Начало Новини България да осъди действията на „Ислямска държава“

България да осъди действията на „Ислямска държава“

Официалната българска държавна власт – президент и министър-председател, все още не е осъдила действията на терористичната организация „Ислямска държава“. Войната на джихадистите в Ирак и Сирия срещу цивилно население е световен въпрос и всяко мълчание по темата е притеснително.

Това е позиция на ВМРО, идваща дни след показното убийство на американски журналист Джеймс Фоли, разпространено в интернет пространството.

Недопустимо е България да бъде неутрален наблюдател. Страната не е застрахована от фанатичната идеология на ИД. Десетки жители на циганската махала в Пазарджик показаха съпричастността си към радикалния ислямизъм, внесен от Саудитска Арабия. Една необразована, несоциализирана група е лесно манипулируема.

Преди две години тези цигани облякоха бели религиозни дрехи и огласиха улиците с възгласи „Аллах Акбар“. Възможността това да е едно от гнездата на ислямисткия тероризъм в България не трябва да бъде пренебрегвана. Неотдавна съдебната власт се произнесе по делото срещу 13-те имами от Пазарджик – антидържавна идеология е била разпространявана. Редно е да се запитаме кой покровителства този процес. За справка – Главното мюфтийство се обяви в подкрепа на проповедниците преди съдебното решение.

„Ислямска държава“ е добре организирана мрежа с клонове в редица европейски държави. По информация на в. „Гардиън“, екзекуторът на журналиста е водач на британското крило на ИД. Това е неоспоримото доказателство, че нивото на сигурност на територията на Европейския съюз е в критично състояние.

Европа бездейства пред случващото се в Ирак, бе коментарът на заместник-председателя на партията и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки по време на заседание. В тази връзка той призова колегите си за приемане на резолюция, която да зададе програма за действие срещу нелегалната имиграция и навлизането на терористи от региона на Ирак и Сирия на територията на държавите членки.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари