Начало Блог Красимир Богданов: Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а...

Красимир Богданов: Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а и задължения

Депутатът от ВМРО Красимир Богданов с предложение да се отнема българското гражданство на хора, които са получили такова, но имат антибългарски изяви

Отдавна се говорят за нарушения, които се извършват в резултат на българското гражданство, което е получено. Още повече последните месеци виждаме в съседната нам държава Република Северна Македония, един силно изразен език на омразата, хулене на България. И това е от хора, които са се обявили с българско самосъзнание.

Това заяви за Национална телевизия „България 24“ народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

Ако се извърши подобно деяние от гражданин, който живее в Р България, вероятно ще бъде сериозна санкцията срещу него. Има в НК разпоредби, които определят наказания за поругаване на българския флаг, знаме и т.н. В РСМ това е ежедневие. Както България дава на своите сънародници по произход, които за съжаление не живеят в нашата страна гражданство, така България трябва да им покаже, че те имат и задължения. Гражданството не е само легитимация и пропуск към ЕС, категоричен е Богданов.

Случаите на език на омразата към българи от македонци са много. Самият факт, че от 140 хил. граждани на РСМ, които са с доказано българско самосъзнание, една много малка част имат отношение към България въобще. Те имат избирателни права и не повече от 1000-2000 хил. души използват своя глас. Самосъзнанието не е само на приказки, трябват и действия, заяви депутатът от ВМРО.

Не трябва да бъркаме нещата, не трябва това да повлияе на възможността този, който е българин по произход да получи гражданство.

Tова мина и на първо четене – нашата позиция е, че не трябва хората да се делят на това кой от коя страна идва, или дали живеят тук. Трябва да се оценява тяхното самосъзнание и българщината. Същевременно трябва да се отсяват тези, които са отявлени българомразци. Трябва да носят отговорност, че са фалшифицирали документите, защото щом не се чувстват българи, защо го пишат в документите? Запита Красимир Богданов.

Нашата цел не е да ограничаваме свободата на словото. Това е далече от нашето мислене. Всеки един български гражданин, който не е нарушил  закона, може да говори това, което иска, каза Богданов.

Идеята за отнемане на българско гражданство не е водена в официален разговор с нашите коалиционни партньори. Темата е обсъждана в рамките на ВМРО. По принцип мисля, че нашите партньори са далеч от идеята, че за антибългарска дейност трябва да има санкция. Това не е приумица, то го има и в сегашния НК. Трябва обаче да влезе под някаква форма и в други закони, които да налагат наказателни или административни санкции.

Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а и задължения, категоричен е Богданов.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ВМРО промени начина, по който разсъждаваше Борисов преди 2017 г.

Македония е необходимо да признае, че до 1944 г. там не са живели други освен българи и са говорили на български

Траян Тотев с редица питания за културните паметници в Русе

Областният организатор на ВМРО и общински съветник Траян Тотев отправи редица сигнали и предложения до кмета на Община Русе Пенчо Милков.

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Коментари