Начало Народно събрание Богданов: Спешна е необходимостта от увеличаване на пенсиите

Богданов: Спешна е необходимостта от увеличаване на пенсиите

Спешна е необходимостта от увеличаване на пенсиите. Жалко е, че управляващи и опозиция в 43-ото Народно събрание не взеха присърце пенсионната реформа и увеличението на пенсиите, смята народният представител Красимир Богданов.

Това посочи депутатът от Патриотичния фронт и член на ръководството на ВМРО Красимир Богданов по време на пресконференция във Враца, на която направи отчет за дейността си през 2016 г. Той е избран за народен представител от 6 МИР Враца.

Богданов представи отчет за дейността си за двете години в парламента. По думите му е факт, че пенсионерите са забравени и явно не се вижда перспектива в инвестициите в пенсии. Според Красимир Богданов е по-изгодно да се инвестира в национална програма за саниране на панелни блокове, въпреки че правилното и разумно влагане на 1 милиард лева в пенсии, в малки и средни предприятия и работни места би донесло повече полза от решаването на проблемите на няколко строителни фирми. 

Депутатът каза, че увеличението на пенсиите е спешен проблем и дискусията по него трябва да продължи. Той припомни, че този проблем е станал „ябълката на раздора“, което в крайна сметка е довело до предсрочни избори. Богданов отбеляза, че това е станало въпреки предложението на патриотите на няколко варианта за увеличение и план това да стане в рамките на пет години. 

Народният представител посочи, че преди две години е избран от Врачански избирателен район с програма от 14 приоритета. В изпълнение на поетите ангажименти той е съвносител на 59 законопроекта. В рамките на парламентарния контрол е задал 36 въпроса и питания по проблеми на Врачанския регион и от национален интерес.

Красимир Богданов посочи като свой успех целенасочената си работа по проблемите на образованието. Той посочи, че вероятно в този парламент е най-големият критик на ръководството на Министерството на образованието и науката. 
Според него, българското училище трябва да запази облика си на стожер на духовността, патриотизма и традициите и по това се разминава напълно със сегашния екип на МОН, заради което е искал оставки. Предстояло е да бъде поискана и оставката на Меглена Кунева, но премиерът е подал оставка на правителството преди това, каза народният представител.

Богданов посочи, че все пак в резултат на усилията на парламентарната група на патриотите за образование и наука в бюджета за 2017 г. са отделени 3,6 на сто от БВП.

Видеозапис от пресконференцията >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Премиерът ни като историческа грамотност е нула

А като екип, който да го съветва, е две нули, допълни лидерът на ВМРО Имаме договор между две...

Слабаков с въпрос към европейските регулатори относно борбата с дезинформацията

Дезинформацията е огромен проблем. Сега всеки може да напише статия или да качи видео онлайн, което да събере хиляди, ако не и...

Красимир Каракачанов пред Dir.bg: През следващите 60 г. ще се обясняваме, че у нас не е имало фашизъм

Кирил Петков ще смени българските историци от комисията, които държат на историческите факти, президентът и премиерът имат различно разбиране по проблема Северна...

Мария Цветкова: Посещението на Кирил Петков в Скопие е пълен провал и обида за българите в РС Македония

Въпросът за техните права изцяло е отсъствал от разговорите на българския премиер с новото македонско правителство Недопустимо е...

Македонски българин към Кирил Петков: Решаването на спора трябва да започва с правата ни и да върви назад към историята

Докато Македония не ги реабилитира македонските българи, не заслужава започване на преговори Г-н Петков, като българин от Македония ще...

Доц. Михов: В Скопие историята е инструмент за формиране на антибългарско самосъзнание

Много „говорители“ за отношенията между България и Северна Македония напоследък обясняват как не трябва толкова да се държи на историята. Това е...

Ангел Джамбазки: Притеснен и разочарован съм от посещението на българския премиер в Скопие

Македония е безкрайно важна за България, за всеки един българин Притеснен и разочарован съм, а се двоумя само от...

Коментари