Начало Блог България не се продава, г-н Толстой

България не се продава, г-н Толстой

На въпросния журналист Пьотр Олегович Толстой, който си позволи неуместна шега, че руснаците щели да изкупят България, искаме съвсем кратко да напомним: България не се продава. България, това е слава!

България – това е 14 века история, с няколко века повече от руската. България даде на Русия езика и славянството.

И вие, руснаците, и американците, и европейците изкупувахте български политици. Но за добрите ни отношения – да сме наясно, България не се продава!

Уважаеми господине, България винаги ще бъде признателна за свободата си. И точно тази свобода и независимост ние ще браним срещу когото и да било. Приемаме, че изреченото от Вас е шега. Длъжни сме да Ви кажем обаче, че е неумела и безвкусна. Прилича повече на провокация.

На подобни провокации ние, българите, едва ли ще се хванем. Но те оставят горчив вкус – неприятното усещане, че някой злоупотребява с традиционно добрите ни отношения.

Убедени сме, че зад думите си стоите само и единствено Вие, и те по никакъв начин не представят мнението на гражданите на Русия.

Повод за реакцията на ВМРО.БГ е коментарът на Пьотр Толстой, направен неделя вечерта пред БНТ. В репортаж на медиата от изборите за държавна Дума в Русия Толстой обяснява за намеренията си като бъдещ депутат в политиката към България: „Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари