Начало Блог Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е очаквано, тъй като играчите всъщност са стари муцуни.

Това каза заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в ефира на България 24.

Слави Трифонов, дори да има желание за пълна промяна, няма инструментариум да я направи заради Конституцията от 1991 г. Заради нея не може да се създаде управление без коалиция от партии и той е принуден да се пазари и с ДПС, и с БСП, а не да изпълни това, което обеща, обясни Веселинов.

В същия капан сме били и ние, когато бяхме принудени да направим споразумение с ГЕРБ. Но ние поне направихме опит за промяна на Конституцията или за нова Конституция, докато тук това не е тема изобщо, заключи Веселинов.

Според него очевидно новата тема е делбата на баницата. Каквито и нови спектакли и шоута да ни предлагат, новото правителство ще бъде с подкрепата на старите муцуни, маскирани като нови, и на ДПС, което пролича при избора на председател на Народното събрание. Както и да бъде глазиран пазарлъкът от „Има такъв народ“, той ще си остане такъв. Това отрича априори символа на промяната, с който те дойдоха. Явно ГЕРБ е основният им враг. Но така те отменят истинското зло на този преход – ДПС, което създаде няколко сламени правителства и направи всички най-черни неща – правителството на Любен Беров създаде мутрите, правителството на Тройната коалиция създаде машината за пари и икономическата мощ на ДПС и показа как една партия от пари може да прави власт прим и после пари прим и т.н., след това при Орешарски бе съборена една банка и бяха ограбени над 4 милиарда от българските граждани и държавния бюджет. Тоест подменя се злодеят в политиката. Истинският злодей е поканен на разговорите, а ГЕРБ е изолиран, защото по този начин легитимира управлението, заяви Веселинов.

Позицията на ВМРО през всичките тези години е, че ДПС е неконституционна, това движение трябва да бъде изолирано и постепенно елиминирано от политическата сцена. Такива стъпки Патриотите правеха систематично и те доведоха до това неистово желание на ДПС да се върне във властта, което за съжаление, днес се реализира. Анти-ДПС реториката на „Демократична България“ приключва тъжно. Играят ни скечове на тема Росенец, които обиждат мислещия българин. ДПС ще управлява с ИТН през следващите години независимо какво се говори за пред обществото, каза заместник-председателят на ВМРО.

На въпроса на водещата Светослава Рудолф до какво ще доведе все пак новосъздадената парламентарна комисия за разследване на сараите на Доган в Росенец Искрен Веселинов отговори:

Нищо няма да промени. Това е опит да се покаже, че ДПС уж е преследвано, тоест парлама.

Проследете целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Не вярвам загиналите в Кот д’Ивоар българи да са участвали в бойни действия

Не е новина, че български бивши военни обучават пилоти в няколко африкански държави, Кот д’Ивоар е една от държавите. Доколкото знам, те...

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Коментари