Начало Новини Българските патриоти се регистрираха за участие в изборите на 11 юли

Българските патриоти се регистрираха за участие в изборите на 11 юли

Коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ се регистрира в ЦИК за предсрочните парламентарни избори на 11 юли 2021 г. В деня на светите братя Кирил и Методий – 24 май, патриотите внесоха 6330 подписа в подкрепа на регистрацията на патриотичната коалиция.

Лидерите на трите партии ще участват в кампанията, но няма да участват в листите. Амбицията на патриотите е за едно ново силно присъствие в следващия парламент.

Документите бяха внесени от организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, заместник-председателя на НФСБ Борис Ячев и Пламен Христов от Воля.

Присъствието на „Българските патриоти“ в следващия парламент гарантира стабилност. Краткият и мъртво роден 45-и парламент не успя да излезе от противопоставянето, докато патриотите ще водят политика „про“.

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов заяви, че те са готови да водят разговори за управление с всяка една българска партия. Нека всички лидери на партии направят крачка встрани, за да може да се състави едно стабилно правителство, което да управлява България, смята той. Ангелов е категоричен, че патриотите в следващия парламент ще са гарант за това, че няма да бъдат накърнени българските национални интереси.

Пламен Христов от Воля коментира, че обединението на патриотичните сили е ярък пример за държавническо и отговорно поведениеВидя се, че в 45-ото НС без наличието на патриотичните коалиции не е могло да се формира управление, отчете Христов. Той е убеден, че причината за това е, че нито една от партиите в 45-ото НС не е носила дневния ред на обществото.

Борис Ячев е убеден, че присъствието на голяма група патриоти в парламента ще бъде център, около който да се обединят отделните политически партии, за да се състави стабилно правителство.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари