Начало По места Ванина Димитрова е Мис Македонско девойче за 2015

Ванина Димитрова е Мис Македонско девойче за 2015

Ванина Николаева Димитрова бе избрана за Мис Македонско девойче за 2015 г. Тя е на 18 години, ученичка е в Националното училище за танцово изкуство, танцьор от ансамбъл „Чинари“.  Короната ѝ бе предадена от Полина Казакова – носителка на титлата за 2014 г.

Конкурсът „Мис Македонско девойче 2015“ се проведе в столицата за 10-а поредна година.  Целта е да се покаже естествената красота на българките. Затова и в надпреварата има специален кръг, в който участничките дефилират в народни носии от различни български краища – и Мизия, и Тракия, и Македония. Това и го отличава от останалите конкурси за красота.

Организатори  на начинанието са Ансамбъл „Гоце Делчев“ и Националната женска организация на ВМРО.

Журито бе председателствано от лидера на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов. Членове бяха евродепутатът Ангел Джамбазки, председателят на парламентарната комисия по медии и култура Полина Карастоянова, председателят на НЖО на ВМРО и народен представител Султанка Петрова, директорът на Ансамбъл „Гоце Делчев“ Маргарита Недкова, моделиерът Елка Димитрова и депутатът Емил Димитров  – Ревизоро.

За подгласнички на Ванина Димитрова журито определи Марина Маринова Проданова и Мария Емануил Георга. Марина Проданова е представител на младежката организация на ВМРО – София, на 27 години, завършила реклама в Нов български университет и в момента работи по специалността си. Мария Георга е солист на Ансамбъл „Гоце Делчев“, на 20 години, студент в Нов български университет, учи едновременно журналистика и народно пеене.

Конкурсът премина в три етапа, като участничките дефилираха със спортно-елегантни дрехи, официални тоалети и народни носии.

За веселото настроение се погрижиха народният изпълнител Александър Александров – Алекс и DJ Емо. След официалната част и церемонията по награждаването гостите се насладиха на изпълнение на Мария Георга. Накрая всички гости и участници се включиха в традиционни български хора.

Снимки от конкурса >>> 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари