Начало Блог Веселинов: Подпомагаме Путин да осъществява своята агресия с 1 лв. от всеки...

Веселинов: Подпомагаме Путин да осъществява своята агресия с 1 лв. от всеки литър гориво

Няма добър и лош газ, има икономически изгоден и икономически неизгоден, коментира съпредседателят на ВМРО.

Въпросът е „Направи ли нещо правилно редовният кабинет?“. Оказа се, че същото това правителство, което осигури хаоса в газовите доставки, което покровителства „Лукойл“, позволява от българите да се източват милиарди годишно и е договорило и затварянето на определени мощности в Мини „Марица Изток“, коментира съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов в студиото на Денят ON AIR“.

Според него умишлено се подминава това, че 12 000 човека ще останат на улицата през 2024 г., ако се стигне до затваряне. 

Вероятно целта е била това да мине незабелязано в августовските жеги. Най-голямата енергийна мощност на България след АЕЦ „Козлодуй“ е поставена под въпрос. Единственият ресурс, който гарантира енергийната ни сигурност е под въпрос. Очевидно икономическата логика не е в полза на обществото, а на частни интереси, заяви Веселинов пред Bulgaria ON AIR.

Според него умишлено правителството на Кирил Петков не е защитавало пред Брюксел въглищната енергетика, в стремежа си страната ни да получи средствата по Плана за възстановяване и развитие. 

Отиват парите в едни фирми, изпълнители на проекти. Да вземеш едно и да унищожиш 100 – това е логиката на четворната коалиция, добави Веселинов.

Той разкритикува бившите управляващи и за спирането на руския газ.

Оказа се честно да купуваме скъп руски петрол и да закриляме с 1 лв. „Лукойл“. По тяхната логика, подпомагаме Путин да осъществява своята агресия с 1 лв. от всеки литър гориво, посочи съпредседателят на ВМРО.

Убеден е, че доставките на газ трябва да бъдат демонополизирани. 

Няма добър и лош газ, има икономически изгоден и икономически неизгоден. Диверсификацията е задължителна. Има борба за този ресурс, руснаците печелят от психозата на хората, печелят повече пари от по-малкото количество, което продават, допълни Веселинов.

По думите му рокадата в „Булгаргаз“ е закъсняла. Това отдавна трябвало да се случи заради „белите“ на старото ръководство.

Съпредседателят на ВМРО коментира и самостоятелното явяване на изборите. 

Явно бързите и извънредни избори не се оказаха благодатна почва за коалиции – малкото време не даде почва за разговори. Влизаме с ясното намерение да изпълним своя дълг. Не съм сигурен, че изборите ще бъдат честни. Правилата са такива, че ощетяват определени играчи, особено тези, които не са били в предишното управление, заяви още Веселинов.

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари