Home Новини България да осъди действията на „Ислямска държава“

България да осъди действията на „Ислямска държава“

Официалната българска държавна власт – президент и министър-председател, все още не е осъдила действията на терористичната организация „Ислямска държава“. Войната на джихадистите в Ирак и Сирия срещу цивилно население е световен въпрос и всяко мълчание по темата е притеснително.

Това е позиция на ВМРО, идваща дни след показното убийство на американски журналист Джеймс Фоли, разпространено в интернет пространството.

Недопустимо е България да бъде неутрален наблюдател. Страната не е застрахована от фанатичната идеология на ИД. Десетки жители на циганската махала в Пазарджик показаха съпричастността си към радикалния ислямизъм, внесен от Саудитска Арабия. Една необразована, несоциализирана група е лесно манипулируема.

Преди две години тези цигани облякоха бели религиозни дрехи и огласиха улиците с възгласи „Аллах Акбар“. Възможността това да е едно от гнездата на ислямисткия тероризъм в България не трябва да бъде пренебрегвана. Неотдавна съдебната власт се произнесе по делото срещу 13-те имами от Пазарджик – антидържавна идеология е била разпространявана. Редно е да се запитаме кой покровителства този процес. За справка – Главното мюфтийство се обяви в подкрепа на проповедниците преди съдебното решение.

„Ислямска държава“ е добре организирана мрежа с клонове в редица европейски държави. По информация на в. „Гардиън“, екзекуторът на журналиста е водач на британското крило на ИД. Това е неоспоримото доказателство, че нивото на сигурност на територията на Европейския съюз е в критично състояние.

Европа бездейства пред случващото се в Ирак, бе коментарът на заместник-председателя на партията и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки по време на заседание. В тази връзка той призова колегите си за приемане на резолюция, която да зададе програма за действие срещу нелегалната имиграция и навлизането на терористи от региона на Ирак и Сирия на територията на държавите членки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места.

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща

В дневния ред на тазседмичната пленарна сесия на Европейския парламент освен дългоочакваната реч на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен...

Коментари