Начало Парламентарни избори - 2021 Боян Чуков: ВМРО укрепи българската армия

Боян Чуков: ВМРО укрепи българската армия

ВМРО и в частност нейният председател Красимир Каракачанов са двигател на укрепването на българската армия, заяви третият в листата на ВМРО – БНД в 27-и старозагорски многомандатен избирателен район Боян Чуков.

В управленския мандат на Красимир Каракачанов като вицепремиер и министър на отбраната започна превъоръжаване, а на войнишкия и офицерския състав беше обърнато внимание. Осигурена бе не само финансовата подкрепа за тях и семействата им, но се направи много и за кариерното развитие на младите армейски кадри, отбелязва Боян Чуков. Според него приносът на ВМРО в тази насока е от изключителна важност, тъй като в нашия регион и по-конкретно на Западните балкани предстоят събития, които няма да бъдат спокойни и в този смисъл е наложително България да има добра армия.

Кандидатът за народен представител подчертава и пълното съвпадение на възгледите, които има, с идеите на ВМРО и по отношение на Истанбулската конвенция. Той припомня, че преди години е излязъл в публичното пространство с позиция срещу нея и не крие удовлетворението, което е получил, когато евродепутатите на ВМРО Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков гласуваха против Конвенцията.

Боян Чуков припознава като своя и позицията на ВМРО по отношение на Северна Македония. В момента аз считам, че темата Македония е стрес тест за всяка една българска политическа формация. Всеки, който има претенциите, че е патриот, би трябвало да даде много ясно своето мнение и да изкаже своята позиция в публичното пространство по отношение на този конфликт, който съществува между Скопие и София.

Кандидатът за народен представител от гражданската квота споделя, че изпитва задоволство от факта, че е сред съмишленици и уверява, че ще положи усиля за успеха на ВМРО в предстоящата предизборната битка.

Боян Чуков обясни, че е кандидат от Стара Загора, защото смята, че тук може да бъде полезен. На региона му предстои трудна икономическа трансформация заради края на въглищните, прогнозира той и увери, че ще помага на областта без значение дали е част от 45-ото Народно събрание, или не. Ще предложа на Стара Загора моите международни контакти и външнополитическата си експертиза, обещава Боян Чуков и споделя, че Старозагорска област не му е безразлична и във фамилен план, тъй като неговата баба по майчина линия е от Мъглиж.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари