Начало Блог Красимир Богданов: Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а...

Красимир Богданов: Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а и задължения

Депутатът от ВМРО Красимир Богданов с предложение да се отнема българското гражданство на хора, които са получили такова, но имат антибългарски изяви

Отдавна се говорят за нарушения, които се извършват в резултат на българското гражданство, което е получено. Още повече последните месеци виждаме в съседната нам държава Република Северна Македония, един силно изразен език на омразата, хулене на България. И това е от хора, които са се обявили с българско самосъзнание.

Това заяви за Национална телевизия „България 24“ народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

Ако се извърши подобно деяние от гражданин, който живее в Р България, вероятно ще бъде сериозна санкцията срещу него. Има в НК разпоредби, които определят наказания за поругаване на българския флаг, знаме и т.н. В РСМ това е ежедневие. Както България дава на своите сънародници по произход, които за съжаление не живеят в нашата страна гражданство, така България трябва да им покаже, че те имат и задължения. Гражданството не е само легитимация и пропуск към ЕС, категоричен е Богданов.

Случаите на език на омразата към българи от македонци са много. Самият факт, че от 140 хил. граждани на РСМ, които са с доказано българско самосъзнание, една много малка част имат отношение към България въобще. Те имат избирателни права и не повече от 1000-2000 хил. души използват своя глас. Самосъзнанието не е само на приказки, трябват и действия, заяви депутатът от ВМРО.

Не трябва да бъркаме нещата, не трябва това да повлияе на възможността този, който е българин по произход да получи гражданство.

Tова мина и на първо четене – нашата позиция е, че не трябва хората да се делят на това кой от коя страна идва, или дали живеят тук. Трябва да се оценява тяхното самосъзнание и българщината. Същевременно трябва да се отсяват тези, които са отявлени българомразци. Трябва да носят отговорност, че са фалшифицирали документите, защото щом не се чувстват българи, защо го пишат в документите? Запита Красимир Богданов.

Нашата цел не е да ограничаваме свободата на словото. Това е далече от нашето мислене. Всеки един български гражданин, който не е нарушил  закона, може да говори това, което иска, каза Богданов.

Идеята за отнемане на българско гражданство не е водена в официален разговор с нашите коалиционни партньори. Темата е обсъждана в рамките на ВМРО. По принцип мисля, че нашите партньори са далеч от идеята, че за антибългарска дейност трябва да има санкция. Това не е приумица, то го има и в сегашния НК. Трябва обаче да влезе под някаква форма и в други закони, които да налагат наказателни или административни санкции.

Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а и задължения, категоричен е Богданов.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари