Начало Блог Веселинов: Макрон иска Кирил Петков да изпълни поетото обещание за РСМ

Веселинов: Макрон иска Кирил Петков да изпълни поетото обещание за РСМ

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов бе гост в „Хитове в мрежата“ по ТВ България 24. Той коментира следните теми:

– Опожаряването на културния дом „Иван Михайлов“ в Битоля е шамар за правителството в РСМ, което косвено подбуди това престъпление.

Това е функция от дългогодишната политика в Македония за възпитаване в ненавист към България.

Всячески се опитват да изчегъртат българщината в Македония.

Актът на палежа всъщност е шамар за македонското правителство, което е косвения подбудител.

– Не може да се говори, че Иван Михайлов е фашист. Той отказва на Хитлер да се създаде отделна македонска държава.

Сигурно на 90% от хората в Македония не им е било ясно преди да избухне скандала кой е Иван Михайлов, защото са се опитали да „ампутират“ от съзнанието им историята. И сега им го представят като едва ли не фашист, сатрап, който преди 1944 г. е колил македонците. Това въобще не отговаря на истината. Той всъщност е отказал сътрудничество с Хитлеристка Германия.

Незаслужено се натрупаха хули по адрес на този велик българин. Иван Михайлов еднозначно и категорично – и той сам в своите спомени, а също и в много други книги, обяснява същината на Македонския въпрос, обяснява какво е значело за тях – хората във ВМРО тогава – лозунга „Македония – Швейцария на Балканите“. Македония, в която права имат всички малцинства, но която е българска по своя характер, защото българите са мнозинство.

Днешните историци на македонизма не могат да простят на Иван Михайлов, защото той дезавоалира всички техни фалшиви тези.

– ВМРО няма да допусне обезбългаряване на Македония.

– Ако се вдигне ветото, ние ще посочим виновника!

Френският президент Макрон, както и голяма част от европейските лидери, иска едно неизпълнено обещание на премиера Петков да бъде изпълнено.

Двойната политика спрямо РСМ, за която и външният министър говори, явно е факт. И премиерът ни работи срещу националните интереси и в разрез с рамковата позиция на 44-ия парламент относно членството н РС Македония в ЕС. Говори се, че са обвързани парите от плана за възстановяване с подкрепата на България до края на този месец да започнат преговори с РСМ. Това би била една „бомба със закъснител“, която десетилетия напред ще ощетява българите.

Ние, българите, като нация трябва да удържим национално отговорната си политика и рано или късно да посочим с пръст виновника и да му търсим отговорност.

– „Промяната“ не променя нищо, от което има полза.

Правителството явно чака шестте милиарда от плана за възстановяване, които да бъдат усвоени по не особено прозрачен начин. Заводът за батерии изглежда корупционен проект.

Явно това са част от плановете на управляващите да се закрепят за по-дълго ако не в политическото, то поне в икономическото пространство на страната.

От 21 закона, които е приел последният парламент на „промяната“, резултатът е един единствен – смениха ръководните лица в администрацията със свои.

Според ВМРО целта на международните сили трябва да е спиране на войната в Украйна, а не да търсим кой пръв е започнал. Трябва да уважаваме интереса и на двете страни.

– ЕС може формално да гарантира, че РСМ ще спази договора с България в бъдеще. Но тъй като не е ясно кога РСМ ще бъде приета в ЕС, обещанията ще се размият във времето.

– България направи огромен компромис като пусна Северна Македония в НАТО.

ВМРО е за нови, предсрочни избори за Велико народно събрание с цел президентът да може да свика референдум и да прекрати парламента, ако хората са недоволни. Сега парламентът е безконтролен. Професия „депутат“ трябва да изчезне.

Цялото интервю вижте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари