Начало Българите по света Българско училище „Звънче“ представи родните традиции в Сатън

Българско училище „Звънче“ представи родните традиции в Сатън

Ден на българската традиция и култура се проведе в Лондон, в сърцето на малкия квартал Сатън. Специално за събитието централната улица в квартала беше затворена, за да могат всички българи и гости да се насладят на българските обичаи, танци и музика.

Българският фестивал е организиран от Българско училище „Звънче“ и Асоциация на българските училища, със специалното участие на Българо-британско дружество, основано през 1952 година.

В продължение на четири часа талантливи групи, хорове и ансамбли показаха красотата на българското изкуство на сцена. Изпълнението на българските народни танци и песни предизвика сълзи на умиление в очите на присъстващите, които по-късно извиха кръшно хоро.

Работилници и павилиони предоставиха възможност на българи и гости да се запознаят с българската литература, култура и традиционна кухня, а децата опитаха различни техники за боядисване на керамични съдове с традиционни цветове и шарки.

Филка Ананиева, директор на българско училище „Звънче“, сподели, че събитието се радва на голям интерес от българите в Англия, както и на други народности и се планира, то да се превърне в традиция в „Сатън“.

репортаж на телевизия „България 24“ от събитието >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари