Начало Народно събрание Богданов с въпрос към Нанков за поскъпването на водата

Богданов с въпрос към Нанков за поскъпването на водата

Народният представител от ВМРО в парламентарната група на Обединени патриоти Красимир Богданов внесе въпрос до регионалния министър Николай Нанков по повод предлаганото драстично увеличение на цената на водата за битови нужди в населени места от община Мездра.

В качеството му на депутат от Врачански избирателен район до Богданов е постъпи жалба от кметовете на селата Зверино, Игнатица, Елисейна, Очин дол, Зли дол, Оселна, общ. Мездра, обл. Враца и председателите на инициативни комитети, придружена от подписите на 1300 жители от същите села, несъгласни с увеличение на цената на водата.

В тази връзка Красимир Богданов поставя въпрос какви действия е предприело МРРБ по установяване на целесъобразността на предложеното увеличение на цената на водата за битови нужди в населени места от общ. Мездра.

Текста на въпроса >>>

ДО Г-Н НИКОЛАЙ НАНКОВ

МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ

И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО

В  Ъ  П  Р  О  С

от Красимир Богданов – народен представител

Относно: Драстичното увеличаване на цената на водата в населени места от община Мездра

Уважаеми г-н Министър,

Обръщам се към Вас в качеството ми на народен представител от Врачански избирателен район. До мен постъпи жалба от кметовете на селата Зверино, Игнатица, Елисейна, Очин дол, Зли дол, Оселна, общ. Мездра, обл. Враца и Председателите на инициативни комитети, придружена от подписите на 1300 жители от същите села, несъгласни с драстичното увеличение на цената на водата.

В жалбата се твърди, че водата за битови нужди в съответните населени места достига по гравитачен път, т.е. не са необходими допълнителна ел. енергия, помпи и други разходи за добиването ѝ. Водопроводите са етернитови, изградени със средства и собствен труд от местното население. Липсват пречиствателни станции. Сериозни инвестиции през последните години не са правени. Освен това, до момента ВиК – Враца не е обявила план за бъдещи инвестиции.

Всички тези аргументи, поставят въпроса какво поражда нуждата от увеличаване цената на водата.

Уважаеми г-н Нанков,

Информацията която излагам е предоставена и на МРРБ.

В тази връзка е моят въпрос: Какви действия е предприело повереното Ви министерство по установяване целесъобразността на предложеното увеличение на цената на водата за битови нужди в населени места от общ. Мездра?

С уважение,

Красимир Богданов

народен представител

ПГ „Обединени патриоти“

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари