Начало Блог Божидар Бурнев: Всеки глас за ВМРО е глас в името на морала...

Божидар Бурнев: Всеки глас за ВМРО е глас в името на морала и свободата ни

Божидар Бурнев е най-младият в кандидатската листа на ВМРО в старопрестолния град Велико Търново. Самият той признава, че младостта му и липсата на опит само го мотивират.

Мога да се уча, мога да опитвам и да трупам знания и умения. В същото време мога да бъда полезен точно, защото съм млад и имам куража да мечтая за това България да прави все по-големи крачки напред, казва Божидар Бурнев, който работи и учи едновременно. Той е служител в частна фирма и второкурсник в Русенския университет „Ангел Кънчев“, където учи „Земеделска Техника и технологии“. Тръгнал е по пътя на дядо си и на вуйчо си, които се занимават със земеделие.

Възхищението към вуйчо ми Пенчо Чанев, който беше три мандата кмет на община Златарица, ме предизвика да започна да се интересувам от политика и да слушам повече за идеите и каузите на ВМРО. Хареса ми политиката, която води ВМРО и това, че националните ценности са над всичко, обяснява Божидар Бурнев.

След това допълва, че твърде често напоследък му се налага да разговаря със свои приятели и връстници, които избират да напуснат България.

Те казват, че другата държава, в която са избрали да учат и да живеят, е по-подредена от България, средата е по-уютна, отношенията между хората – по-нормални. Сигурно е така и аз съм убеден, че това можем да го постигнем и тук. Можем да бъдем добри един към друг, да успяваме в родината си и да подредим средата, в която живеем, категоричен е Божидар Бурнев.

Здравеопазването и образованието са двете сфери, към които младият член в екипа на ВМРО е насочил усилията си. След това веднага допълва, че не по-малко важна за бъдещето на страната ни е и икономиката.

Понеже вярвам и в себе си, и в страната си, аз съм избрал да работя и да уча тук. А сега избрах да вляза в листата на ВМРО, за да видя как се прави политика отвътре и да работя за Българи. Искам да съм пример за моите връстници, категоричен е Божидар Бурнев, който посвещава свободното си време на спорта, ходи на фитнес, тренира тенис на корт и най-вече футбол. Той е част от отбора на Горско Ново село – „Ботев“.

За мен националните ценности, които ще ни обединят, са свързани със семейството, образованието и възпитанието в родолюбие. Намирам тези идеи във ВМРО, затова съм убеден, че всеки глас за ВМРО, е глас в името на морала и свободата ни, допълва Божидар Бурнев.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Северна Македония е добре дошла в ЕС, когато прекрати кражбата на българска история

Северна Македония трябва да изпълни най-малко базовите критерии, които самият Европейски съюз залага за запазване на човешките права в държавата. Когато тези...

Константин Стаев: Маските паднаха в 47-ото Народно събрание

Как да носиш маска в магазин, в който има 5 човека, когато в зала с над 240 няма кой да направи забележка...

Отиде си председателят на „За честта на пагона“ ген. Петър Илиев

ВМРО изказва най-искрени съболезнования по повод кончината на председателя на Национално сдружение на клубовете на запасното войнство „За честта на пагона“ ген. Петър...

Вицепремиер на Косово и еврокомисари се включват в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Вицепремиерът на Република Косово Емилия Реджепи, еврокомисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи, специалният представител на ЕС по диалога Прищина – Белград Мирослав...

Д-р Калин Поповски: Нека извадим от Търговския регистър първо държавните болници

Според д-р Калин Поповски от ВМРО, който е и действащ лекар, ще бъде трудно всички болници в страната да не бъдат вече...

Андрей Слабаков: Образованието е ключово, време е да се справим с неграмотността в Европа

Единствената качествена и дълготрайна инвестиция в бъдещето е чрез културата и образованието. Всякаква друга помощ е само краткотрайно наливане на пари от...

ВАС окончателно забрани пропаганда от „Свидетели на Йехова“ по домовете в Шумен

Върховният административен съд със свое окончателно решение забрани на сектата „Свидетели на Йехова“ да извършва пропаганда по домовете на хората в Шумен.

Коментари