Начало Народно събрание Богданов: Спешна е необходимостта от увеличаване на пенсиите

Богданов: Спешна е необходимостта от увеличаване на пенсиите

Спешна е необходимостта от увеличаване на пенсиите. Жалко е, че управляващи и опозиция в 43-ото Народно събрание не взеха присърце пенсионната реформа и увеличението на пенсиите, смята народният представител Красимир Богданов.

Това посочи депутатът от Патриотичния фронт и член на ръководството на ВМРО Красимир Богданов по време на пресконференция във Враца, на която направи отчет за дейността си през 2016 г. Той е избран за народен представител от 6 МИР Враца.

Богданов представи отчет за дейността си за двете години в парламента. По думите му е факт, че пенсионерите са забравени и явно не се вижда перспектива в инвестициите в пенсии. Според Красимир Богданов е по-изгодно да се инвестира в национална програма за саниране на панелни блокове, въпреки че правилното и разумно влагане на 1 милиард лева в пенсии, в малки и средни предприятия и работни места би донесло повече полза от решаването на проблемите на няколко строителни фирми. 

Депутатът каза, че увеличението на пенсиите е спешен проблем и дискусията по него трябва да продължи. Той припомни, че този проблем е станал „ябълката на раздора“, което в крайна сметка е довело до предсрочни избори. Богданов отбеляза, че това е станало въпреки предложението на патриотите на няколко варианта за увеличение и план това да стане в рамките на пет години. 

Народният представител посочи, че преди две години е избран от Врачански избирателен район с програма от 14 приоритета. В изпълнение на поетите ангажименти той е съвносител на 59 законопроекта. В рамките на парламентарния контрол е задал 36 въпроса и питания по проблеми на Врачанския регион и от национален интерес.

Красимир Богданов посочи като свой успех целенасочената си работа по проблемите на образованието. Той посочи, че вероятно в този парламент е най-големият критик на ръководството на Министерството на образованието и науката. 
Според него, българското училище трябва да запази облика си на стожер на духовността, патриотизма и традициите и по това се разминава напълно със сегашния екип на МОН, заради което е искал оставки. Предстояло е да бъде поискана и оставката на Меглена Кунева, но премиерът е подал оставка на правителството преди това, каза народният представител.

Богданов посочи, че все пак в резултат на усилията на парламентарната група на патриотите за образование и наука в бюджета за 2017 г. са отделени 3,6 на сто от БВП.

Видеозапис от пресконференцията >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари