Начало Новини БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ на автошествие срещу шоковото поскъпване: Само ние можем да опазим...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ на автошествие срещу шоковото поскъпване: Само ние можем да опазим хората от картелите и монополите!

Експертите на коалицията предвиждат чудовищна инфлация

Експертите на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ прогнозират нещо плашещо – идва чудовищна инфлация! А може би и нова Виденова зима? Виденова зима през 21-ви век! Ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, няма да допуснем това да се случи, заяви съпредседателят на Коалиционния съвет на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ Пламен Христов по време на протестно автошествие „Да спрем грабежа на монополите и картелите“ в София. Хиляди симпатизанти се включиха в протеста срещу шоковото увеличение на стоките от първа необходимост, тока, парното, природния газ и горивата в цялата страна.

Христов припомни, че партия ВОЛЯ се роди заради недоволството от картелите и монополите. Успяхме да прокараме идеята за верига държавни бензиностанции с достъпни цени, но тя още не е станала факт, каза още Христов.

Основната причина през последната година да не се вдигнат цените на тока и парното са именно Патриотите, които няма да се откажат и този път да защитят хората.

Припомняме, че ВМРО нееднократно предложи последните години да има кошница с продукти, които да могат да бъдат контролирани като надценки от държавата с цел предотвратяване на спекулата, на която ставаме свидетели днес. На това акцентира от своя страна съпредседателят на предизборния щаб на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов и допълни:

Откакто има служебен кабинет спекулата широко се шири и цените на основни храни, стоки, услуги и горива се повишават. В София парното се вдигна с 20%! Това е непосилно за десетки хиляди сънародници. Служебният кабинет вместо да се занимава с преразкази по картинки, може да свърши една народополезна работа, а именно да ограничи спекулата в България и да не позволява цените лавинообразно да растат.

Христов от своя подчерта:

Затова – бъдете сигурни, няма да допуснем да Ви грабят! Да Ви оставят да мизерствате! Няма да се дадем на чиновници, които обслужват монополите!  Ще доведем до край проекта за държавна верига бензиностанции със справедливи цени! Ние, „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ вече сме три пъти по-силни, защото се обединихме! Ние сме тук, за да Ви защитим!“.

Според Патриотите е нормално държавата, когато има скок на цените на международните пазари, и това обуславя увеличение на цените в България, да дотира цените, ако трябва. Да предприема мерки, които да предпазят гражданите от шоково поскъпване. 

Искаме отмяна на решението на КЕВР за драстичното поскъпване на тока и парното, искаме държавата да се намеси, категоричен бе също Юлиан Ангелов., който е водач на листата на Патриотите в 25 МИР София. Той също заяви, че не може да се продължи спекулата в България, че Патриотите няма да допуснат картелите и монополите да правят каквото си искат.

Пламен Христов от своя страна напомни, че на демонстрацията са били поканени всички политически партии, но те очевидно са  се вторачили в предизборната си кампания и не се интересуват от реалните проблеми на гражданите, докато тихомълком са се повишили цените на горивата, на тока, на парното и на хранителните продукти от първа необходимост.

Нашият протест срещу картелите и горивата остава незабелязан и от партиите, които се наричат партии на промяната. Христо Иванов, Мая Манолова, Татяна Дончева – старите политици в нови одежди, тях ги няма тук. Те не се включиха и на протеста, който ние организирахме пред КЕВР, когато се решаваше повишаването на цената на тока и парното.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ първи повдигнаха темата за шоковото поскъпване на тока, парното и природния газ, за увеличението на цените на стоките от първа необходимост, които пряко засягат всяко българско семейство и изправя стотици хиляди сънародници на прага на оцеляването.

Коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ остро се възпротиви срещу енергийния произвол и монополите, които системно мачкат българския народ и събра стотици симпатизанти пред КЕВР преди дни, докато държавните чиновници умуваха с колко точно да утежнят живота на българите.

Икономическите експерти на Патриотите предупреждават, че това ще доведе до нов скок в цените на всички стоки услуги и ще свие още повече бюджета на българските домакинства и то в условията на икономическа и здравна криза. А причината за скока последните 3 месеца е безотговорното поведение на партиите в 45-ото Народно събрание, които отказаха да съставят редовно правителство и да предотвратят тази икономическа и социална криза, в която сме в момента, с цената на това да вземат на предстоящите избори още по 1-2 депутатски места.

Служебният кабинет на Румен Радев пък очевидно няма интерес как живеят българите и се е съсредоточил върху „изчегъртване“ и подмятане на компромати. Дори и основната задача – провеждането на честни избори, се оказа непосилна за кабинета на Радев.

„За нас, като български патриоти, подобни постъпки на хора, заявили се като „промяната“ за България, по-скоро говорят за липсата на държавническо мислене, отколкото за реална заявка за работа в името на хората, заявиха още патриотите.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари