Начало Блог Венцислав Сивов: Против съм въвеждането на зелени сертификати от днес за вчера,...

Венцислав Сивов: Против съм въвеждането на зелени сертификати от днес за вчера, това е емоционално насилие над българите

Най-големият „успех“ на служебното правителство е, че успя да създаде нечувано в родната история противопоставяне между хората с въвеждането на „зелените сертификати“.

Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна Венцислав Сивов, втори в кандидат-депутатската листа на ВМРО в 3-ти МИР – Варна. Сивов посочи, че за по-малко от половин година служебното правителство се е провалило по всеки един въпрос, засягащ нормалния живот на българите.

Като започнем с драстичното увеличение на цената на електроенергията, минем през скока на цените на хранителните продукти и стигнем до въвеждането на зелени сертификати – те се провалиха във всичко. Аз не знам дали до този момент сме имали друго правителство, което каквото и да подхване да се проваля, заяви Венцислав Сивов.

Искам да уточня, че аз самият съм се ваксинирал, имам и сертификат. Поставил съм си ваксина, защото исках и защото най-важното за мен е да опазя близките си, но никога не съм бил краен радикалист по отношение на ваксинацията, сподели той.

Той обаче е категорично против въвеждането на зелени сертификати от днес за вчера, защото това е емоционално насилие над българите. Хората са поставени в ъгъла, на тях не им е даден шанс да обмислят решението си. Те са заставени да направят следния избор: да имат ваксина и да работят или да нямат ваксина и да гладуват, натърти Сивов.

Извинете, но това е репресия, граничеща с фашизъм – подобен на този от началото на миналия век, заяви той.

Нима здравните власти, които толкова много милеят за нашето здраве, не знаеха, че четвъртата вълна ще ни връхлети през есента? Та това е водеща тема във всяка една медия, дори и децата от първа група в детската градина го знаят, само служебното правителство не беше наясно. Какво им пречеше да дадат 3-4 месеца толеранс на хората. Да имат време сериозно да обмислят това решение за здравето си. Но не, те чакаха Брюксел да им скръцне със зъби и да го въведат веднага, коментира още Сивов.

Той припомни, че от ВМРО настояват за приравняване на хората с нужното количество антитела, доказани по съответния, посочен от лекарите ред, с тези които са регистрирани като преболедували в системата към тези, които са ваксинирани.

Две години ние вече четем как COVID-19 може да бъде прекаран безсимптомно, но въпреки това организмът да изгради нужният брой антитела. С новите мерки хората прекарали безсимптомно вируса, дори без да са се тествали, понеже не са разбрали – са поставени в една доста неравностойна позиция. На практика те са дискриминирани, заради това, че не са били тежко болни, че не са разбрали, че са изкарали болестта и нямат право на сертификат. Защо, запита той.

И да, ясно е за всеки, че тези правила идват от Европейския съюз, но това, че сме членове на ЕС не означава, че сме техни подчинени, а сме равностойни партньори в тази структура. Имаме евродепутати, имам правителство, които се избират от нас и тези хора трябва да защитават нашите интереси, да се борят за тях, а не да кимат примиренчески на всяка една заповед, която им спусната от Брюксел, подчерта Венцислав Сивов.

Кандидатът за народен представител от ВМРО във Варна посочи и още един сериозен проблем – трудностите, които хората имат при ваденето на зелен сертификат.

Въведоха сертификатите, но не се сетиха да си оправят системата. Десетки сигнали получавам ежедневно от хора, които са прекарали COVID-19, но по неясни за тях причини – не могат да си изтеглят сертификатите от сайта. Добре де. Толкова много време имаха да го оправят този сайт, но защо да се мъчат. Накрая пък се оказва, че освен проблеми в сайта, има и други драми. Хора лежали в болницата с диагноза COVID-19 не могат да си изкарат сертификат, защото не са вписани в системата. Това ако не е безхаберие от най-висше ниво, не знам кое е. Лично аз правих опит да се свържа с посочените телефони – никой не вдига, но сигурно някой чиновник си взима заплатата, докато притеснените хора се опитват всячески да се свържат с тях, за да разберат, по кой начин да изтеглят безценния сертификат, защото ако не го изтеглят – няма да могат да работят. И какво им остава на тези българи, коментира кандидатът за депутат.

Правилно – да си правят „безплатни“ тестове за по 20-30 лв. Ами те по-добре да са платени, току-виж излязат по-евтини. Но и колко време ще ги правят, като знаем какви заплати получават сънародниците ни? Ще им излезе по-евтино да са безработни, отколкото да се тестват през 2 дни, строени на опашки, в студ, вятър, дъжд, посочи той.

И сега виждаме опашки от хора, които се редят пред кабинетите да си поставят ваксини, не защото вярват в медицината, а защото няма да могат да работят. Това не е хуманен начин за справяне с пандемията, защото в перспектива ще доведе до нови проблеми. Страната ни изостава от много държави във ваксинационен план, просто защото тук информационна кампания не се провежда – казват ти слагай ваксина, иначе ще си стоиш вкъщи. А българите имат въпроси, на които обаче никой не си прави труда да отговори и това ги отблъсква, каза Сиво

И днес ние вече сме разделени на – ония със сертификатите и на тия с тестовете, което е позор за Здравното министерство.

Затова казвам – служебното правителство трябва да си ходи, защото това, което прави е освен да обрича на глад българите, но и да ги разединява по начин, който 1300-годишната ни история не познава, допълни Венцислав Сивов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари