Начало Блог Атанас Стоянов: Да се представи истината за сделката „ЧЕЗ“

Атанас Стоянов: Да се представи истината за сделката „ЧЕЗ“

Коментар на Атанас Стоянов, народен представител и заместник-председател на ВМРО, за предаването „Денят ОН ЕР“ по телевизия „България ОН ЕР“.

Електроразпределителното дружество е важна част от националната сигурност, смята депутатът Атанас Стоянов

Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност заради сделката ЧЕЗ. Мотивите на държавния глава са, че правителството дължи отговори на българския народ каква е схемата за финансиране на сделката за ЧЕЗ и по какъв начин тази сделка се получи.

Според народния представител от „Обединени патриоти“ Атанас Стоянов е полезно свикването на такъв съвет, защото продажбата на ЧЕЗ е изключително важна за страната ни.

Предстои продажбата на основното електроразпределително дружество в страната, което дава ток на цяла Западна България. Заедно с този Консултативен съвет днес в НС бе проведен пореден дебат за сделката с ЧЕЗ и се взе решение за съставяне на анкетна комисия, която да изясни детайлите около продажбата.

С тази сделка не се продава квартален магазин за електрически крушки, а едно от ключовите и структуроопределящи енергийноразпределителни дружества. За нас е важно да знаем коя е Гинка, коя е Стринка, коя – Калинка и всички други, пряко свързани с продажбата на ЧЕЗ.  

По думите му трябва да се изясни цялата ситуация около продажбата на ЧЕЗ още от приватизацията досега.

Функцията на тази комисия трябва да представи голата и боса истина за сделката. Направихме предложение и за промяна на Закона за енергетиката, която да упълномощи КЕВР да регулира сделките, свързани с продажбата на големи дружества, занимаващи се с електроразпределяне, водоразпределяне и газ.

Стоянов е на мнение, че трябва добре да се преразгледа и решението за приватизация, взето точно от БСП, които са били на власт тогава.

Дали е била нужна приватизацията на някои дружества? Дали държавата още тогава не е сбъркала? Социалистите са хората, които са направили тази стратегия и трябва да отговорят на тези въпроси, подчерта народният представител Атанас Стоянов.

По отношение на т.нар. Истанбулска конвенция, Стоянов отбеляза, че благодарение на Обединени патриоти, ратификацията на този съмнителен документ беше спряна. В коментара си по тази тема народният представител отбеляза, че преди дни в залата на ЕП в Страсбург е имало дебати по тази тема, от които произлязоха фалшиви новини за това, че Европейската комисия и Европейският парламент имат решение, с което задължават страните-членове задължително трябва да ратифицират конвенцията. Той бе категоричен, че няма такова нещо и че нито една от страните-членове на ЕС нямат задължение и ангажимент за ратификация на тази конвенция. Това е субективно право на всяка една от страните, допълни още Стоянов.

Във връзка с промените в НК, които патриотите от ВМРО предлагат, Стоянов обясни, че към настоящия момент, човек има правото да се отбранява само тогава, когато някой насилствено е проникнал в жилището му. А промените, които патриотите искат да въведат са по-широкообхватни и дават правото на всеки да се отбранява, независимо нарушителят по какъв начин е влязъл в дома му. Един от аргументите си, народният представител представи така:

Ние предлагаме да се разшири институтът на неизбежна отбрана, като за престъпно деяние бъде определено всяко противоправно и противозаконно влизане в собствен имот или жилище, а не само чрез взлом или насилие.

Ами ако Вие сте си забравили вратата или прозореца отворени и престъпникът или крадецът влязат без взлом и Ви нападнат, логично е и тогава собственикът да има правото да се защити чрез неизбежната отбрана?

В заключение народният представител Атанас Стоянов заяви, че Патриотите имат още няколко много важни законодателни промени, касаещи битовата престъпност.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари