Начало Блог Венцислав Сивов: Против съм въвеждането на зелени сертификати от днес за вчера,...

Венцислав Сивов: Против съм въвеждането на зелени сертификати от днес за вчера, това е емоционално насилие над българите

Най-големият „успех“ на служебното правителство е, че успя да създаде нечувано в родната история противопоставяне между хората с въвеждането на „зелените сертификати“.

Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна Венцислав Сивов, втори в кандидат-депутатската листа на ВМРО в 3-ти МИР – Варна. Сивов посочи, че за по-малко от половин година служебното правителство се е провалило по всеки един въпрос, засягащ нормалния живот на българите.

Като започнем с драстичното увеличение на цената на електроенергията, минем през скока на цените на хранителните продукти и стигнем до въвеждането на зелени сертификати – те се провалиха във всичко. Аз не знам дали до този момент сме имали друго правителство, което каквото и да подхване да се проваля, заяви Венцислав Сивов.

Искам да уточня, че аз самият съм се ваксинирал, имам и сертификат. Поставил съм си ваксина, защото исках и защото най-важното за мен е да опазя близките си, но никога не съм бил краен радикалист по отношение на ваксинацията, сподели той.

Той обаче е категорично против въвеждането на зелени сертификати от днес за вчера, защото това е емоционално насилие над българите. Хората са поставени в ъгъла, на тях не им е даден шанс да обмислят решението си. Те са заставени да направят следния избор: да имат ваксина и да работят или да нямат ваксина и да гладуват, натърти Сивов.

Извинете, но това е репресия, граничеща с фашизъм – подобен на този от началото на миналия век, заяви той.

Нима здравните власти, които толкова много милеят за нашето здраве, не знаеха, че четвъртата вълна ще ни връхлети през есента? Та това е водеща тема във всяка една медия, дори и децата от първа група в детската градина го знаят, само служебното правителство не беше наясно. Какво им пречеше да дадат 3-4 месеца толеранс на хората. Да имат време сериозно да обмислят това решение за здравето си. Но не, те чакаха Брюксел да им скръцне със зъби и да го въведат веднага, коментира още Сивов.

Той припомни, че от ВМРО настояват за приравняване на хората с нужното количество антитела, доказани по съответния, посочен от лекарите ред, с тези които са регистрирани като преболедували в системата към тези, които са ваксинирани.

Две години ние вече четем как COVID-19 може да бъде прекаран безсимптомно, но въпреки това организмът да изгради нужният брой антитела. С новите мерки хората прекарали безсимптомно вируса, дори без да са се тествали, понеже не са разбрали – са поставени в една доста неравностойна позиция. На практика те са дискриминирани, заради това, че не са били тежко болни, че не са разбрали, че са изкарали болестта и нямат право на сертификат. Защо, запита той.

И да, ясно е за всеки, че тези правила идват от Европейския съюз, но това, че сме членове на ЕС не означава, че сме техни подчинени, а сме равностойни партньори в тази структура. Имаме евродепутати, имам правителство, които се избират от нас и тези хора трябва да защитават нашите интереси, да се борят за тях, а не да кимат примиренчески на всяка една заповед, която им спусната от Брюксел, подчерта Венцислав Сивов.

Кандидатът за народен представител от ВМРО във Варна посочи и още един сериозен проблем – трудностите, които хората имат при ваденето на зелен сертификат.

Въведоха сертификатите, но не се сетиха да си оправят системата. Десетки сигнали получавам ежедневно от хора, които са прекарали COVID-19, но по неясни за тях причини – не могат да си изтеглят сертификатите от сайта. Добре де. Толкова много време имаха да го оправят този сайт, но защо да се мъчат. Накрая пък се оказва, че освен проблеми в сайта, има и други драми. Хора лежали в болницата с диагноза COVID-19 не могат да си изкарат сертификат, защото не са вписани в системата. Това ако не е безхаберие от най-висше ниво, не знам кое е. Лично аз правих опит да се свържа с посочените телефони – никой не вдига, но сигурно някой чиновник си взима заплатата, докато притеснените хора се опитват всячески да се свържат с тях, за да разберат, по кой начин да изтеглят безценния сертификат, защото ако не го изтеглят – няма да могат да работят. И какво им остава на тези българи, коментира кандидатът за депутат.

Правилно – да си правят „безплатни“ тестове за по 20-30 лв. Ами те по-добре да са платени, току-виж излязат по-евтини. Но и колко време ще ги правят, като знаем какви заплати получават сънародниците ни? Ще им излезе по-евтино да са безработни, отколкото да се тестват през 2 дни, строени на опашки, в студ, вятър, дъжд, посочи той.

И сега виждаме опашки от хора, които се редят пред кабинетите да си поставят ваксини, не защото вярват в медицината, а защото няма да могат да работят. Това не е хуманен начин за справяне с пандемията, защото в перспектива ще доведе до нови проблеми. Страната ни изостава от много държави във ваксинационен план, просто защото тук информационна кампания не се провежда – казват ти слагай ваксина, иначе ще си стоиш вкъщи. А българите имат въпроси, на които обаче никой не си прави труда да отговори и това ги отблъсква, каза Сиво

И днес ние вече сме разделени на – ония със сертификатите и на тия с тестовете, което е позор за Здравното министерство.

Затова казвам – служебното правителство трябва да си ходи, защото това, което прави е освен да обрича на глад българите, но и да ги разединява по начин, който 1300-годишната ни история не познава, допълни Венцислав Сивов.

Последни Новини

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

Коментари