Начало Парламентарни избори - 2021 „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ - ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ“ регистрираха депутатските листи в София

„БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ – ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ“ регистрираха депутатските листи в София

Коалицията е готова да работи с всички в парламента без ДПС, каза Юлиан Ангелов

Коалицията „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ“ регистрираха депутатските листи в София. Преди регистрацията в РИК на 24-ти МИР пред медиите застанаха организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, водач на листата в 25 МИР, зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев, Пламен Христов от ВОЛЯ и икономическият анализатор Кузман Илиев от гражданската квота на ВМРО, водач на листата на коалицията в 23 МИР. В 24 МИР водач на листата е Албена Найденова от ВОЛЯ, експерт в социалната сфера.

Листите са подредени на принципа на справедливостта – въз основа на постигнатия резултат на всяка от трите партии в даден регион на предходните парламентарни избори, обясни организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Разбира се, има и компромиси, с оглед на това да има качествени водачи, а не просто да са подредени на партиен принцип, уточни той.

По думите на Пламен Христов от ВОЛЯ листите на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ в столицата са оглавявани от истински авторитети, което е гаранция за успеха, който си поставя като задача коалицията. Тъй като преминахме един дълъг път към обединение, слава Богу, успяхме да го постигнем, и сега с гордо вдигната глава и с фигурите в листите мога да кажа, че това е една успешна формула за успех на изборите, коментира Христов.

Българските избиратели са тези, които определят кой да победи и кой да загуби. Виждаме, че нито ГЕРБ, нито БСП са в кондиция и на предходните избори показаха много по-слаби резултати именно в София. Нашият шанс е да направим един много по-добър резултат в трите избирателни района в София и да пробием, заяви и Юлиан Ангелов от ВМРО. Най-малкото заради това, че общите резултати на предходните избори показват твърдо влизане в следващия парламент, а за това, че предлагаме наистина качествени хора, добави организационният секретар на ВМРО. Той цитира имената на авторитети, които отново ще бъдат в гражданската квота на листите – като Кузман Илиев, ген. Кирил Радев, Боян Чуков, проф. Христо Смоленов, проф. Николай Проданов, а така също и вече бивши зам.-министри, заместник областни управители, общински съветници и изявени личности. Ангелов посочи и целта на патриотичната коалиция – да работи за запазването на българщината и националните интереси, а не за това, което наблюдавахме в 45-ото Народно събрание.

Юлиан Ангелов заяви още, че коалицията е готова да си партнира с всички в парламента без ДПС. Никога не сме се закотвили към определена политическа сила, винаги нашето виждане е било българските партии да работят заедно за решаването на проблемите на хората, да намерят общ език в парламента, коментира Ангелов. Затова призовавахме и лидерите на другите партии да се оттеглят на крачка встрани и да си преглътнат егото. Нямаме никакви пристрастия към една или друга политическа сила, а имаме единствено желание да свършим работа и да си изпълним програмата, категоричен беше водачът на листата в 25 МИР.

Заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев допълни, че целта на патриотичната коалиция е да има в следващото Народно събрание една група от разумни хора, която да постави основата на диалога на базата на 10-11 принципа, около които да се търси единение. Не изключваме коалиция с нито една дясно-центристка формация, каза още Ячев. На въпрос такава ли е формацията на Слави Трифонов, заместник-председателят на НФСБ нарече „Има такъв народ“ „партия на мълчанието“, защото до момента не знаем, по думите му, в коя част на политическото пространство стои тя.

В България има кръвоизлив на суверенитет, ние губим суверенитет всяка минута, констатира водачът на листата на коалицията в 23 МИР Кузман Илиев, който отново е представител на гражданската квота на ВМРО. По думите му всички братоубийствени войни в това пространство трябва да бъдат загърбени и да има диалог и визия за излизане от икономическата криза и справянето с последствията от пандемията. Имиджът ни е буквално окалян пред нашите европейски партньори и трябва да си дадем сметка за историческия момент, в който се намираме – един кръстосан огън между Русия и Запада, а ние сме по средата. Ето защо трябва да има национално отговорни субекти вътре в парламента, категоричен беше Кузман Илиев.

Видео >>>

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари