Начало Народно събрание Без секции извън дипломатически представителства в Турция

Без секции извън дипломатически представителства в Турция

Декларация, свързана със усложнената обществено-политическа ситуация в Турция, изчете от трибуната в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Чрез документа се настоява за спешни действия в защита на националния интерес и сигурност в навечерието на изборите за президент и вицепрезидент.

Патриотите настояват за преразглеждане на решението на ЦИК и ограничаването на секциите в Турция само на територията на дипломатическите и консулски представителства на Република България. Откриването на допълнителни секции извън тях означава поредното манипулиране на изборите, нарушаване на суверенитета на Република България и вмешателство в нейните вътрешни работи. Ние сме убедени, че управляващата партия ГЕРБ не се нуждае от служебна победа с помощта на няколко десетки хиляди гласове донесени от ДОСТ, ДПС и като цяло от Ергоган, посочва се в декларацията.

Според ПФ Министерство на външните работи трябва да отправи остра протестна нота към посланика на Република Турция във връзка с предизборния натиск, оказван върху изселниците от България, които да убеждавани, че ако не гласуват, ще им бъде отнето българското гражданство.

За представители на българската държава в СИК-овете в Турция да бъдат изпратени владеещи турски език, опитни, квалифицирани служители на министерствата на външните и вътрешни работи, искат още патриотите.

Валери Симеонов настоя също така МВнР незабавно да отзове посланика ни в Турция Надежда Нейнски и да я замени с дипломат с опит в кариерата, който да защитава интересите на родината последователно и отговорно, защото интересите на България не само за Обединените патриоти, но и за целия български народ, са над всичко!

Пълен текст на декларацията >>>

На 15 юли 2016 г. в Република Турция беше извършен неуспешен опит за преврат. В последствие управляващите предприеха масови репресии, арести, уволнения и ограничаване на демократичните и човешки права на турските граждани. Драстично се засилиха военните действия в населените с кюрди райони на Централна и Източна Турция, които бяха последвани от многобройни самоубийствени атентати в Истанбул, Анкара и други големи турски градове.

Турция е в състояние на гражданска война и това е безспорен факт, който българската държава трябва да приеме, осмисли и да отчита във всички свой преценки, решения и действия. Мащабите на репресиите застрашават не само стабилността на нашата южна съседка, но и сигурността на Югоизточна Европа. Според лидера на основната опозиционна Народно-републиканска партия Кемал Калъчдароглу засегнатите от репресивните операции са над 1 мил. турски граждани. Закрити са няколкостотин централни и регионални средства за масова информация. В доклад на Министерски съвет на Турция от края на септември в 12 балкански държави действат 33 НПО-та, управлявани от ФЕТО (организацията на главния противник на Ердоган – Фетхуллах Гюлен). Според доклада 19 660 са обучаваните в училищата на ФЕТО. От тях в Албания – 6500, Босна и Херцеговина – 2800, Косово – 2500, Румъния – 2200, а в България – 1100 ученици посещават едно средно и едно начално гюленистко училище.

Защо изброяваме горните факти? Кристално ясно е, че репресиите и действията на турската държава няма да се ограничат на територията на самата Турция. Кристално ясно е, че турските разузнавателни служби и техните протежета от протурските партии ДПС и ДОСТ работят по неутрализирането на тези враждебни според Ердоган центрове на образование и пропаганда. Кристално ясно е, че турската държава подготвя мащабна и брутална намеса във вътрешните работи не само в България, но и на всички балкански страни.

Потвърждение на горното са изявленията на Ердоган през последните две седмици, в които той два пъти сподели мислените граници на своите мокри султански сънища. В мечтаните от Ердоган граници попадат Алепо в Сирия и Мосул в Ирак, а това ясно показва накъде бие Турция. В тези граници, уви, попадат и скъпи на всяко българско сърце имена като Кърджали, Тракия, Беломорието и Македония.

Ние, Обединените патриоти, не спирахме да предупреждаваме за тези опасности. Водени от върховната цел за защита на българските национални интереси и ограничаването на намесата на Турция в нашите вътрешни работи, успяхме да убедим колегите от ГЕРБ, РБ и част от останалите групи без ДПС, ДОСТ, БСП и АБВ, че Изборния кодекс трябва да ограничи броя на секциите в Турция. В чл. 14, ал. 3 „(3) С решение на Централната избирателна комисия по преценка на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства в местата в държавите, които не са членки на Европейския съюз, извън дипломатическо или консулско представителство, се образуват избирателни секции въз основа на не по-малко от 60 избиратели, подали заявление по чл. 16, ал. 1.“, а с ал.5 „(5) Общият брой на избирателните секции, които се образуват в една държава, не може да надвишава 35.“.

С тези текстове дадохме съвсем съзнателно право на дипломатическите и консулските представителства в Турция, сами да преценят дали да открият пълния брой 35 секции в сегашната взривоопасна обстановка. Съвсем съзнателно дадохме право на ЦИК да вземе окончателно решение по този въпрос.

Какво обаче направи българската дипломация и конкретно посланика ни в Анкара? От края на септември Надежда Нейнски предприе совалка, в която проведе редица срещи с дружества на изселниците в Анкара, Истанбул, Одрин и Бурса. Целта на обиколката бе да ги агитира да подават заявления и да гласуват. Напук на репресиите и хаоса в Турция. До настоящия момент г-жа Нейнски, чийто работен ден преминава между фитнеса и козметичния салон, е насочила цялата си дейност в подготовката на пълния брой секции и пълното съдействие на изселническите организации и на турските служби за осигуряване на максимален брой манипулирани гласове от Турция. Препоръчваме на българските служби за сигурност да се позаинтересуват от това, както и от многобройните бизнес срещи на съпруга ѝ с различни турски и чужди фирми, които тя организира в работно време. 

Обръщаме внимание на министъра на външните работи, че главната задача на г-жа Нейнски е организирането на модно ревю в посолството ни в Анкара в седмицата между двата тура на президентските избори, а следващата ѝ приоритетна цел е подготвената за месец декември „Вечер на тангото“. Можем само да предположим какви ще бъдат резултатите от провежданите в Турция избори за български президент, като се има предвид „високо отговорната патриотична дейност“ на нашата посланичка.

Такава между другото е и дейността на цялото посолство в Анкара, по традиция обезпечено с кадри на ДПС. Така например представител на Министерството на вътрешните работи там е Бейнур Мехмед Али от Добрич, а за редови служители се назначават само изселници с партийни книжки на ДПС, от машинописки до чистачки.

Провежданите до сега избори в Турция показват че не може да се разчита и на изпращаните за контрол на изборите български държавни служители. По правило никой от тях не владее турски език. Командировани два дни преди изборите, те използват времето си за пазар и туризъм. По правило посолството ги настанява в хотели на членове на ДПС, какъвто е случаят в Измир и Истанбул. Пак по правило това са хора, които нямат нищо общо с дипломацията и са служители от други министерства, като например Министерство на транспорта и Министерство на младежта и спорта. На такива екскурзианти не може да се разчита.

Последната капка, която преля чашата на търпението, бе, когато вчера чрез ефира на националните медии българският народ научи, че чрез обяви, разлепени по улиците на турските градове, се отправят заплахи към нашите изселници, че ще изгубят българското си гражданство и социални придобивки, ако не гласуват на президентските избори на 6 ноември. Предлага им се и организиран транспорт в деня на вота до посолството в Анкара. Ясно е кой за пореден път ще командори и определи избора на изселниците – турската тоталитарна държава и узурпиралият властта Ердоган.

За пореден път продажните български чиновници и нашите родни институции сервират решението за изборните резултати на Република Турция. За пореден път, въпреки предупреждението на Патриотичния фронт и Обединени патриоти, изборите в Турция ще бъдат опорочени. Все още не е късно да бъдат предприети решителни мерки за премахването на тази опасност.

Предизборна коалиция „Обединени патриоти, НФСБ, АТАКА, ВМРО“ и „Народен съюз“ категорично настояват:

Първо: Преразглеждане на решението на ЦИК и ограничаването на секциите в Турция само на територията на дипломатическите и консулски представителства на Република България. Откриването на допълнителни секции извън тях означава поредното манипулиране на изборите, вмешателство в суверенитета на Република България и в нейните вътрешни работи. Ние сме обединени, че управляващата партия ГЕРБ не се нуждае от служебна победа с помощта на няколко десетки хиляди гласове, донесени от ДОСТ, ДПС и като цяло от Ердоган.

Второ: Външно министерство да отправи остра протестна нота към посланика на Република Турция във връзка с предизборния натиск, оказван върху изселниците от България.

Трето: За представители на българската държава в СИК-овете в Турция да бъдат изпратени владеещи турски език, опитни, квалифицирани служители на министерствата на външните и вътрешни работи.

Четвърто: МВнР незабавно да отзове Надежда Нейнски и я замени с дипломат с опит в кариерата, който да защитава интересите на родината последователно и отговорно, защото интересите на България не само за Обединените патриоти, но и за целия български народ, са над всичко!

В заключение остро заклеймяваме поведението на уж българските евродепутати от новата зловеща коалиция БСП и ДПС, които с гласовете си осигуриха приемането на резолюция на насърчаване на миграцията и социализирането на афро-арабските авантюристи не само в Европа, но и в България. Лъсна истинското уродливо лице на основните злодеи на прехода. ПОЗОР И АНАТЕМА ЗА ПРОДАЖНИЦИТЕ!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! 

Последни Новини

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir