Начало Европейски парламент БХК и циганизацията

БХК и циганизацията

Специален коментар на Ангел Джамбазки за „Лентата.ком“ 

От вчера из информационните сайтове се върти „новината”, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) бил изпратил писмо до българските власти, с което бил спрял премахването на незаконните цигански коптори в циганската махала в село Кремиковци, община Гърмен.

Познайте кой е „сезирал” ЕСПЧ? Не е трудно да се сети човек – Българският хелзинкски комитет, разбира се. Тази подчертано антинационална, а за мен и антибългарска, организация, която активно работи срещу интереса на българското общество. 

БХК се легитимира и доказва, като организацията, която последователно и системно защитава незаконния цигански катун. БХК активно работи за циганизирането на обществото и държавата ни.

Преди години по същия начин БХК попречи на събарянето и премахването на незаконните бараки в „Баталова воденица“.

Само ще напомня, че част от този катун е построен върху частна земя, окупирана от циганите. Частните собственици не могат да ползват своята законна, уж свещена, частна собственост.

Сега се за питайте защо БХК не протестира, защо не сезира ЕСПЧ, когато френските власти събарят цигански катуни. Просто е, нали?

Сега проверявам правната стойност и последици от това хипотетично писмо. Като начало ще поискам да го видя. Но каквато и да е тя, постройките в циганския катун са обявени за незаконни съгласно всички нови норми и процедури на действащото българско законодателство.

Затова настоятелно съветвам администрацията да не се изкушава да се прикрива и скатава зад подобни писма.

А колкото до БХК, ако тези грантови правозащитници и лицемери толкова са се за грижили къде ще живеят гърменските цигани, да си ги вземат вкъщи. В хола.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари