Начало Новини Бунтовете на нелегалните имигранти са само началото

Бунтовете на нелегалните имигранти са само началото

ВМРО приема бунтовете в центъра за бежанци като начална точка на един сложен и тревожен процес. Припомняме, че преди дни избухнаха безредици в центъра за настаняване на бежанци в София „Военна рампа”, организирани от обитателите му.

В позицията си ВМРО заявява, че хора, които подстрекават разимирици, нямат място в България и, след като се занимават с бунтове, трябва да бъдат незабавно екстрадирани в държавите, от които идват.

От партията припомнят: „Стотина нелегални имигранти, които без правно основание продължават на практика да са на отглеждане от българската държава, предявяват претенции. Това прилича на социален паразитизъм, защото явно някой иска да обитава за сметка на българския бюджет помещения, да получава храна и медицински услуги, а да не отвръща с нужния ред и уважение. Парадоксалното е, че някои от хората, влезли у нас нелегално, работят, но въпреки това продължават да настояват да живеят за чужда сметка”.

Българските институции следва кардинално да преразгледат крайно либералния си подход да одобряват над 88% от молбите за предоставяне на бежански статут. В действителност може би 80% от всички, подали молби, са просто нелегални икономически имигранти и те чисто и просто трябва да бъдат експулсирани обратно в своите държави, като преди това бъдат съдени за незаконно преминаване на границата. България трябва да спре да раздава индулгенции на нелегалните имигранти, се казва още в становището на ВМРО.

Партията има категорична позиция още преди вълната нелегални имигранти да залее страната преди повече от година. ВМРО прави ясна разлика между нелегалните имигранти и реалните бежанци от военни конфликти. На последните страната ни, разбира се, дължи подкрепа, съобразно възможностите си – които не са неизчерпаеми.

Не можем да приемем и ситуация, при която от Германия ще ни бъдат върнати над 3000 души нелегални имигранти, заявява ВМРО. Богатите държави членки да бъдат така добри да поемат своята отговорност и да интегрират тези, които по тяхна вина днес наводниха Европа, пише в позицията на ВМРО.

Организацията предупреждава, че на фона на очакваните между 7 и  10 хил. души нови нелегални имигранти тази година, България не може да си позволи да приема и издържа повече такива лица.

Освен социален проблем за държавата, нелегалните имигранти се превръщат и в проблем със сигурността и реда. И това е само началото, завършва коментарът на ВМРО.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари