Начало Блог Красимир Богданов: Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а...

Красимир Богданов: Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а и задължения

Депутатът от ВМРО Красимир Богданов с предложение да се отнема българското гражданство на хора, които са получили такова, но имат антибългарски изяви

Отдавна се говорят за нарушения, които се извършват в резултат на българското гражданство, което е получено. Още повече последните месеци виждаме в съседната нам държава Република Северна Македония, един силно изразен език на омразата, хулене на България. И това е от хора, които са се обявили с българско самосъзнание.

Това заяви за Национална телевизия „България 24“ народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

Ако се извърши подобно деяние от гражданин, който живее в Р България, вероятно ще бъде сериозна санкцията срещу него. Има в НК разпоредби, които определят наказания за поругаване на българския флаг, знаме и т.н. В РСМ това е ежедневие. Както България дава на своите сънародници по произход, които за съжаление не живеят в нашата страна гражданство, така България трябва да им покаже, че те имат и задължения. Гражданството не е само легитимация и пропуск към ЕС, категоричен е Богданов.

Случаите на език на омразата към българи от македонци са много. Самият факт, че от 140 хил. граждани на РСМ, които са с доказано българско самосъзнание, една много малка част имат отношение към България въобще. Те имат избирателни права и не повече от 1000-2000 хил. души използват своя глас. Самосъзнанието не е само на приказки, трябват и действия, заяви депутатът от ВМРО.

Не трябва да бъркаме нещата, не трябва това да повлияе на възможността този, който е българин по произход да получи гражданство.

Tова мина и на първо четене – нашата позиция е, че не трябва хората да се делят на това кой от коя страна идва, или дали живеят тук. Трябва да се оценява тяхното самосъзнание и българщината. Същевременно трябва да се отсяват тези, които са отявлени българомразци. Трябва да носят отговорност, че са фалшифицирали документите, защото щом не се чувстват българи, защо го пишат в документите? Запита Красимир Богданов.

Нашата цел не е да ограничаваме свободата на словото. Това е далече от нашето мислене. Всеки един български гражданин, който не е нарушил  закона, може да говори това, което иска, каза Богданов.

Идеята за отнемане на българско гражданство не е водена в официален разговор с нашите коалиционни партньори. Темата е обсъждана в рамките на ВМРО. По принцип мисля, че нашите партньори са далеч от идеята, че за антибългарска дейност трябва да има санкция. Това не е приумица, то го има и в сегашния НК. Трябва обаче да влезе под някаква форма и в други закони, които да налагат наказателни или административни санкции.

Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а и задължения, категоричен е Богданов.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари