Home Новини Бунтовете на нелегалните имигранти са само началото

Бунтовете на нелегалните имигранти са само началото

ВМРО приема бунтовете в центъра за бежанци като начална точка на един сложен и тревожен процес. Припомняме, че преди дни избухнаха безредици в центъра за настаняване на бежанци в София „Военна рампа”, организирани от обитателите му.

В позицията си ВМРО заявява, че хора, които подстрекават разимирици, нямат място в България и, след като се занимават с бунтове, трябва да бъдат незабавно екстрадирани в държавите, от които идват.

От партията припомнят: „Стотина нелегални имигранти, които без правно основание продължават на практика да са на отглеждане от българската държава, предявяват претенции. Това прилича на социален паразитизъм, защото явно някой иска да обитава за сметка на българския бюджет помещения, да получава храна и медицински услуги, а да не отвръща с нужния ред и уважение. Парадоксалното е, че някои от хората, влезли у нас нелегално, работят, но въпреки това продължават да настояват да живеят за чужда сметка”.

Българските институции следва кардинално да преразгледат крайно либералния си подход да одобряват над 88% от молбите за предоставяне на бежански статут. В действителност може би 80% от всички, подали молби, са просто нелегални икономически имигранти и те чисто и просто трябва да бъдат експулсирани обратно в своите държави, като преди това бъдат съдени за незаконно преминаване на границата. България трябва да спре да раздава индулгенции на нелегалните имигранти, се казва още в становището на ВМРО.

Партията има категорична позиция още преди вълната нелегални имигранти да залее страната преди повече от година. ВМРО прави ясна разлика между нелегалните имигранти и реалните бежанци от военни конфликти. На последните страната ни, разбира се, дължи подкрепа, съобразно възможностите си – които не са неизчерпаеми.

Не можем да приемем и ситуация, при която от Германия ще ни бъдат върнати над 3000 души нелегални имигранти, заявява ВМРО. Богатите държави членки да бъдат така добри да поемат своята отговорност и да интегрират тези, които по тяхна вина днес наводниха Европа, пише в позицията на ВМРО.

Организацията предупреждава, че на фона на очакваните между 7 и  10 хил. души нови нелегални имигранти тази година, България не може да си позволи да приема и издържа повече такива лица.

Освен социален проблем за държавата, нелегалните имигранти се превръщат и в проблем със сигурността и реда. И това е само началото, завършва коментарът на ВМРО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Коментари