Начало Блог Богомил Бранков: За мен е приоритет българите да обичаме България до безобразие

Богомил Бранков: За мен е приоритет българите да обичаме България до безобразие

В разгара на Празника на Етрополе – Петровден, стана и едно „политическо” събитие. На този ден бе официалното откриване на клуба на ВМРО в града. Председател на Клуба и член от листата на 26 МИР е Борил Караканов. Присъства водачът от листата на  26 МИР София област в ПК „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ Богомил Бранков.

Богомил Бранков е от гр. Елин Пелин, инженер по образование, женен, два пъти е бил съветник в Общинския съвет в родния си град. Има малък частен бизнес. И както самият той се определи – безкраен патриот.

Ето какво сподели  за читателите на Етрополската секция на botevgrad.com:

– Господин Бранков, един от основните проблеми на Етрополе и общината е изходната пътна мрежа и най-вече през „Кашана” за Пирдоп и през Ямна за Черни Вит и Тетевен.

– Известно е, че ролята на Народното събрание е свързана със законодателна, а не изпълнителна власт. Въпросът се отнася повече до втората.

Най-лесното нещо е да обещая, но мен са ме учили, че когато обещаеш нещо трябва да държиш на изпълнението. 

Мога да обещая едно, че ако стана народен представител, този въпрос ще бъде едно от бъдещите ми питания към бъдещия министър. Пътят през „Кашана” е част от националната сигурност на страната ни. Подобно е положението и за пътя Ботевград-Елешница. И не са само тези случаи. Едно от питанията ми ще бъде и това: защо София област изостава от София град. Областта е под негова сянка. Където и да отидете в страната, ще видите, че нещата там са в пъти по-добре от София област.

Почти всичките 22 общини в областта имат почти същите проблеми като Етрополе.

– Вашето мнение за възрастните хора и най-болният им въпрос – пенсиите?

– За съжаление, най-големият грях на прехода са възрастните хора. Хората, които градиха държавата ни, а ги оставихме настрана. За тях все няма пари, все са на втори план, все има нещо по-важно. В случай е актуална приказката за мравуняка и тази за ролята за впрегнатите младия и стария вол в колата.
Ние от БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ сме поели като ангажимент и въпросите около възрастните хора. До сега ни беше много трудно в наложената коалиционна политика.

Не разбирам защо беше този отпор за вдигане на пенсиите. Даваш пари на своите хора, а това са пари, които влизат веднага в икономиката. Те няма да ги скатават под дюшека.

Това са два милиона пенсионери в България и техните пари ще се връщат в икономиката на страната. А можеше в следващите няколко  години средната пенсия да стане 600 лева. И това няма да е достатъчно, защото темповете на инфлацията ги „изяждат” буквално. Но все пак е по-добре от сегашното състояние на нещата.

Надяваме се, като част от бъдещото народно събрание, ще се стремим да не изоставяме тази тема.

– Вашето отношение км икономиката на областта и конкретно за Етрополе?

– В Етрополе, като цяло може би, най-правилното нещо е развитието на туризма. Има го Балкана около града, прекрасната природа. Най-много трябва да се пази гората. Дилемата е от нас, кой ще я пази.

Нека да не ми се обидят другите общини, но Етрополе, с неговите природни дадености, е най-благодатното място за туризъм.

– Вашето мнение за младите хора? Може ли да се „затвори” Терминал 2?

– Аз не, не мога да го затворя. В буквалния смисъл и да се затвори, рекат ли да бягат, ще го направят през Гърция или Турция.

Този въпрос може да се направи на национално ниво, заедно като общество. За мен е приоритет българите да обичаме България до безобразие. Ние в семейството сме трима братя и в това сме възпитани от нашите родители. Дали да бягаш от или да останеш в България е въпрос на самосъзнание за всеки млад българин да остане и да работи за страната си. Това е въпрос на родолюбие, въпрос на разбиране.

– А на въпроса: какво да правят тука

– Работа в България има. Ако са супер инженери, разбирам да отидат в Америка, но да са чистачи, миячи и прислуга, това не го разбирам. Места с по-ниско квалифицирана  работа ще се намерят и у нас.

Да, заплатите са малки, но младите трябва да останем тук и да развиваме общество, което да направи така че, хем да има достойни старини за възрастните хора, хем и подходяща работа и достойни заплати за останалите. Без младия човешки ресурс в България няма как да стане.

Последни Новини

В препълнена зала ВМРО закри кампанията си в Сандански

ВМРО закри предизборната си кампания в Сандански пред членове и симпатизанти на Организацията в Пиринския край. В препълнената зала водачът на листата...

Доц. Милен Михов: Галопиращата инфлация, непозната от времето на Жан Виденов, изяжда парите на хората

Чака ни управление, основано или на безпринципна коалиция, или триумф на задкулисието Доц. д-р Милен Михов за предстоящите парламентарни...

Александър Сиди: ГЕРБ и „Промяната“ готвят кабинет, използвайки „Възраждане“ за плашило

Убеден съм, че ВМРО ще се върне в Парламента, защото в България все още има място за интелигентен и грамотен патриотизъм, коментира...

Искрен Веселинов: Поругаването на българския химн от македонските запалянковци показва доколко РСМ е готова за членство в ЕС

Енергийната криза е резултат от сбъркана политика Поругаването на българския химн от македонските запалянковци по време на футболния мач...

Александър Сиди: На изборите хората ще накажат лицемерието и безхаберието на доскорошните управляващи

Съпредседателят на ВМРО - БНД Александър Сиди не спести пред медиите в Стара Загора тежки думи по адрес на управлявалите през последната година...

Юлиан Ангелов: ВМРО предлага нова пенсионна формула 61/31

ВМРО ще предложи нова пенсонна формула – 61/31. 61 години като възраст за пенсиониране и за жени, и за мъже и 31...

Искрен Веселинов: В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота

В Турция има гигантска машина за манипулиране на вота, каза в „Денят на живо с Наделина Анева по Нова нюз съпредседателят на...

Коментари