Начало Блог Юлиан Ангелов: Бракът е съюз между мъж и жена и това не...

Юлиан Ангелов: Бракът е съюз между мъж и жена и това не подлежи на обсъждане

Бракът е съюз между мъж и жена и това не подлежи на обсъждане. С подготвените промени в Закона за защита от домашното насилие се дава възможност да се подмени философията на семейното право. А термини като „икономическо“ и „вербално“ насилие, „засрамване и публично унижение“, дефинирани в този им вид, ще дадат законова възможност за злоупотреба с права. Променят се термини, които реално легитимират еднополовите съюзи и ги приравняват в законни – това е напълно недопустимо и противоречи на Конституцията на страната и на Семейния кодекс. Дават се права на бременни жени по предположение на това кой е баща на детето. Дават се права на бивши съпрузи и се въвеждат полово неутрални термини.

Това заяви организационният секретар на ВМРО и член на ПГ на ОП Юлиан Ангелов. В студиото на „Темите“ по ТВ Европа той коментира кои от изборните правила ще се променят и защо някои от предложенията не се приемат от управляващото мнозинство.

Предстоящите парламентарни избори

Депутатите приеха промени в Закона за извънредното положение, за да уредят начина, по който ще гласуват карантинираните и болни лица. Това е мярка, която касае пандемията, затова в този закон се правят промени, обясни Ангелов.

В петък парламентът гласува на първо четене промените. Те дават право на глас на хората под карантина. Това е по подобие на начина на гласуване на хората с увреждания. Те имат право да се възползват от мобилни изборни секции.

Не е хубаво в навечерието на изборите да се сменят правилата чрез промени в Изборния кодекс. Такава препоръка е отправила и Венецианската комисия, напомни депутатът.

Опозицията винаги критикува, но имаше възможност да предложи промени още през март. Но не го направи. Сегашните промени гарантират, че никой български гражданин няма да бъде лишен от правото си на глас, коментира още той.

По предложение на Патриотите е прието да се удължи срокът на изтеклите лични документи, за да може да гласуват тези хора, стана ясно от думите на Ангелов.

Ние сме категорично против гласуване по пощата, каквото предложение имаше. Има държави, които отмениха такова гласуване, защото се вижда реална възможност за фалшификация. Считаната за най-голямата демокрация на света САЩ – заради гласуването по пощата останаха много съмнения за фалшификация на изборите там. Представете си и как Турция може да организира хиляди изселници да гласуват по пощата. Така ще подмени избора на българските граждани. Това ще е намеса във вътрешните дела на България и застрашава националната сигурност, изброи Юлиан Ангелов.

Не е в интерес за българската демокрация да има гласуване по пощата, категоричен е той.

Промените в Закона за защита от домашното насилие

Промените, които предлага министерство на правосъдието, в Закона за защита от домашното насилие, изменят философията на семейното право. Налагат се нови термини. Вижда се, че зад тези промени стои искането на различни НПО, които работят за налагане на Истанбулската конвенция, за налагане на 32 пола, за налагане на всякакви либерални норми, които са в противоречие с традиционното българско семейство, заяви Ангелов.

Бракът е съюз между мъж и жена и това не подлежи на обсъждане,

категоричен е народният представител от ВМРО.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Последни Новини

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Коментари