за ново произнасяне, съобразно дадените указания и отменя решението ѝ за отхвърляне на предсрочно прекратяване на пълномощията. Как ще коментирате решението на АС?

– Наше задължение беше да обжалваме решението на Общинска избирателна комисия, като искам да отваря една скоба, че ние нямахме интерес, тъй като нашият кандидат за кмет на Копринка беше трети на тези избори, но в крайна сметка трябва да се спазва законът. Според нас решението на ОИК – Казанлък беше противозаконно и ние го обжалвахме затова. Бяхме сигурни, че ще бъде такова решението на съда, тъй като ОИК си е „затворила очите“ не знам по какви причини и е извършила такова нарушение. Нямам информация дали решението на Административния съд ще бъде обжалвано.

– Вашите колеги общински съветници от БСП в Стара Загора излязоха с позиция, че няма да подкрепят Бюджет 2020 година на Община Стара Загора на сесията. Как ще гласувате Вие и другият общински съветник от ВМРО, ще дадете ли своята подкрепа?

– Да, ние ще го подкрепим, защото това е един балансиран бюджет и защото политиките, които заложихме в предизборната ни кампания, бяха отразени в него.

– Дали ще срещнете подкрепа относно Правилника за отпускане на еднократна финансова помощ за новородени или осиновени деца? Предложението за Правилника е на общински съветници от ВМРО, Народен съюз и ГЕРБ?

– Мисля, че всички общински съветници би трябвало да се замислят и да подкрепят подобен Правилник. Наслушах се през седмицата на какви ли не теми по този въпрос. Коментираха се и суми от порядъка на 1000 – 1500 лв. С колегите решихме първо да създадем една рамка, а на второ четене на Правилника да коментираме сумите и как да бъде разпределени. Държим това разпределение да бъде на две нива – за хора със средно и за хора с висше образование с минимум степен бакалавър. Какви ще са сумите зависи от възможността на бюджета. Това ще бъде един пилотен проект, за да видим реално как той ще сработи. Във всеки нов бюджет, ако можем, ние ще увеличаваме сумите, но да заложим в момента една сума, както искат от БСП от 1000 лв., без да е обоснована, това би натоварило всеки следващ бюджет. Нека не забравяме, че сумите, които коментираме, са два пъти по-големи от тези, които дава държавата.

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари