Начало Блог Боян Чуков: Участвам на тези избори за победа на ВМРО!

Боян Чуков: Участвам на тези избори за победа на ВМРО!

Решението ми да напусна БСП се наложи, защото в идеен план, като начин на разсъждение и действие и като основни позиции по ключови въпроси, и особено в областта на външната политика, аз нямам нито един съидейник в ръководството на БСП. Нямаме допирни точки. Когато човек се занимава с външна политика, той търси съидейници, те могат да не мислят 100% като него, но задължително трябва да имат общи отправни точки. Такава политическа формация за мен е ВМРО. Още повече, че през последната година много се занимавам с темата за Северна Македония и приветствам позицията на ВМРО. И след като ВМРО ми предложиха да вляза в тяхната гражданска квота, аз приех, защото считам, че сега е момента експертният потенциал на България да се фокусира върху Македония, тъй като предстоят събития в тази част на Западните Балкани. И това е пряко свързано с българските национални интереси.

Това заяви Боян Чуков в предаването „Неделята на Нова“ по НОВА. Чуков е инженер по образование, експерт по външна политика, бивш дипломат и офицер от разузнаването с мандати в Париж и Мадрид. Бил е съветник по национална сигурност и външна политика на двама министър-председатели. Владее пет езика. Кандидат е за народен представител от „ВМРО – Българско национално движение“, № 1 в интегралната бюлетина. Боян Чуков е с преференция № 103 в 27 МИР Стара Загора и в 23 МИР София с преференция № 104.

В ефира на Нова телевизия Боян Чуков сподели, че в момента България се нуждае от изключително гъвкава и професионално водена външна политика предвид промените, които се очакват в района на Западните Балкани, предвид раздвижването, което имаме в Северна Македония. Последните избори в Косово според него подсказват, че там също ще има промени.

Виждаме, че даже една такава държава като Сърбия, която преживя изключителна драма в периода 1991-2001 г., в тази ситуация твърдо опитва да си гони националните интереси. Опитва се да си направи едно „мини-шенгенче“ на територията на бивша Югославия, опитва се да привлече към себе си бившите югославски републики. В България е пълно с русофили, американофили, германофили, всякакви фили, а човек трябва да е първо патриот, каза още Чуков, като обърна внимание на факта, че България не може да създава глобални тенденции, но може тук, в нашия регион, да ги ускорява или намалява.

Бившият разузнавач се спря и на най-важния конфликт в глобален аспект. Че светът се намира на прага на особен сблъсък между неолиберализма и консервативната доктрина. Ако неолиберализмът надделее, ще станем свидетели на постепенното разпадане на рамките на националната държава, което е свързано със загуба и ерозия на цивилизационния код. Всеки народ е особен, уникален. И не би следвало националната идентичност да се размива така, щото да се получи една обща глобална биомаса. Експертът по външна политика заяви, че подкрепя позицията на ВМРО, на българското правителство, респективно на външното ни министерство относно Северна Македония. Според него всички политически партии в България по линия на своите вътрешнопартийни канали със съответните братски партии в Северна Македония също трябва да се опитат да окажат влияние върху процесите в полза на българския национален интерес. Мотивиран от процесите във външната и вътрешната политика, както и от нуждата патриотичният фонд на нацията ни да нараства.

Боян Чуков завърши с фразата:

Участвам на тези парламентарни избори за победа на ВМРО!

България над всичко!
България над всичко!

Видео >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари