Начало Блог БНС подкрепи ВМРО в името на истината за БХК

БНС подкрепи ВМРО в името на истината за БХК

Публикуваме материал от страницата на Български национален съюз. Споделяме това мнение, защото е важно всички мнения в започналата обществена дискусия да се чуят. ВМРО.бг винаги се стреми да дава пространство на различни гледни точки. Благодарим на автора за изказаните думи на подкрепа.

ВМРО.бг публикува коментара без съкращения.

БХК е подривна терористична организация – ДАНС да си свърши работата!

За пореден път станахме свидетели на нагло изстъпление от страна на (Анти-)Българския хелзинкси комитет срещу правата на етническите българи. Веднага след протеста в подкрепа на жестоко кланата от нелегален имигрант Вики, на който бе отправен ултиматум към властите да се вземат незабавни мерки за справяне с незаконните пришълци, заливащи страната, от БХК подадоха сигнал до прокурора срещу Ангел Джамбазки от ВМРО и Елена Ваташка от Сдружението на футболните привърженици.

Заради исканията им за защита на етническите българи те са обвинени от комитета в подбуждане към извършване на престъпления чрез проповед пред множество хора (чл. 320 НК); закана с престъпление (чл. 144 НК); проповядване/подбуждане към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност (чл. 162 НК).

Към крайно нелепите обвинения е приложено и „доказателство” за последствията от „словото на омраза” – две откровено фалшиви истории, тиражирани от някои медии, за нападения, извършени от скинари същия ден. Но да оставим на страна, че двете съчинения в свободен стил се появиха в учудващо удобен за БХК момент. Друго е по-важно.

Организацията, която си позволява да отправя такива обвинения, и която се изживява като някаква последна инстанция, раздаваща заповеди какво и как да става в България, на практика е едно подривно и терористично формирование. До такова заключение води прегледът на дейността на БХК. А тази дейност накратко се изразява в:

– Систематична работа за изграждането на крайно негативен образ на България пред света и представяне на етническите българи като расисти и убийци.

– Систематична работа по разпалване на етническа нетърпимост в страната, като се осигурява защита на криминални престъпници от небългарски произход (чиито престъпления често са мотивирани от етническа омраза) и оказване на жесток натиск над държавните институции такива индивиди да получават смешни присъди или въобще да не бъдат съдени.

– Насърчаване на социалния паразитизъм сред циганското население, рушащ икономическата стабилност на страната и представляващ груба дискриминация срещу етническите българи.

– Покровителстване на тероризъм – случаят с радикалните ислямисти в Пазарджик, защитавани от БХК.

– Работа срещу териториалната цялост на България – покровителства сепаратистите от ОМО-Илинден и ислямисти-радикали.

– Усърдно подкрепя наводняването на България с нелегални имигранти, не малко от които (по мнение на редица експерти) са криминални престъпници и членове на различни терористични групировки.

– Подкрепя пропагандата на различни сексуални извращения, бори са за „спазване на правата” на педофилите.

– Систематично напада Българската православна църква и отделни нейни представители.

– Покровителства крайно опасни секти като „Свидетели на Йехова”.

– Води кампания срещу българските родолюбци, опитвайки се да унищожи националното самосъзнание у българите, представяйки национализма като „фашизъм”, „ксенофобия” и „неототалитаризъм”.

– Призовава за физическото ликвидиране на българите с национално самосъзнание – именно за такъв призив могат да се приемат думите на Красимир Кънев, казани пред австралийски медии, по отношение на убиеца Джок Полфрийман, жестоко заклал едно българско момче. Кънев нарече изверга-анархист, заклал 20-годишния Андрей Монов по идеологически причини (момчето е било националист), „смел и вдъхновяващ лидер“.

Тоест, Кънев очевидно има предвид, че постъпката е проява на смелост, а такъв „лидер” и делото му трябва да бъдат последвани и от други. Или казано по-просто – българите с национално мислене трябва да бъдат клани като животни по улиците.

В момента БХК прави всичко по силите си Полфрийман да бъде изпратен в Австралия, където се очаква властите да го освободят.

Може и да сме пропуснали нещо в този списък, но той е достатъчен, за да се добие представа за зловещата дейност на БХК. Анти-българската дейност на комитета е добре известна на българското общество от години. Не е ясно обаче, защо институциите се правят на слепи за действията на тези хора.

Не на последно място, огромна част от солидните финанси на тази организация идват от чужбина. Дори това, само по себе си, би трябвало да е достатъчно, за да попадне тя в полезрението на службите, тъй като се явява агент на чуждо влияние в България.

Нашето мнение е, че е крайно време с наглеците от БХК да се заеме Държавната агенция по национална сигурност, защото тази организация представлява изключителна опасност за националната сигурност и мира в България.

Припомняме, че ВМРО даде извънредна пресконференция, на която поиска прокуратурата да разследва откъде идва финансирането на Хелзинкския комитет.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Само ние тук си търсим легенди, за да бъдем различни

Когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика Ако правителството може...

За първи път след 22 годишно прекъсване курсанти положиха клетва във ВВВУ „Г. Бенковски – Долна Митрополия“

За първи път, след 22 годишно прекъсване, днес във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия се състоя тържествен ритуал по...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от...

В Карлово деца участваха във военна игра в памет на войводата Петър Юруков

Военна игра в памет на Петър Юруков - карловски войвода и участник в Илинденско-Преображенското въстание, загинал за свободата на българите в Македония,...

Състоя се ежегодна среща на Националната женска организация на ВМРО

В събота в София се състоя ежегодна среща на Националната женска организация на ВМРО. Присъстваха председателите на женските организации...

Красимир Каракачанов: Безусловна капитулация на правителството няма да има

Красимир Каракачанов, вицепремиер по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното...

Борис Вангелов: Демографията ще ни принуди да върнем наборната служба

Ако не въведем наборната служба в близките 1-2-3 години, самите обстоятелства в бъдеще, и то недалечно, ще ни принудят да я въведем,...

Коментари