Начало Блог България трябва веднага да поиска от Брюксел да прекрати преговорите за членство...

България трябва веднага да поиска от Брюксел да прекрати преговорите за членство на РС Македония в ЕС!

Тези на жълтите павета убийство ли чакат, за да разберат какво национално предателство направиха, вдигайки ветото, пита съпредседателят на ВМРО Александър Сиди

С остра публикация във Фейсбук страницата си Сиди реагира на недопустимата агресия, довела до тежки телесни повреди на секретаря на българския културен център в „Цар Борис III“ в Охрид.

Днес едно добро момче в Охрид беше зверски пребито. На етническа основа. Защото е българин. А днес да си българин в Македония отново е опасно. Точно така, както е било и преди сто години. Тогава, когато сръбските окупатори убиват, изнасилват, пребиват всеки, защото е българин. Не е първият случай на омраза. Вероятно няма да е и последен. Проблемът не е в озверялата сърбоманска, югоносталгична тълпа, обитаваща вардарския дял на нашата Македония обаче. Проблемът е в политиците. От двете страни на Осогово. Но най-вече от наша, гневи се съпредседателят на ВМРО.

За създалата се ситуация и ескалиращите случаи на омраза на етническа основа спрямо българите в РС Македония той обвинява персонално президента Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият министър-председател от „Продължаваме промяната“, по чието време беше подписан т.нар. план „Макрон“ – Кирил Петков, преседелия на ДПС Карадайъ.

…и всички останали безгръбначни йесмени, които се съгласиха да предадат Македония…

Александър Сиди дава за пример Гърция и гръцките политици, които  20 години не признаваха съществуването на независима Македония. В резултат на тази твърда политика накрая принудиха политиците в Скопие да сменят името на държавата и да сменят историята си.

Да сте чули за пребит грък?!? Няма и да чуете. Защото политиците в Атина знаят как да бранят националния си интерес! И никой безмозъчен политичар в Скопие не бе си помислил да насажда омраза срещу тях. Защото знае, че последствията за Македония ще са страшни, прави анализ войводата.

В емоционалния си пост той прави паралел с българската политика, наложена в последната година и половина.

За разлика от тях нашите продажници показаха, че са безгръбначни. Че не правят нищо. Че не могат да отвърнат на агресията, защото ги е страх от някой брюкселски чиновник…

Докато едно момче, един българин в Македония, бере душа, само защото е българин, нашето Външно министерство сигурно ще пише нота. Ще я прати за одобрение в Брюксел преди да я обяви. Ще каже, че не одобрява такива действия. И поредният чиновник ще се прибере да плюска вкъщи, доволен от свършената работа, коментира още ситуацията съпредседателят на ВМРО.

В заключение той дава бързо и адекватно решение на настоящите „силни на деня“ политици, а именно незабавно да бъдат спрени всички разговори за напредък на преговорите за ЕС на РС Македония и пълен бойкот на всички официални срещи, на които присъстват политици от „…от тая клета сръбска провинция“.

Не да ги отлагаме. Да ги спрем! Дотогава, докато и последният българомразец не престане да съществува в тая наша Македония!

Или чакаме вече да бъде убит някой?! Само защото е българин, пита още Александър Сиди.

Припомняме, че над КЦ „Цар Борис III“ в Охрид за краткото време от откриването му миналата година бяха направени две покушения. Едното – нападение с камъни, а второто – стрелба с боен пистолет. Логично след никаква реакция от страна България, последва и тежко физическо нападение, довело секретаря на клуба до животозастрашаващо състояние.

По-рано през миналата година беше опожарен и КЦ „Иван Михайлов“ в Битоля, след което реакцията на българските политици беше да пуснат безнаказано Македония по пътя към ЕС.

Единствено присъствието на ВМРО в 43-тото и 44-тото НС беше гарант и доведе до реална защита на българския национален интерес в Македония. И поради тази причина бяхме умело отстранени от политическата сцена. За да могат вече две години марионетките на брюкселските бюрократи и американските клакьори да изпълняват послушно зададените задачи и да търгуват на едро Родината ни.

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари