Начало Парламентарни избори - 2021 Валери Симеонов във Враца в подкрепа на листата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ

Валери Симеонов във Враца в подкрепа на листата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ

Водачът на листата на „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ за област Враца Красимир Богданов и кандидатите за народни представители Юлиян Тошев, д-р Тихомир Тодоров, Красимир Ангелов, Момчил Янков и Петя Диковска – кандидат за народен представител за област Плевен, се срещнаха с жители на Враца, представители на бизнеса и работодателските организации.

Гост на събитието беше председателят на политическа партия НФСБ Валери Симеонов. В началото на срещата Богданов сподели, че за него е изключителна чест да бъде водач на най-добрата листа за народни представители, в която присъстват хора доказали се в своите професии, но и като човеци – мислещи, милеещи за региона и работещи за неговото развитие. Първият в листата припомни:

Видяхме, че когато няма патриоти в Народното събрание и българите нямат глас. Партиите, които влязоха в 45 НС, не можеха или не искаха да съставят правителство. Радвам се, че ние поехме заедно по пътя на успеха, за да може гласът на българите да се чува в следващия парламент.

Валери Симеонов сподели, че това което са направили патриотите в предишното управление на страната е видно, но е важно да се припомни, че всичко реализирано от патриотичното обединение в 43 и 44 НС е постигнато с големи усилия и въпреки съпротивата от всички останали. Относно бизнеса Симеонов подчерта:

Нашето внимание винаги е било насочено към малкия и средния бизнес, ясно е, че големият бизнес няма нужда от помощ. Едно от важните неща, които направихме беше да запазим малките бензиностанции в страната, след като крупните собственици на такива провокираха промяна в Закона за горивата. Ако тогава не бяхме отстояли позицията си, днес в България нямаше да има нито една малко бензиностанция и част от средния бизнес да е фалирал. Борихме се и за търговците, които осигуряват плодове и мляко за училищата и детските градини. Направи се опит доставките към образователните институции да попадне в ръцете само на 2- 3 големи фирми.

Направи се опит да се посегне и на един вековен български поминък – казаните за ракия, с него се изхранват 2 – 3 хиляди семейства в България.

Не на последно място е тежката битка, която водихме за туристическия бизнес. Той беше най-засегнат по време на пандемията от коронавирус. Намалихме данъка на ресторантьорите. Подсигурихме ваучери за държавните служители. Направихме всичко възможно да стимулираме българите да посещават българското Черноморие и да спасим туристическия бизнес.

Валери Симеонов каза още, че дава само няколко примера, защото е важно да се знае, че освен патриотичните идеи в предишните народни събрания обединението на ВМРО, Воля и НФСБ е работила и за реална защита на най-уязвимите – възрастни, деца, болни.

Ние поехме много негативи и загуби – допълни Богданов, но доказахме, че реално мислим за нашите сънародници, учим се от грешките си и затова твърдо сме решени да вървим напред и да направим всичко възможно, а и невъзможно България да бъде майка, а не мащеха за сънародниците ни. Ние няма да позволим никой и нищо да ни отклони от тази цел.

По време на срещата представители на бизнеса зададоха и конкретни въпроси, свързани с това, какво и как ще се направи за IT бизнеса в България, какво ще се направи за данъците в различните бизнеси, защото те няма как да се приравняват. На тези въпроси Симеонов отговори, че е изцяло заслуга на патриотите преди години да отговорят на исканията на специалистите в тази сфера, да наемат кадри от българските общности в чужбина и да намалят за тях важни срокове свързани за регистрацията им, за да не я правят в други страни, където процедурата е облекчена. Тепърва ще се продължава работата свързана и с данъчните облекчения.

Конкретни въпроси имаше и за кооперативния данък и фирмите с оборот под 30 хиляди лева и съответно намаляването му. И дали ще има план за възстановяване на най – пострадалия от ковид кризата малък бизнес.

Според Валери Симеонов част от предприетите мерки са били крайно неефективни и невъзможни за изпълнение от работодателите. Но това което сработи беше предложената от патриотите кредитна ваканция. По всички тези въпроси ще продължи да се работи, но с подкрепата на българските граждани на 11 юли.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Александър Сиди: Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор

Оставихме в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ, който е бил разделен позорно преди 100 години! Народ, разделен...

Кмет на ВМРО възстанови традиция в памет на Желю войвода в Маломир

129-ата годишнина от смъртта на Желю войвода беше отбелязана в ямболското село Маломир, където е живял и починал големият български революционер. В...

Коментари