Начало Блог Вики можеше да е Вашата дъщеря, можеше да сте Вие

Вики можеше да е Вашата дъщеря, можеше да сте Вие

Коментар на Зорина Станчева, председател на СД „Христо Силянов”, Благоевград. Публикуван е в „Инфомрежа.бг”.

В събота в 2.00 ч. една студентка, будна млада българка, работещо момиче, което в свободното си време танцува български народни танци и дава част от себе си, за да запази нашите традиции, беше нападната и жестоко намушкана с нож в центъра на нашата столица.

Тя се казва Вики, но тя можеше да се казва и по друг начин. Тя можеше да е Вашата дъщеря, тя можеше да е Вашата приятелка, тя можеше да сте Вие, тя можеше да съм Аз.

Не е нормално ние, като една „европейска“ държава (и не, кавичките не са грешни), да позволяваме на всякаква сган, отрепки и престъпници да ни колят, ограбват и заплашват!

Все чувам как младите сме бъдещето на тази държава. Но имам няколко въпроса към господата в Министерски съвет, които все обичат да ползват тази реплика – защо като сме бъдещето позволявате да ни се случват тези неща?

Защо всички вие излязохте със становище за така наречените „окупации“, но днес никой не излезе и не каза една дума за случилото се? Защо всички вие се втурнахте да се правите на толерантни и приехте в нашата Родина емигранти от всички краища?

Защо позволихте това да се случи? Защо принизихте живота на хората до борба за оцеляване и в пряк и в преносен смисъл? Искам също да попитам и тези „будители“, както нарече г-н президентът Росен Плевнелиев протестиращите студенти, защо не излязоха днес и да покажат позиция спрямо случилото се?!

Та нали това момиче също е част от тях? Та нали се борите за по-добър живот? Или май забравихте за какво сте там?

Извинявам се на повечето хора, на които този мой коментар ще се стори напълно ненужен и излишен, но чувствам дълг към това младо момиче, което се бори за живота си, че трябва най-сетне да почнем да отстояваме изконното ни и най-елементарно – даденото право на живот!

Крайно време е да почнем борба срещу случващото се в държавата ни. Надявам се Вики да се оправи бързо, да се пребори с този кошмар, да продължи живота си, доколкото е възможно, и дано случилото се с нея доведе до нещо добро и да разтърси умовете на драгите управляващи!

Дано най-сетне да направят нещо правилно, като вземат мерки срещу прииждащите афро-арабо и всякакъв род същества в Майка България!

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари