Начало Блог Апостол Шопов: Натрупах безценен опит в Германия, чувствам се подготвен за кмет...

Апостол Шопов: Натрупах безценен опит в Германия, чувствам се подготвен за кмет на „Тракия“

Източник: „Пловдив Нюз

– Досега бяхте заместник-кмет в район „Южен“. Готов ли сте да станете кмет на „Тракия“?

– Ако не съм готов няма да започна тази борба. Чувствам се готов, чувствам се подготвен. 4 години имах тежък ресор – ТСУ, най- отговорната работа- отговарях за строителството и ремонтите. Смятам, че съм научил достатъчно и мога да се справя като кмет.

– Кой е най-ценният съвет, който получихте от кмета на „Южен“ през този мандат Борислав Инчев?

– Бяха много съвети. В първите месеци бях плътно до него. Той има много ценен административен опит и всеки ден даваше десетки съвети – за отношението към хората, за отношението към работата, че си 24 часа кмет, не си 8 часа. Че не трябва да идеш на работа и да чакаш 8 часа, за да си тръгнеш. Не мога да ги изброя всичките, но наистина има много безценни съвети, защото наистина има много административен опит и е добър кмет на „Южен“.

– Натрупал сте много опит в администрацията на „Южен“, а полезен ли е опитът от Германия?

– О, там опитът е безценен. През целия период, докато учех – работех. Започнах да работя, чистейки сняг пред къщите на хората. По този начин можеш да разбереш как една община се отнася към чистотата. Всеки един германец бива глобяван, ако до 9:30 не си е изчистил снега пред къщата. Затова той като добър гражданин, ако не може да си почисти – плаща на фирма да му почисти. Трябва да се почисти и входът, за това също има глоби. Работил съм десетки работи там. Работил съм в големи компании. Най-голямата ми гордост, където съм натрупал и най- много опит, е последната в която работих 6-7 години в областта на развитие електронни продукти. Там е най-голямата ми гордост, защото от един екип развихме продукти за фирмата Bosh. Те в момента използват нашия продукт в Индия, Китай, Унгария, навсякъде, където имат филиали. Това беше продукт, който симулира всички системи в колата и за да може една система да се тества в бюро не ти трябва цяла кола да я свържеш и да я тестваш, а ти трябва стент. 

Ние сме го развили този стент и вече толкова години работи във филиалите на Bosh. Работейки в Германия се учиш на отношение към труда и отговорност, които са типичните немски предимства, които в България много оценяваме, но рядко искаме да спазваме и всеки път искаме да се разминаваме с работата. Ако знаете колко работят хората там, много от хората тук биха се отказали. Работил съм на поточна линия на Мерцедес, сглобявал съм двигатели. Работил съм в леярна изгарял съм се, сменял съм на смяна по 5-6 чифта ръкавици, които са изгаряли. Самият живот, когато се отделиш от града си, те учи на самостоятелност. Учи те да оценяваш България и града си, който е прекрасен. Учи те да имаш различен поглед. За да се развие човек трябва да се премести и да види града си и себе си отстрани.

– Какво Ви накара да се приберете в България и в Пловдив?

– При мен никога не е стояла възможността в България да живея другаде. Пловдив е моят град, обичам си го и се чувствам прекрасно тук.  Липсваше ми всичко това, което преживяваме тук – да се видиш с приятели, роднини. Това са безценни неща, които ми липсваха в Германия. Там животът е много студен. Като пример ще Ви дам последното жилище, където живеех – говорих със съседите на първия ден, когато се нанасях и на последния, когато се изнасях. Това беше всичко.

– Намираме се на паметника на Хан Крум. Това ли е мястото, от което ще започнете, ако станете кмет на „Тракия“?

– Това е един от задължителните проекти, които трябва да се осъществят. Смятам, че може да се довърши този парк. Това е наша отговорност. Славчо Атанасов ме увери, че има готов проект от негово време и ако стане кмет на Пловдив и аз евентуално стана кмет на „Тракия“, този парк ми гарантира, че ще бъде осъществен.

