Начало Европейски парламент Българският евродепутат Ангел Джамбазки с поредна победа за превозвачите

Българският евродепутат Ангел Джамбазки с поредна победа за превозвачите

Таксата за изравняване на цената на горивото за българските камиони, преминаващи през територията на Ислямска република Иран, ще бъде намалена на 30 евроцента. Това е сериозна стъпка за автомобилния бранш, който може да претърпи сериозни финансови загуби, ако планът „Макрон“ влезе в сила.

Припомняме, че представителят в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пръв съзря проблем в документа и поведе битката срещу умишленото фалиране на българските превозвачи, което ще е реалната последица от прилагането на мерките от пакета. Миналата седмица пък, въпреки реалната възможност за неговото спиране, трима евродепутати – Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али провалиха възможността скандалният документ да отпадне завинаги от дневния ред на ЕП, с което поставиха превозвачите и страната ни в изключително сложна ситуация. Нека подчертаем и факта, че от този бранш се формира около 16% от БВП на България и това е прехраната на стотици хиляди български семейства.

На фона на всичко това българският евродепутат Ангел Джамбазки проведе редица разговори с представители на Ислямска република Иран, чрез които успя да намали таксите за цените на горивото за преминаващите през територията ѝ български камиони.

Искането е одобрено от най-високо държавно ниво, което се потвърждава и от писмото на Посланика на Ислямска република Иран Сейед Мохамад Джавад Расули, адресирано до Джамбазки.

Това е една много важна стъпка за развитието на отношенията между България и ИР Иран, пише още в писмото министърът на пътищата и градоустройство Мохамад Еслами.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари