Начало Блог Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са...

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат от ВМРО.

Според него се създава изключително неудобна ситуация, защото  за да се промени моделът, ще създадем друг. Коалиция „Слави, ДБ и Мая“, които явно са едно, броят резултата си като едно. Казват, че са победители взети заедно! По студиата открито отказват да кажат лоша дума едни за други, определят се като „партньори”. Всички срещу ГЕРБ, които явно ще върнат мандата и ще го дадат на Слави.

Така анализира резултатите от изборите и коментарите на партийните лидери на формациите, които влязоха в парламента икономистът Кузман Илиев в своята Фейсбук страница.

Ето и цялата публикация:

СРАМ ОТ ЧУЖДИЯ СРАМ

Става много неудобна ситуация.

За да се промени „моделът“, ще създадем друг.

Коалиция Слави, ДБ и Мая, които явно са едно, броят резултата си като едно. Казват, че са победители, взети заедно! По студиата открито отказват да кажат лоша дума едни за други, определят се като „партньори“. Всички срещу ГЕРБ, които явно ще върнат мандата и ще го дадат на Слави.

Сценаристите на Слави отказват коалиция с ГЕРБ или БСП. Отказват КОАЛИЦИЯ, но не и ПОДКРЕПА. И народът се кефи, без да разбира. Казват сценаристите, че ще се коалират с ДБ и Мая. Но без ГЕРБ или БСП – управление няма. Йок. Математически.

ДБ заявяват, че няма да управляват с мандат на БСП. Забележете, с мандат не, но с подкрепата? Това не отхвърлят – нито Христо Иванов, нито генерал Атанасов. Г-н Хаджигенов от екипа на Мая си го каза – ще трябва да преговаряме с БСП.

БСП днес прегръщат инициативата на ДБ да гоним концесионери. Предлагат безусловна подкрепа. Без да искат нищо в замяна. Идеята: да сменим модела. На всяка цена. Поводът: кризата, пандемията, корупцията. Вероятно и слънцестоенето.

Инженерът на комбинацията: Президентът Радев, дал авторски права на името за цяла нова партия – „Изправи се, Мутри вън“. Партия, съставена от бившите остриета на БСП – Мая и Дончева, – автори на лобистки мутренски поправки ала „Ванко 1“, търсили „подкрепа“ от хита на изборите – Васил Божков. Най-вероятно – морална. Плюс част от Реформаторите на Кунева, които 2013-та се биеха срещу… да, срещу лидера си днес – същата тази Мая (бившето острие на БСП), която предложи Пеевски, редом с адвоката на Мултигруп Дончева.

Та всички те, заедно с министъра на Борисов (не на Реформаторите, а на ГЕРБ!) Христо Иванов, плюс БСП, които създадоха „модела“ и управляваха три пъти с ДПС…

Те заедно ще сменят модела. И то при победа на Борисов, тоест с хлабава легитимност.

Жал ми е само за ДСБ, които преживяха коалиция със зелените в рамките на ДБ, за да се налага днес да управляват с БСП и прокситата ѝ. Ад.

А приказките на Хр. Иванов за предсрочни избори са като за „у църква“. Сам не си вярва. И дори Ризова, сериозен журналист по принцип, не вижда нюанса в отказваното съвкупление на Иванов с БСП с техен мандат, но пък многозначителното му съгласие за подкрепата на столетницата. Което по същество е същото. Добре, че Вигенин прикани да внимават какво говорят, че от Позитано слушат. Но засега всичко е точно, просто народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно.

Става много неудобна ситуация, действително. Чак да те е срам от чуждия срам.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари