Начало Европейски парламент Бъдещето на Европа е в суверенните отечества, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки

Бъдещето на Европа е в суверенните отечества, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки

Бъдещето на Европа е Европа на суверенните отечества. Това е мнението и на ВМРО, и на ЕКР и се различава от другите. Бъдещето не е на федерална свърхдържава.

Това заяви българският евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки, който отправи видеопослание към участниците в конференцията „Български гласове за Европа“. Тя се провежда в Бургас и е първата от поредица дискусии от едноименната инициатива на Българската телеграфна агенция (БТА).

Бъдещето на Европа не е на свръхструктура, в която се премахват християнските корени и отрича европейското наследство. Европа на нациите трябва да бъде по-малко бюрократична и по-малко да се меси в чувствителни сфери като образованието, религията и семейството. Това е бъдещето на Европа, каквото ние си го представяме, допълни той.

Забелязвате какво се случва, когато европейските бюрократи изземат теми, изземат правомощия от националните държави и се опитват да ги представят като нещо добро за всички, говорейки от свое име. Това няма как да доведе до добър край. Последният нагледен пример беше разпространената наскоро конфиденциална препоръка за политически неутралният език, който трябва да използват европейските чиновници. Тя беше оттеглена след протести и подигравки, но беше показателна, отбеляза Джамбазки и допълни, че това е импотентна и пагубна политическа позиция, която няма да доведе до нищо добро.

Той натърти, че Европа трябва да е на суверенните национални държави. Евродепутатът даде пример със „Зеления пакт“, който според него е довел до глобална истерия и унищожава една част от българската енергетика.

По отношение на темата енергетика Джамбазки добави:

Зеленият глобален истеризъм и климатичният алармизъм препоръчват унищожаване и например на нашата енергетика – ненужно затваряне на четирите реактора на АЕЦ „Козлодуй“, които произвеждаха български евтин ток.

Видеопосланнието >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари