Начало Новини Веселинов: Недопустимо е ДАНС да тормози български историци, защото казват истината за...

Веселинов: Недопустимо е ДАНС да тормози български историци, защото казват истината за Македония


Призовавам Парламентарната комисия за контрол над службите незабавно да свика заседание и да разследва случая с проф. Ангел Димитров!

Това казва в своя позиция във Фейсбук съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов във връзка с разкритията на съпредседателя на смесената Българо-македонска историческа комисия проф. Ангел Димитров в ефира на предаването „Още от деня“ по БНТ вчера вечерта.

„…от 3-4 дни аз станах обект на натиск от една много сериозна институция в България, с обвинение, че едва ли не аз предавам интересите на страната“, казва историкът, като пояснява в интервюто си, че става дума за ДАНС.

Коя година сме? Коя епоха? Да не би Георги Димитров да е министър-председател и по заповед на Сталин да налага македонизация?! Не, Кирчо, по заповед на Байдън…, изразява възмущението си Веселинов и припомня:
Впрочем същата ДАНС преди 3 години, когато уж бяхме на власт, сътворила доклад, че ВМРО работи против държавния интерес за сближаване с РСМ. Та въпросът, който остава, е на коя държава служи – очевидно не българската.

С тези остри думи съпредседателят на ВМРО призовава Парламентарната комисия за контрол над службите да свика заседание и да направи проверка на този пореден скандален случай. Припомняме, че в четвъртък, след разкритие на депутата от ИТН Станислав Балабанов в ефира на предаването „Лице в лице“ по БТВ, онагледено със собственоръчно начертана от министър-председателя Кирил Петков схема за заобикаляне на ветото над РС Македония, другият съпредседател на партията Ангел Джамбазки сезира главния прокурор.

Очевидно е, че залогът за харвардската група, свързан с падане на ветото за членство на РСМ в ЕС, е прекалено голям, след като открито си позволяват да накърняват националния интерес и да търсят начини да бламират официална държавна позиция, дори под заплахата за извършване на квалифициран състав по глава първа от НК.
В случая с проф. Димитров се използва и натиск от ДАНС, която е на прякото подчинение на министър-председателя и нейната основна функция би трябвало да е защита на националната сигурност, а не притискане на български учени да извършат предателство спрямо нея. Защото за нас от ВМРО, както многократно сме заявявали, отстояването на ветото спрямо РС Македония, е въпрос на национална сигурност!


#НеПредавайМакедония!


Прилагаме и пълния текст на позицията на Искрен Веселинов, публикува във Фейсбук:

Безпрецедентно! Службите за сигурност мачкат историци, защитаващи националния ни интерес в двустранната комисия с Република Северна Македония! Коя година сме? Коя епоха? Да не би Георги Димитров да е министър-председател и по заповед на Сталин да налага македонизация?! Не, Кирчо, по заповед на Байдън… Както се вижда, големият брат се мени, похватите – не. Впрочем същата ДАНС преди 3 години, когато уж бяхме на власт, сътворила доклад, че ВМРО работи против държавния интерес за сближаване с РСМ. Та въпросът, който остава, е на коя държава служи – очевидно не българската.

Призовавам Парламентарната комисия за контрол над службите незабавно да свика заседание и да разследва този случай.
Очевидно от министър-председателя, на чието подчинение е ДАНС, не мога да очаквам подобно нещо.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност

За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микрево, Шумен, с. Сливовик –...

Кр. Каракачанов: Призовавам прокуратурата да разследва забавянето на проекта за нови машини на пехотата

От инвестиционен проект № 1 за БА до преди година, днес той все още събира прах на нечие бюро в МС

ВМРО – София с подаръци за пенсионерите от клуба в „Младост“

За пореден път днес посетихме клуба на пенсионера в столичния район „Младост“. По инициатива на общинския съветник в Столичния общински съвет Карлос...

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията  Интервю...

Доброволци от ВМРО облагородиха детска площадка в близост до църква

Представители на ВМРО от София и Костинброд почистиха и боядисаха съоръженията за игра на детската площадка, която се намира в близост да...

Коментари