Начало Новини България да осъди действията на „Ислямска държава“

България да осъди действията на „Ислямска държава“

Официалната българска държавна власт – президент и министър-председател, все още не е осъдила действията на терористичната организация „Ислямска държава“. Войната на джихадистите в Ирак и Сирия срещу цивилно население е световен въпрос и всяко мълчание по темата е притеснително.

Това е позиция на ВМРО, идваща дни след показното убийство на американски журналист Джеймс Фоли, разпространено в интернет пространството.

Недопустимо е България да бъде неутрален наблюдател. Страната не е застрахована от фанатичната идеология на ИД. Десетки жители на циганската махала в Пазарджик показаха съпричастността си към радикалния ислямизъм, внесен от Саудитска Арабия. Една необразована, несоциализирана група е лесно манипулируема.

Преди две години тези цигани облякоха бели религиозни дрехи и огласиха улиците с възгласи „Аллах Акбар“. Възможността това да е едно от гнездата на ислямисткия тероризъм в България не трябва да бъде пренебрегвана. Неотдавна съдебната власт се произнесе по делото срещу 13-те имами от Пазарджик – антидържавна идеология е била разпространявана. Редно е да се запитаме кой покровителства този процес. За справка – Главното мюфтийство се обяви в подкрепа на проповедниците преди съдебното решение.

„Ислямска държава“ е добре организирана мрежа с клонове в редица европейски държави. По информация на в. „Гардиън“, екзекуторът на журналиста е водач на британското крило на ИД. Това е неоспоримото доказателство, че нивото на сигурност на територията на Европейския съюз е в критично състояние.

Европа бездейства пред случващото се в Ирак, бе коментарът на заместник-председателя на партията и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки по време на заседание. В тази връзка той призова колегите си за приемане на резолюция, която да зададе програма за действие срещу нелегалната имиграция и навлизането на терористи от региона на Ирак и Сирия на територията на държавите членки.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Коментари