Начало Блог Венцислав Сивов: Автобуси до всяка точка на града и крайбрежен воден транспорт...

Венцислав Сивов: Автобуси до всяка точка на града и крайбрежен воден транспорт са приоритетите ни за Варна

Автобуси до всяка точка на града и крайбрежен воден транспорт са приоритетите ни за Варна, сподели за Varna24.bg Венцислав Сивов, кандидат – депутат от листата на коалиция Български патриоти – ВМРО, Воля, НФСБ. Венцислав Сивов е номер 16, преференция 106 в интегралната бюлетина.

– Г-н Сивов, на тези избори излизате в коалиция в борба за патриотичния вот във Варна. Какви хора има в листата Ви?

– Имаме честта водач на варненската ни листа да бъде най-активния български евродепутат – Ангел Джамбазки. И трите партии в коалицията сме излъчили хора с експертиза, опит и биографии във Варна. В листата ни има трима бивши депутати – Полина Христова от „Воля“, Иван Иванов от гражданската ни квота и Димитър Карбов от НФСБ. Има млади и успели варненци като Златина Любенова и Симеон Николов, има двама действащи общински съветници като мен и д-р Николай Евтимов. Има успешни бизнесмени, хора с активна гражданска позиция , но най-вече хора, милеещи за българщината.

В тон с тенденциите за подмладяване на листите и при нас този път има повече млади хора с хъс и енергия от предишните избори. Това, което обединява всички нас обаче е патриотизма като кауза.

– Какви са основните послания и приоритети в програмата на Патриотите на този вот?

– На първо място, това е защитата на българското семейство – социална, икономическа и морална защита. Това включва повишаване на доходи, пенсии, безплатни детски градини, мерки в помощ на малкия бизнес и не на последно място, отпор срещу джендър и псевдолибералните идеологии, които заплашват семейните ценности у нас. Сред нещата, за които се борим и то не само в рамките на кампанията, е основната ни битка – закриването на етническата партия ДПС като антибългарска и вредна за Родината ни партия. Такива подписки текат в цялата страна във Варна от няколко дни вече сме събрали няколко стотин подписа. За мое съжаление обаче, тук 80 на сто от подписалите са жени.

Затова чрез Вас, призовавам всички, които се чувстват българи, да дойдат и да подкрепят нашата инициатива. Ние не искаме 143 години след Освобождението България да бъде отново завладяна през политически методи от турски интереси.

– На местно ниво какво включва програмата Ви за управление?

– Както знаете аз съм председател на постоянната комисия по транспорт в Община Варна и като такъв имам ясна визия за решаването на проблемите в тази посока. На първо място – съдействие новата транспортна схема на Варна да бъде в максимална услуга на варненци и хората, които живеят в зоните край града, както и на бизнеса в индустриалните и промишлени зони. Моята лична задача е новите жилищни и промишлени зони да бъдат обезпечени със спирки и транспортни връзки с града, увеличаването на работното време на градския транспорт през летния сезон на поне две автобусни линии в посока крайните квартали и Аспарухово.

Работя активно за финализиране на проекта Варна да стане един от зелените градове. Вече има такава стартирана процедура от името на Община Варна по споразумение с ЕБВР.

В тази връзка в този доклад съм вкарал приоритетно развитие на крайбрежния транспорт в града. Идеята ми е да се създадат т.нар морски таксита, които да обслужват жителите на крайбрежните и индустриални зони, а защо не и на курортите край града. Говорим за маршрут Белослав, Казашко, Аспарухово, Морска гара, буните , Св.св. Константин и Елена и Златни пясъци. Това е чист екологичен транспорт, навсякъде по света, където имат подобен воден ресурс, се прави. Всички говорят за втори мост над езерото, ние силно подкрепяме този проект и ще работим активно по него. Но въвеждането на подобен крайбрежен воден транспорт може значително да облекчи и трафика на настоящия мост.

Приоритетно за града е и развитието на яхтения туризъм, където също има много какво да се направи.

– На чии гласове ще разчитате на този вот?

– Ние с поведението си на тези избори показахме, че сме за обединение. На институциите в полза на държавата и на всички българи, за да опазим страната си. За съхранението на семейството и историята ни. Това за нас са важните неща. Ние нямаме желание да водим войни с никого и ще работим за страната с всеки, с изключение на ДПС, разбира се. Всеки, който припознае нашите принципи, е наш потенциален партньор.

– Каква е Вашата програма максимум, за колко мандата се борите във Варна?

– На предишната кампания ние бяхме с един от най-добрите резултати в страната. Сега след обединението социолозите ни дават още по-оптимистични резултати от последните дни. Смятам, че патриотите от Варна ще имат поне двама депутати, които ще защитават каузите на град и бъдещето на страната в следващия парламент.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари