Начало Блог Веселинов: Заради русенци трябва да спечелим изборната битка

Веселинов: Заради русенци трябва да спечелим изборната битка

Имам ясната убеденост, че тази битка трябва да бъде спечелена заради Русе и русенци. Защото последните 4 години ни върнаха в едно мракобесно минало. Продължава упадъкът на нашия град, продължава намаляването на населението, продължава намаляването на икономическата активност.

Това заяви по БНТ в дебат за бъдещето на Русе кандидатът на „Патриотите-ВМРО“ Искрен Веселинов за кмет на общината.

Община Русе трябва да спре да прикрива замърсителите, каза още Искрен Веселинов по повод продължаващото замърсяване на въздуха на града. В последните 3 години общината получаваше щедри спонсорства от фирмата, която основно замърсява. Дори община Русе имаше съвместни прояви с тази фирми, а за капак фирмата бе обявена за зелен инвеститор, възмути се кандидатът.

Според него на първо време трябва да бъде направена система за мониторинг на въздуха. Веселинов смята, че фигурата на кмета на Русе е точно тази, която трябва да продължава да бие камбаната на недоволството, защото именно градоначалникът е изразител на гражданските позиции.  Аз като кмет бих бил най-гръмогласния в ситуация като тази – замърсяването на въздуха на русенци, каза той.

Родният и чуждият бизнес трябва да работят при равни условия и да спазват нормите на закона. Не трябва да има и най-малък компромис с нито един замърсител, допълни Веселинов.

Той каза още, че от 6 г. крайбрежната зона е общинска собственост и освен, че е било отдадено пътническото пристанище на „нашия“ кръг от фирми да го стопанисва, нищо друго не се случи.  По този начин градът загърбва Дунава и не може да развива ползи от това, че се намира на река.

Според него средства трябва да се влагат именно в крайбрежната зона, за да се „отвори“ градът туристически. Необходими са също така и средства за крайните квартали и селищата на общината.

До момента европейските проекти в общината са с абсурдно изпълнение, което се дължи на абсолютната неопитност на фирмите-изпълнители, които са приближени до сегашната власт, заяви кандидатът за кмет на „Патриотите-ВМРО“.

В сектор „транспорт“ мнението му е, че не е задължително градският транспорт да е общински, но той би настоявал при наличие на средства да се създаде общинско предприятие, което да извършва част от дейностите. Според него селищата от общината трябва да са част от единната транспортна мрежа.

Ние искаме тези селище да станат по-добрите места за живеене, отколкото претъпканите квартали, затова и трябва да нужните удобства за хората, които ще ги населяват, обоснова се Веселинов.

Бул. „България“ – държавата трябва да свърши това, което е длъжна – да завърши обекта и след това да си търси средствата от фалиралия изпълнител. Но понеже регионът ни е от години забравен от държавата, това не се случва, коментира друг наболял общински проблем кандидатът.

Общината със собствени средства няма как да изгради летище и безспорно трябва да се търси инвеститор, смята Веселинов.

Моята борба като кмет на Русе ще бъде основно за инвестиции. Така ще има и работни места, ще се вдигат доходите. Това е задачата за бъдещето на Русе и русенци, каза той.

Подкрепяйки кандидатът на „Патриотите-ВМРО“ Искрен Веселинов за кмет на община Русе с 18 в бюлетината, русенци подкрепят да има честно управление и гражданите да са част от него. Да няма привилегировани икономически субекти. Градът да има своята дългосрочна визия за развитие като място за повече индустрия, повече грижа за хората. Русе да бъде място, където ще се живее с удоволствие и където хората ще идват. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Веселинов: Категорично заставам зад правото на арменците да отстояват своите духовни граници

Напъните на Ердоганова Турция да претопява християнски народи чрез агресивната си неоосманистка концепция са недопустими! Това написа във „Фейсбук“...

Никола Чакалов: Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба

Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба, защото тя изгражда мъжа, а както знаем в днешно време трябва да има млади българи, които да...

Карлос Контрера: ДБ са един политически фактор без ясна идеология и последователност в действията

Коментар от личната страница на столичния общински съветник от ВМРО Карлос Контрера за особеностите на градската десница Хлъзгавата позиция...

Каракачанов: Само ние тук си търсим легенди, за да бъдем различни

Когато в Европа има една истерия покрай коронавируса, това ще се отразява и върху българската икономика Ако правителството може...

За първи път след 22 годишно прекъсване курсанти положиха клетва във ВВВУ „Г. Бенковски – Долна Митрополия“

За първи път, след 22 годишно прекъсване, днес във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия се състоя тържествен ритуал по...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от...

В Карлово деца участваха във военна игра в памет на войводата Петър Юруков

Военна игра в памет на Петър Юруков - карловски войвода и участник в Илинденско-Преображенското въстание, загинал за свободата на българите в Македония,...

Коментари