– А мислили ли сте кое е второто нещо, с което ще се захванете?

– Много важно за младите хора, които виждам и срещам всеки ден в „Тракия“ са детските ясли. Има проблем с детските ясли, има нужда детски площадки, които да са близо до блоковете, където живеят – не една отдалечена. Близко до блока, за да може бабата да заведе детето, да поиграе един час и да се прибере.

Има много междублокови пространства, които трябва да се подобрят, осветление липсва на много места. Това са нещата, които хората ми поставят като проблеми при ежедневните срещи с тях.

Много бих желал да се осъществи и връзката между „Тракия“ и „Южен“, но тя е на по-голямо ниво. Ако стана кмет ще помагам, но това се решава на централно ниво от кмета на града. Една връзка между „Тракия“ и ‚Южен“, както и връзка между „Южен“ и „Западен“ биха улеснили много трафика в Пловдив.

– Има ли по специфични проблеми, които Ви възлагат хората при многобройните Ви срещи с тях?

– За всеки е най-важен неговият проблем. Тука няколко плочки счупени за хората е най-важното. Те не се интересуват какво е през два входа. Интересуват се пред тях  тревата да бъде окосена, пейката им е счупена, искат нова детска площадка. Това са ежедневните проблеми за всеки човек.

– Позитивна ли е кампанията?

– Много положително върви кампанията. Приятно съм изненадан и съм обнадежден, хората са положително настроени.

– Според Вас на 27 октомври ли ще бъде избран кметът на „Тракия“ или седмица по-късно на балотажа?

– Никой кмет в Пловдив няма да бъде избран на първи тур, навсякъде ще има балотажи.

-Какво ще кажете с едно изречение на жителите на „Тракия“?

– Нека бъдат мъдри в избора си и да ни подкрепят.

Коалиция НФСБ-ВМРО в с №67 в бюлетината за кмет, кметове на райони и общински съветници!

Апостол Шопов е кандидат за кмет на район „Тракия“, издигнат от местната коалиция НФСБ-ВМРО. Шопов е завършил образованието си в престижен университет в Германия, изградил е себе си професионално в големи немски фирми, но решава да се върне в любимия Пловдив. Като заместник кмет на Борислав Инчев в район „Южен“ е натрупал административен опит и се чувства готов за управлението на „Тракия“.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Съветниците от ВМРО в Русе с призив заседанията на Съвета да не се влияят от предстоящите парламентарни избори

В рамките на по-малко от един месец ни предстоят три сесии. Едната от тях е може би най-важната в рамките на календарната...

Красимир Каракачанов: ВМРО не си сменя политиката, Македония няма да влезе в ЕС, ако не се коригира

Не се срамувам от нищо, което съм направил като политик, категоричен е лидерът на ВМРО Най-глупавото е политиците да...

Юлиан Ангелов: Управлението не е самоцел за ВМРО, въпросът е да работим за хората

За нас от ВМРО никога не е било самоцел да участваме на всяка цена в управлението. За нас е важно да има...

Искрен Веселинов: Явяваме се в кампанията със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти

Ние сме решени да се раздадем в тази кампания. Явяваме се със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти пред хората. Ще докажем,...

Александър Сиди: Дебатът за съдебната реформа не трябва да става на улицата

Дебатът за съдебната реформа няма да се реши чрез площадното правосъдие Причина за протестите са и тежките обвинения в...

Сиди: Вярвам, че старозагорци ще подкрепят ВМРО в битката за запазване на работните места в областта

Надявам се, че старозагорци ще подкрепят ВМРО в битката за запазване на работните места в областта, коментира Сиди ВМРО...

Карлос Контрера предлага приоритетно да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 работещите в градския транспорт

Общинският съветник от ВМРО и председател на комисията по транспорт в Столична община Карлос Контрера отправи предложение до министъра на здравеопазването да...

Коментари