Начало По места Траян Тотев: Не съм съгласен, че барелефът на Христо Ботев е възстановен...

Траян Тотев: Не съм съгласен, че барелефът на Христо Ботев е възстановен качествено

Барелефът на Христо Ботев не изглежда добре, категоричен е Тотев

Общинският съветник от „Патриотите-ВМРО“ Траян Тотев не е съгласен със становището на общинска администрация, че барелефът на Христо Ботев в Русе е възстановен качествено. Той отправи питане за състоянието на монумента, за което алармираха русенци. В отговора, изпратен от зам.-кмета Енчо Енчев, се обяснява, че е „извършена внимателна и професионална и възстановителна работа, съобразена с деликатността на обектите и автентичната изработка“. А изборът на изпълнители е по критерия да са русенци, изявени и опитни автори, които са се доказали с изработените от тях скулптури, паметници и реставрации, както и да имат подходящо за възлаганите дейности образование.

Според Траян Тотев обаче този отговор е неудовлетворителен.

Почистването и консервирането не са извършени качествено. Паметниците може да се почистват и консервират не само от скулптори, но задължително от хора с опит и доказани в реставрационно-консервационните дейности.

Барелефът на Христо Ботев не изглежда добре. Това е факт. Надявам се, че администрацията ще преосмисли своите ходове в посока опазване на паметниците в община Русе. Също така се обръщам с призив при първа възможност да се извършат дейности по качествено почистване и консервиране. За сведение ще Ви изпратим почистен паметник на Христо Ботев в град Разград. Той е направен по инициатива на заместник областния управител г-н Евгени Драганов. От снимките е видимо, че при желание е възможно дейностите да бъдат извършени качествено, казва съветникът.

Тотев и колегата му съветник от групата Асен Даскалов получиха още два отговора на свои питания.

Относно питането за състоянието на спортната площадка в „Чародейка“: Асен Даскалов е удовлетворен от отговора и поетите ангажименти от страна на общинска администрация за обезопасяване на терена, като ще се търси финансова възможност за ремонт. Засега за 2021 г. не са предвидени средства. Даскалов ще следи дали поетите ангажименти ще бъдат изпълнени в посочените срокове.

Относно питането на Траян Тотев за Паметника на Свободата: Паметникът ще бъде почистен от фирма „Керхер“. А относно реставрацията, от получения отговор става ясно, че в бюджет 2021 са предвидени средства за изготвяне на проект за консервация и реставрация. ВМРО ще следи за качественото изпълнение на проекта.

Последни Новини

ВМРО: Тази предизборна кампания доказа, че единствено правилното решение е да се гласува с „Не подкрепям никого“

Хули, лъжи, мотори, коне, хора на мегдана, танци на подиума, селфита, торбички, шкембе чорба и пълно отричане на реалните проблеми - картината...

Цените хвърчат заради схеми, спекула и липса на държава

Най-вероятно още тази зима хората ще излязат по улиците с тоягите, защото няма да може да се търпи повече 

Красимир Каракачанов: Задава се коалиция „Магнитски“ по принуда след изборите

Ще има правителство след изборите, но то ще бъде функция на Джим О’Брайън, на списъка „Магнитски“, а не на волята на народа...

Александър Сиди: Частната фондация на Манол Пейков ще купува къщата на Димитър Талев?

Това е поредният предизборен фалшив патриотизъм и поредното лицемерие на „силите на доброто“ Подобни „добри намерения“ трябва да бъдат...

България трябва да прекрати дипломатическите си отношения със Скопие до изкореняването езика на омразата!

Заличаването на българските клубове с твърдения за фашистка принадлежност на патроните им е открит неприятелски акт спрямо държавата ни!

ВМРО – Пловдив с ново ръководство

Ново ръководство избра на отчетно-изборна общинска конференция ВМРО - БНД в Пловдив. Председателят в оставка на градската организация на партията Александър Пецов е...

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Коментари