Начало Блог България не се продава, г-н Толстой

България не се продава, г-н Толстой

На въпросния журналист Пьотр Олегович Толстой, който си позволи неуместна шега, че руснаците щели да изкупят България, искаме съвсем кратко да напомним: България не се продава. България, това е слава!

България – това е 14 века история, с няколко века повече от руската. България даде на Русия езика и славянството.

И вие, руснаците, и американците, и европейците изкупувахте български политици. Но за добрите ни отношения – да сме наясно, България не се продава!

Уважаеми господине, България винаги ще бъде признателна за свободата си. И точно тази свобода и независимост ние ще браним срещу когото и да било. Приемаме, че изреченото от Вас е шега. Длъжни сме да Ви кажем обаче, че е неумела и безвкусна. Прилича повече на провокация.

На подобни провокации ние, българите, едва ли ще се хванем. Но те оставят горчив вкус – неприятното усещане, че някой злоупотребява с традиционно добрите ни отношения.

Убедени сме, че зад думите си стоите само и единствено Вие, и те по никакъв начин не представят мнението на гражданите на Русия.

Повод за реакцията на ВМРО.БГ е коментарът на Пьотр Толстой, направен неделя вечерта пред БНТ. В репортаж на медиата от изборите за държавна Дума в Русия Толстой обяснява за намеренията си като бъдещ депутат в политиката към България: „Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари