Начало Блог Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация...

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как след толкова време чак този материал излиза от Скайнюз. Още повече главният прокурор се произнесе, че е направена обстойна проверка, която е установила, че няма стрелба от български граничар.

Така членът на ръководството на ВМРО д-р Стефан Балабанов коментира пред България 24 изнесения случай за прострелян на българската граница сирийски имигрант. Случаят бе оповестен от Lighthouse Reports, Le Monde, Sky News, ARD, The Times и Свободна Европа.

Нямам основания да не вярвам на главния прокурор, така че ми се струва, че това е зле скроена комбинация за очерняне на България и нищо повече, посочи той.

Според Балабанов въпросният случай, който е отпреди 2 месеца, е трябвало да бъде огласен от България, защото при него има ранен граничар. Опит за незаконно навлизане в страната е имало от 65 души.

Инцидентите с мигранти по границата, а и във вътрешността на страната – като например случаят в Бургас, при който загинаха двама полицаи, са резултат от нищоправенето на МВР и липсата на професионализъм. Резултатите не закъсняват, „каруцата е обърната“ и ще става и по-лошо, прогнозира той.

Стефан Балабанов упрекна действията на МВР по време на управлението на Кирил Петков. Осем месеца границата беше оставена на самотек. Той даде и справка, че 75 хиляди мигранти в момента се намират в Австрия, които са преминали през българската граница, после през Сърбия. Е как искаме после Австрия да ни подкрепя за Шенген, запита той.

Целия коментар вижте във видеото >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари