Начало По места Отлична новина: От 2021 г. в Бургас ще отпускат финансова помощ за...

Отлична новина: От 2021 г. в Бургас ще отпускат финансова помощ за млади родители

Сред изискванията обаче са уседналост, средно или висше образование, платени здравни осигуровки и липса на дългове, съобщава „Флагман“.

От 2021 г. за образованите и отговорни родители в Бургас се предвижда да получават еднократна финансова помощ. Предложението е за Правилник за еднократно финансово стимулиране на родители за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на отглеждането на деца на територията на община Бургас. То е изготвено е на ВМРО и внесено от общинските съветници Георги Дракалиев и Николай Стоянов. Сред изискванията обаче са:

  • уседналост,
  • средно или висше образование,
  • платени здравни осигуровки и
  • липса на дългове към Община Бургас.

/КАКВИ СА УСЛОВИЯТА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ВИЖ ТУК/

В проекта е заложено финансово подпомагане за раждане и осиновяване до три деца.

Това е част от политиката на ВМРО за борбата с демографската криза. Не, че този правилник ще реши проблема, но със сигурност когато подпомагаме определени социални групи. Децата за нас са на първо място. В случая се касае за подпомагане на родители, които са отделили времето, средствата и усилията да получат образование. Накратко правилникът е насочен към образованата раждаемост, обясни Георги Дракалиев.

Има изисквания, защото когато раздаваме обществен ресурс, то е с цел. Сега искаме да стимулираме отговорното родителство, добави той.

Макар че годината е тежка и заради пандемията има спад в общинските приходи,

Община Бургас ще отдели ресурс за финансова помощ за родители,

а също и за осиновителите на деца, добави той. Средствата ще бъдат гласувани в Бюджет 2021 и при нужда ще се направи актуализация по-нататък.

В началото ще започнем с не много големи суми, защото годината не е лека. Не мога да ги уточня в момента. Това е въпрос на разчет от страна на специалистите от общинска администрация, на които кметът е възложил да работят по въпроса. Благодарим и на кмета, и на екипа му, че подкрепят предложенията на съветниците от ВМРО. Това със сигурност е една добра новина за младите родители, каза още Георги Дракалиев.

Според първоначалните разчети на вносителя подпомагането би трябвало да обхване около 1200 семейства с деца.

В община Бургас на година се раждат средно 1800 деца на база от статистиките от последните 4 години, с които ние разполагаме. Има деца, които са на бургаски родители, но не се раждат в Бургас. Те също ще имат право на тази подкрепа. Надявам се още първата година да бъдат обхванати над 1000 деца, добави Дракалиев. 

Със сигурност подпомагането на родителите е крачка, която е добре да бъде направена. Убеден съм, че и други политически сили освен ВМРО ще бъдат съгласни с това, категоричен е той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доходи, семейство, сигурност. ВМРО ще продължи да отстоява нормалността и в 45-ото Народно събрание

За нас номер 1 винаги е била и ще бъде България! С тези послания лидерът на Организацията Красимир Каракачанов...

Владимир Кисьов в Карлово: Българинът има голяма нужда от самочувствие, за да бъде по-силен

Водачът на листата на ВМРО в Пловдив област инж. Владимир Кисьов, който е от гражданската квота, се срещна с активисти на воеводите...

В Пловдив откриха предизборната кампания: Искаме бъдеще без гей бракове

С молебен в църквата „Света Троица“ в район „Южен“ ВМРО - Пловдив откри предизборната си кампания, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Във Варна предизборната кампания стартира с водосвет за здраве, успех и благоденствие

ВМРО – Българско национално движение - Варна, стартира днес официално предизборната си кампания с водосвет за здраве, успешни начинания и благоденствие, съобщава...

Александър Сабанов представи листата за Хасково

ВМРО - БНД има като основен приоритет в следващите четири години средната заплата да се повиши до 2 500 лева, а минималната...

Красимир Каракачанов: Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен

Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен. Предложил съм стартираната процедура да  бъде прекратена...

ВМРО открива официално кампанията си на 6 март с ансамбъл „Българе“ и тенора Веселин Вачев

За начало на изборната битка войводите са избрали емблематичната Западна порта на стара Сердика. Уважаеми колеги,

Коментари