Начало Избори 2017 Веселинов: Ще работим за високи и справедливи доходи днес

Веселинов: Ще работим за високи и справедливи доходи днес

Водачът на листата с кандидати за народни представители от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за избирателен район Русе Искрен Веселинов се срещна с представители на областното ръководство на Съюз на пенсионерите – 2004 по покана на председателя му в Русе Йордан Казаков.

Сред дебатираните теми основно бяха тези за ниските доходи и бедността сред пенсионерите, обезлюдяването на българското село, съсипването на русенската индустрия, приемането на Закон за възрастните хора и депопулацията на Северна България.

Веселинов изтъкна, че именно Патриотите са политическата сила, която постави за пръв път въпроса с пенсионерската бедност и то още много преди на политическия хоризонт да се зададат поредните предсрочни избори. Нещо повече – предложението бе направено година по-рано, но тогава то получи едва 26 гласа подкрепа в пленарна зала. Обвиненията, които се опитват в момента да се стоварят върху Обединените патриоти в предизборен популизъм и заиграване с темата за ниските доходи, са несъстоятелни. Единствено „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ не говорят празни приказки, а имат изграден цялостен подход за скорошното ликвидиране на унизително ниските доходи на възрастните хора, допълни той.

Когато предложението за увеличението на пенсиите бе направено, то бе следствие от задълбочен анализ. Според разчетите на официалната статистика за последните 7-8 години пенсионерите, които са под прага на бедност, са се увеличили с 300 000.

Швейцарското правило очевидно е нещо, което не може да работи или работи, но в държави с нормални стартови пенсии, обясни пред участниците в срещата Веселинов.

Първоначалната критика в несправедливо и неравностойно третиране на всички пенсионери накара представителите на патриотичните сили да направят и второ допълнително предложение – освен увеличаване на минималната пенсия в размер на 300 лв., а и преизчисляване на всички останали пенсии.

Пари в бюджета за това има, категоричен е водачът на русенските патриоти. В социалната сфера 2-3 милиарда средно годишно са държавните плащания, включително и тези за инвалидните пенсии, от които минимум 800 милиона са фалшиви, означава, обясни той.

Според Искрен Веселинов държавата трябва да зареже идеологията на малките плащания и да премине в един по-нормален режим, не само пенсионерите, но и младото активно население ще бъде обречено на безперспективност. Всяка година България напускат между 60 и 70 хиляди младежи, търсещи по-високо и справедливо заплащане на своя труд в чужбина, припомни той.

Единствено „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ декларират, че са против изтичането на мозъци и обявяват, че е дошло времето да му се сложи край и то не механично чрез забрани, а чрез естествените високи доходи.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари