Начало Блог Каракачанов: До този момент братята от Македония са получавали само добро от...

Каракачанов: До този момент братята от Македония са получавали само добро от България

До този момент братята от Македония са получавали само добро от България. Първи признахме тяхната независимост. Но близо 30 години, когато България прави нещо добро, не се чува една добра дума – било от македонски политик, било от медия. Когато обаче България постави въпроса за общата ни история, за това че има хора, които са репресирани, че са българи, когато кажем – ние Ви подкрепяме, а Вие рушите българските паметници, фалшифицирате историята, тогава се надига вой.

Това заяви в предаването „Тази неделя“ по БТВ вицепремиерът и лидер на ВМРО – Красимир Каракачанов.  

В Скопие смятат, че могат да хитруват, както досега.

Искаме тази държава да се държи уважително, посочи вицепремиерът

Правителствата в Македония не създаваха на своите граждани условия за нормално развитие. Създаваха само и единствено напрежение вътре в държавата. Първо започнаха с преследвания на хората, които се наричаха българи. После конфликт с Албания, скандалите с Гърция, скандалите с България. И това 28 години. Поради тази причина една част от българите в Македония идват и си вземат българско гражданство. За да могат по-добре да живеят в Европа, коментира лидерът на ВМРО.

Според него България много ясно e заявила, че

основата на нашата подкрепа за ЕС е изпълнението на договора,

който беше подписан 2017 г. Този договор не се изпълняваше, отбеляза той. И допълни:

Когато дойде време Македония да влиза в НАТО беше много ясно българската позиция. Казахме „Да, Македония се бави с изпълнението на договора, но няма да спрем членството в НАТО. И им дадохме зелена светлина. Но много ясно тогава бе изразена позицията и на външния министър и на правителството ни. За членството на Македония в ЕС България няма да прави компромиси, ако договорът не бъде изпълняван.

Бившият премиер Любчо Георгиевски го каза много ясно: Въпреки голямото желание на премиера Зоран Заев, Македония се управлява от една дълбока държава. Това са бившите югославски служби, които контролират медиите, политическия елит и бизнеса, обясни Каракачанов. 

Братята от Македония са получавали само добро от България.

Нашите приятели в Македония, братя бих ги нарекъл, са получавали само добри неща. Първи признахме тяхната независимост. Но близо 30 години, когато България прави нещо добро, не се чува една добра дума – било от македонски политик, било от медия. Когато обаче България постави въпроса за общата ни история, за това че има хора, които са репресирани, че са българи, когато кажем – ние Ви подкрепяме, а Вие рушите българските паметници, фалшифицирате историята, тогава се надига вой, коментира лидерът на ВМРО.

Тази държава чука на вратата на Европа, даже ние я дърпаме за ръката да влезе в Европа. Искаме тази държава да се държи уважително, посочи той.

Каракачанов припомни, че ЕС има едно много ясно правило, което касае всички, включително България. Не може да влезеш в ЕС, ако не си решил спорните двустранни въпроси. Скопие няма желание да ги реши. Те смятат, че могат да хитруват, както досега.

България да ги подкрепя, а те за благодарност да ни забиват ножа в гърба и да ни злепоставят, коментира още Каракачанов.

За протеста и провокациите пред централата на ВМРО Красимир Каракачанов бе категоричен:

ВМРО не е певческо дружество. Ако някой ни нападне – отговаряме.

Той каза, че лично е позвънил на полицията, която се е отзовала.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ВМРО доказа, че е най-голямата формация в патриотичното пространство

В патриотичното пространство ВМРО доказа, че е най-голямата политическа формация ВМРО е най-голямата политическа формация в патриотичното пространство и...

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак. Така кандидатът от гражданската...

Боян Чуков: Изборните резултати в Турция трябва да бъдат касирани

Когато има избори в България и има избирателни секции в Турция, се повтаря едно и също. Това не е изненада. Не е...

Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително

В петък ВМРО поиска касиране на вота от турската държава Поискахме изборите в Турция да бъдат касирани, защото бяха...

191 години от рождението на Филип Тотю

ВМРО - Русе и ВМРО - Две могили отдадоха заслужена почит на войводата Филип Тотю. В събота се навършиха 191 години от...

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Коментари