Начало Блог Красимир Богданов: Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а...

Красимир Богданов: Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а и задължения

Депутатът от ВМРО Красимир Богданов с предложение да се отнема българското гражданство на хора, които са получили такова, но имат антибългарски изяви

Отдавна се говорят за нарушения, които се извършват в резултат на българското гражданство, което е получено. Още повече последните месеци виждаме в съседната нам държава Република Северна Македония, един силно изразен език на омразата, хулене на България. И това е от хора, които са се обявили с българско самосъзнание.

Това заяви за Национална телевизия „България 24“ народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

Ако се извърши подобно деяние от гражданин, който живее в Р България, вероятно ще бъде сериозна санкцията срещу него. Има в НК разпоредби, които определят наказания за поругаване на българския флаг, знаме и т.н. В РСМ това е ежедневие. Както България дава на своите сънародници по произход, които за съжаление не живеят в нашата страна гражданство, така България трябва да им покаже, че те имат и задължения. Гражданството не е само легитимация и пропуск към ЕС, категоричен е Богданов.

Случаите на език на омразата към българи от македонци са много. Самият факт, че от 140 хил. граждани на РСМ, които са с доказано българско самосъзнание, една много малка част имат отношение към България въобще. Те имат избирателни права и не повече от 1000-2000 хил. души използват своя глас. Самосъзнанието не е само на приказки, трябват и действия, заяви депутатът от ВМРО.

Не трябва да бъркаме нещата, не трябва това да повлияе на възможността този, който е българин по произход да получи гражданство.

Tова мина и на първо четене – нашата позиция е, че не трябва хората да се делят на това кой от коя страна идва, или дали живеят тук. Трябва да се оценява тяхното самосъзнание и българщината. Същевременно трябва да се отсяват тези, които са отявлени българомразци. Трябва да носят отговорност, че са фалшифицирали документите, защото щом не се чувстват българи, защо го пишат в документите? Запита Красимир Богданов.

Нашата цел не е да ограничаваме свободата на словото. Това е далече от нашето мислене. Всеки един български гражданин, който не е нарушил  закона, може да говори това, което иска, каза Богданов.

Идеята за отнемане на българско гражданство не е водена в официален разговор с нашите коалиционни партньори. Темата е обсъждана в рамките на ВМРО. По принцип мисля, че нашите партньори са далеч от идеята, че за антибългарска дейност трябва да има санкция. Това не е приумица, то го има и в сегашния НК. Трябва обаче да влезе под някаква форма и в други закони, които да налагат наказателни или административни санкции.

Българското гражданство не е подарък. Не носи само права, а и задължения, категоричен е Богданов.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки заяви пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка

Пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка. То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления...

Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който да не допусне София да изпадне в хаос. Въпреки...

Русенското село Червена вода бе домакин на седмия Комитски събор

В село Червена вода се проведе седмото издание на традиционния Комитски събор, организиран от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта...

Каракачанов: Политическа формула „Орбан“ – това ни трябва в България!

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.  Кандидатурата на Карлос Контрера...

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Коментари